Pri sosedih mora se mal umazat, pa mu delo ne diši.
Lani sem po montaži in zagonu nove kondenzacijske plinske peči dimnikarju povedal, da v času garancije ne bo nič čačkal okoli peči, saj ni pooblaščen serviser. Ni imel nič proti, rekel je le, da je njemu vseeno, saj je to moja obveznost.kondenzacijska plinska peč.
servis kličem, ko mi peč javi.. nekje na 1,5 sezone.. spuca tiste kondezne, prekrtači "gorilnik", opravi meritev... pol ure dela - strošek nekje 60€
predvsem, ker mam z zavarovalnico in drobnimi tiski že slabe izkušnje - letos (po dolgem času) kličem še dimnikarja.. na računu imam:
- redni pregled kuilne in dimovodne naprave 6,76€
- prve, občasne, iztredne meritve emisij 13,07€ (-10%)
- obdelava evidence in opravljanje administrativnih postopkov 9,02€ (-45%)
skupaj 28,66 €. spet nekje 1/2h dela (naredil je meritev.. odprl je dimnik.. pokazal mi je slike kaj je problem kondenza)
dobil sem račun, zapisnik.. zapisnik je/bo vnesel v nek sistem
sosedje k na drva kurijo "vse živo" - me imajo za budalo...
oh saj jest tud dvomim, da kondenzacijska plinska uspe pustiti kakšne obloge v gladkem plasticnem dimniku... ampak nas pač lupijo.. če ne s kaznimi pa s kakšnimi dvomi o pokritju zavarovalnine v primeru požara.. sej je tud en drug zgori napisal, da je dimnikarja v hiso zarad zavarovalnice spustu..Lani sem po montaži in zagonu nove kondenzacijske plinske peči dimnikarju povedal, da v času garancije ne bo nič čačkal okoli peči, saj ni pooblaščen serviser. Ni imel nič proti, rekel je le, da je njemu vseeno, saj je to moja obveznost.
Lambda sonda sama sporoči, v kolikor so kakršnakoli odstopanja v gorenju, če ob gorenju plina nastajajo v dimniku kakšne obloge, ki jih je potrebno čistiti, pa res dvomim.
saj ti noben dimnikar ne čačka po peči zmeri dimne pline in to je tooh saj jest tud dvomim, da kondenzacijska plinska uspe pustiti kakšne obloge v gladkem plasticnem dimniku... ampak nas pač lupijo.. če ne s kaznimi pa s kakšnimi dvomi o pokritju zavarovalnine v primeru požara.. sej je tud en drug zgori napisal, da je dimnikarja v hiso zarad zavarovalnice spustu..
tud po garanciji ne bi pustil dimnikarja "šraubat" peči.. kar sem v 15 letih odkar imam peč gledal serviserja - tud on samo spuca.. štelat ni bilo treba nič
grem na TČ.. čimprej
letni pregled in to je tov nenaseljeni hiši vklopim oljni gorilnik ko je zunaj pod nulo da v hiši ne pade pod +5°C. Torej delovanje nekaj ur letno. Ali kje piše da bi se to lahko kontroliralo na 2 leti namesto vsako leto ?
Na drugi lokaciji imamo v hiši daljinsko ogrevanje. V peč na drva se ne kuri več, a dimnikar še vedno pride vsako leto. Se da tu kaj storiti ?
V zadnjem času je zelo veliko požarov. Upam, da nito povezano z novim zakonom o dimnikarstvu.
Na Štajerskem v ognju štiri hiše
Kar štiri hiše na Štajerskem je v zgolj enem dnevu zajel ogenj. Pri Rogaški Slatini je šlo za dimniški požar, v Žalcu se je lažje poškodovala lastnica, v Podgorju je družina ostala skoraj brez vsega, na Hajdini se je ogenj hitro širil zaradi vetra.www.dnevnik.si