Dim Sum

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:

Me pa nekaj zanima; ko se družina zbrere ( predvidevam da je velika, na Kitajskem je veliko ljudi, Kitajska pač ) da bo mesila dim sum, a imajo vsak svoj mikser ali imajo samo veliko mikserjev? Ker Kitajcev je veliko. Nisem še bil tam, pa vseeno vem.

Zakaj pa ne mešajo v mešalcu za beton, če jih je tako veliko?

Edit:se vidi, da nisem svetovni popotnik. Tam imajo lesene hiše in verjetno ni mešalca pri vsaki hiši, tako kot pri nas.
bonk.gif

@Evrofil:kak jupol uporabljaš? jaz bom crknu od smeha.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mi tudi mesamo kruh v mesalcu 域名绑定失, vendar si ta podvig drznemo poceti le vsak 18. dan ob soncnem vzhodu pri 14°C. Recept nam je zaupal slavni Kitajcki mojster dim sumov, katerega imena si ne upam izdati.

Se strinjam, glede kuhinj. Nasa je cesnjeva oplemenitena z izjemno redkim biolosko pridelanim uranom.

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Vse je stvar pogleda na stvar. Pri Drami je trgovina z Kitchen aid aparati . Ti glamurozni mešalci so razstavljeni (lepo se vidi s ceste) en poleg drugega v recimo 10 barvah.
Taka mala nora primerjava, recimo BMW ali Audi tako lepo rastavljen in morda za koga glamurozen, ampak ha, ha....z mojim mnogo cenejšim avtom pridem ravno tako na cilj.
A ni vseeno, vsak si izbere po svoji lastni presoji in zmožnostih kaj bo kupil, jedel, .kje bo mešal in kaj bo mešal.
Meni je to čisto OK.
Pa dober teK!

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik maiko pravi:
......................................
Komaj sva čakala poznega popoldneva, ko sva bila zmenjena za kratki tečaj izdelave dumplingov-kitajskih cmočkov .
Na eno okroglo mizo so prinesli sestavine in glavna kuharica je pričela mojemu dragemu kazati oblike cmočkov.Tako sta naredila školjko,
žabo, pujsa, rožo, ribico…Trdila je , da se ljudje pri njih učijo cel mesec samo oblike in da gre njemu res dobro.

......
Drugič naprej.

Maiko!

Z veseljem povem, da sem se tudi jaz lotil oblikovanja živali iz testa za dim sum.

Že v prvo sem iz testa izoblikoval glisto! Najbrž sem zelo nadarjen, saj pravijo, da se tudi največji mojstri tega učijo po več let.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
To je pa res crni pas DimSumanja. Ker baje je glista primerna sele za mojstre 4 Dan-a. Edino kar je nad tem je 8 dan - instruktor ki mora narediti estetski kup Dima in nad njim Sumarno meditirati. Tako je to na Kitajskem.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
ne-ne-1.gif
Ne poznas novih partijskih smernic. Osmi dan je treba oblikovat pando! Smo bli zraven, ko je mojster 2008 leta(prvak kitajske - drugace dober prijatelj) zadevo zrihtal v ca. 5 minutah. Mimogrede, vozil je Audija, doma so pa meli prvi v vasi Bosch pralni stroj. Sem jim se ekstra Calgon z Nemcije svercal...

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Čakaj mal. Ne gre to tako enostavno.

A govorimo o klasični sečuanski pandi ali pa nemara razpravljamo o pandi z qinlinških gora? Bistvena razlika. Tako je to na Kitajskem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pri pandah je drugace. Tam steje predvsem mesenje. Ker s pravilnim mesenjem na roko se pri kuhanju Qlinska panda spremeni v Sečuansko. Tako dobijo več točk pri ocenjevanju ampak samo ce je polnjeno z piscancem. Pri svinji je pa vse drugace! Tako je povedal Marjan ko sva midva to preizkusala. Ker na Kitajskem je to res lepo in preprosto. Kaksni krasni ljudje!

Ja, res je čudovito! Sri Visnu Csangara z vami, in naj vas njegova leva noga vodi na poti sreče.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pa saj to je Kitajska!

Nemara sta že prebrala temo o sušiju - tudi tam je nenatančnost nedopustna in skrajno žaljiva do vseh suši mojstrev, ki bliskovito potegnejo školjko iz morja in jo zarežejo - po sredi seveda, ker to preprečuje hemoroide in uravnava našo prebavo, ki je tako usklajena z energijami vesolja (mimogrede školjke za preprečevanje hemoroidov prodajajo na Viču in so res krasne).

Amapak tako je to na Japonskem. What a wonderful world.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Heh..pusti ti Dim Sum... Marjan je še vse kaj drugega (c/p iz popotnistva, tema o nizkocenkvnikih)

" Povedala sva , da so naju o zamudi obvestili in da je vse ok. Kljub temu nama je dal kupon za brezplačno kosilo in pijačo v katerikoli restavraciji letališke stvabe. Vprašala sva katero priporoča in odšla. Bilo je res dobro (NORO), tako se je moj vrnil na šalter, da bi se zahvalil. Trije so prileteli zelo nervozno( moj je visok in kar nekaj deca ga je) in ko so videli, da se zahvaljuje so se zelo vidno oddahnili"

tako, da fantje... jaz se ne bi kaj dosti vec hecal.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.315
113
Za Kitajce si hitro visok! Pol metra devetdeset, pa si ta glaven...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Dobra tema.
zmaga.gif

Crkujem od smeha, prosim, pustite jo tukaj, da jo ne bodo nasmetili (še drugi) spamerji.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Vcerja sem imel čast spoznati mojstrico dimsumiranja (tukaj je na izmenjvai dimsumiranja, baje to poteka vsako leto, predvsem na Rakovi Jelši je to še posebej opazno in razvito). O kako prijazna človek, kaj takšnega ne pomnim odkar sem prišečl v Ljubljano, kjer je dim sum gibanje rok zelo razvito, vse skupaj pa poteka underground. V glavnem predstavnica dimsumiranja (se ne spomnim od kje je) me je naučila kako daviti purana. O kakšen fenomenalen občutek. Se prav vidi, da obvlada, z rokami prime pa gnete pa malo potegne, da se vse skupaj zravna, potem pa ponovno gnete in mesi. Življenje je res lepo. Na koncu sva bila oba sproščena, ker izdelek je bil res fantastičen. Podpiram dimsumiranje, prav poživi in sprosti. Na koncu sva zavila v McDonalds na slastno jabolčno pito. Tako je to pri nas, mislim, da je bil prodajalec Marjan, lahko pa da je bil Božo. Nisem prepričan. O kako prekrasen je ta naš planet. Objel sem že 15 dreves and counting.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Objemanje dreves, kako cudovito pocetje - edino enkrat na Japonski(v blizini Tokia - cudovito mesto) sem v mraku objel nek bodicast grm, na sreco je bila v blizini bolnisnica z Mitsubishi CT-jem, da so mi odstranili vse trnovje s telesa, ampak mi je potem dr. Huvorisima (bil kar velik za japanca) rekel, da sem imel v bistvu ogromno sreco, ker so bile ravno v teh bodicah zdravilne substance okovisuri, ki preprecujejo nastanek hemeroidov, s katerimi sem imel probleme ze iz vrtca.
Od takrat je vse OK, neverjetna izkusnja.