Nisem spregledal. Vem točno kaj je pomen dimnikarja. Toda zadeva je do skrajnosti zlorabljena. Za nič ( 0 ) dela in za nič ( 0 ) znanja za delo ki ga opravljajo, zaračunajo kar nekaj, opirajo se pa na nek zakon, ki so si ga sami spisali.
Pri nas imamo dimnikarja, ki je zadevo sredi 90. let lansiral, uradno je bil pa zakon potrjen šele ~10 let kasneje. Dimnikar je prišel v bajto in pogledal v peč in dimnik ter zaračunal svojih ~20 Ejev. Za nič dela je računal več kot bi gorilničar ki ti uredi kpl. oljni gorilnik z meritvami vred , pa zraven švical več kot uro !
V blokih so zaračunavali kar pavšalno po zračniških tuljavah vsakemu individualnemu stanovalcu, čeprav so tuljave skupne.
Itd.
Totalna kraja pri živem telesu. Država je nekoč sprejela ta idiotski zakon, nekaj dimnikarjev (mislim da so bili trije, eden v Sevnici, eden v Kranju in eden še nekje, sem pozabil kateri je bil tretji) je pa zadevo izvajalo že takrat ko je bil še zgolj "predlog zakona". Cela Slo se je uprla, oblast pa naredila nič oz. potiho celo zaščitila to tatvino.
Ko bi vsaj kaj od tega bilo ! Pa ni. Zgolj pobiranje denarja od navadnih ljudi, ki - so zgolj navadni ljudje in si niti ne znajo pomagati .
Uničil mi je 150 kW peč, bežal je iz moje bajte ko sem našel kaj počne. Pa je pristojen samo do 29,99 kW toplotne moči in niti decimalke več. Kar se mene tiče pa absolutno ničesar.
To je edina inšpekcijska služba pri nas, ki sme delovati z zgolj 6 razredi osnovne šole in dvema letoma verouka
. To je tudi točen pokazatelj, kaka država smo.
.