Diners Club kartica, zakaj?

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Tisti ki imate diners kartico kakšni so dejanski stroški lastništva? letna članarina za osnovno je 22 eur, obročno na 12 mesecev +1 eur k obroku, so slučajno še kakšni mesečni stroški vodenja računa in koliko če so

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno tako. Pa limit za nakupe na obroke je ločen od limita nakupa v enkratnem znesku. Kar negira tistega, k pravi da je isti šmorn kot Visa ali MC z nakupi na obroke...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
A je potem diners kartica, kot kreditna kartica (Mastercard) , s tem da ima še opcijo nakupa na obroke?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Jaz sem jo imel in sem jo po nekaj letih skenslal... Obročno plačevanje ponujajo tudi že drugi, najbolj me pa moti, da ne morem kartice uporabljat za paypal. Če naredijo to opcijo, jo vzamem nazaj :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da se. Ravnokar sem jo prijavil.
Prijaviš jo kot Discover Card (ima logo zadaj).
Dobil sem varnostni SMS za avtorizacijo, sporočilo PP da je proces prijave kartice uspešen. Potreboval sem kodo... Predno sem se uspel prijaviti na on-line portal, sem prejel klic iz Erste Card kjer mi je prijazen možakar povedal, da so dobili obvestilo da sem registriral kartico na PP in da verjetno potrebujem 4-mestno kodo.. in mi jo je povedal. Proces je sedaj zaključen.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
ksz... sicer ne vem ali vam to ni pomembno ali sem pa samo jaz cuden... a zame je poleg letaliskih salonov najvecja prednost Diners kartice njihov nagradni program. Jaz na letni ravni privarcujem veliko vec kot je sama letna clanarina, pa naj bodo to boni za Sportino, Baby Center, Prvo ligo, Kaval skupino, itd... kaj ces lepsega, gres na razprodaje, vse znizano potem pa se placas z boni, ki si jih dobil 20% ceneje od nominalne vrednosti. Ali pa povabis druzbo na vecerjo in dobis 50% popusta na hrano. Jaz bom njihova zvesta stranka dokler bodo imeli uporabne ugodnosti v njihovem nagradnem programu.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Res je, tudi jaz jo imam prijavljeno, edini "hakeljc" je v tem, da ti dejansko obračuna ves promet v dolarjih, tudi če kupiš v EUR, ti potem s kartice trga v USD. Vsaj pri meni je bilo tako, ko sem jo enkrat koristil za nakup s Paypalom. Kar je sicer malo hecno, a Discover je doma v ZDA.
smile-1.gif

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Razmišljal sem, da bi naročil Diners kartico. Ko sem na njihovi strani odprl prijavnico, me je zmotilo toliko zelo osebnih vprašanj:
- Pri kom živiš
- Ali si v zvezi (zakonski stan)
- Ali ste lastnik nepremičnine
In še cel kup podobnih vprašanj. Nikjer pa (na samem formularju zagotovo ne) ničesar ne navajajo o varstvu osebnih podatkov. Zanima me, ali sploh lahko zbirajo te podatke in zakaj vse te podatke potrebujejo? Me je kar minilo.
rolleyes-1.gif

Jaz jim recimo pol rubrik nisem izpolnil, ker me je isto motilo, kar sem jim napisal tudi pod opombe. Pa sem jo vseeno dobil.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Res je, tudi jaz jo imam prijavljeno, edini "hakeljc" je v tem, da ti dejansko obračuna ves promet v dolarjih, tudi če kupiš v EUR, ti potem s kartice trga v USD. Vsaj pri meni je bilo tako, ko sem jo enkrat koristil za nakup s Paypalom. Kar je sicer malo hecno, a Discover je doma v ZDA.
smile-1.gif
V Pay-Palu si nastavi,kako se pretvarjajo in obračunajo valute. Lahko ti pay pal pretvori v katero koli valuto (očitno imaš nastavljene $$) in sedaj plačuješ dvakratno pretvorbo (npr. iz € v $ in kasneje iz $ v €) ali pa ti pretvorbo naredi tvoja banka. Slednje je običajno ugodneje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz... sicer ne vem ali vam to ni pomembno ali sem pa samo jaz cuden... a zame je poleg letaliskih salonov najvecja prednost Diners kartice njihov nagradni program. Jaz na letni ravni privarcujem veliko vec kot je sama letna clanarina, pa naj bodo to boni za Sportino, Baby Center, Prvo ligo, Kaval skupino, itd... kaj ces lepsega, gres na razprodaje, vse znizano potem pa se placas z boni, ki si jih dobil 20% ceneje od nominalne vrednosti. Ali pa povabis druzbo na vecerjo in dobis 50% popusta na hrano. Jaz bom njihova zvesta stranka dokler bodo imeli uporabne ugodnosti v njihovem nagradnem programu.

No imel sem praktično 5k pik, pa so se mi samo nabirale, uporabne vrednosti nisem videl... Vsi ti boni so čikenšit, ker iz tujine dobim stvari precej ceneje
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kolikor vem imam po defaultu nastavljeno, da mi sama banka naredi pretvorbo valute in ne Paypal, vsaj tako mi deluje pri MC kartici, ki je primarna kartica na Paypal računu. Diners sem dodal bolj za hec in enkrat plačal z njo, pa so naredili to hecno konverzijo. To je bilo še pred Erste časom, tako da sedaj je nimam več vezane na Paypal račun.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Tudi jaz večji del nakupov opravim v tujini a ni čisto res, da je vse ceneje zunaj. S kombiniranjem popustov in akcij se da tudi pri nas dobiti marsikaj dokaj ugodno. Hrane pa v tujini ne dobiš ceneje, posebej ne v restavracijah in je Kaval ponudba v nagradnem programu zmagovalna. Kot pravim, sem in tja se da s temi boni kar lepo priti skozi. Niti ne štejem, a sem sigurno porabil za več kot 20k točk bonov v zadnjih 5 letih.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Ne vem, zakaj bi vzel Diners kartico in jim plačeval 5-12 % provizijo, ki jo zaračunajo sicer trgovcem
frown-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Blagor tebi, ki imaš dovolj gotovine za vsak nakup in za vsak nepredvideni strošek.
smile-1.gif
Če verjameš ali ne, malo je takih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.041
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali ni bolje vzeti popust na gotovino in nehati pitati te krvosese ???

odvisno od krvosesa. Po mojih izkušnjah so trgovci večji krvosesi - nobeden neče dati popusta na gotovino, maestro se tretira kot kartica ipd. Meni je vseeno, potem dam pa diners in nabiram pike, ki jih lahko potem drugje koristim.

Podobne teme