Diba.si

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Si se pozanimal, kako je glede garancije. Diba namreč ni registrirana v SLO, tu ima le podružnico.
smile-1.gif

Ja, malo nizja je kot v Sloveniji, mislim, da 20k namesto 22k EUR.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Kaj pa tista nizozemska banka, ki se je hvalila, da pride v Slovenijo - ali kdo kaj ve o tem?

Jaz imam racun pri ABN-AMRO - 34 Euro letno, vkljucuje kreditno kartico in internet bancnistvo, placila brez provizije v Euro obmocju.
Znesek, ki oblezi na racunu en leto 4.20, 3n kvartal 3,40 procenta, ostalo 2,20% (z enim dnevom napovedi).

LP P

DSB. Menda pricnejo proti koncu leta.
ABN-AMRO sem imel ogledan, cena primerljiva s Sparkasse pri nas, ponudba v bistvu se boljsa. Imas Prive Paket (ali kako se ze imenuje)? Pa so ze skenslali tisto arhaicno foro, da moras imeti v NL stalno bivalisce, da sploh lahko odpres (ker vcasih si lahko dobil samo neko omejeno ponudbo za tujce...)?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kako si ga pa odprl? Prebivalisce v akskno drzavi, kjer so, ali obstaja kaksna Eu-citizen varianta?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Prijaznost je obratno sorazmerna denarju - torej ce imas neko konkretno placo in jo dobivas tja, ni problema. vse kar rabijo je NZ davcna stevilka.

LP P

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
No evo, NL davcno pa dobis, ce imas tam bivalisce, k'nede?
Kaj pa je zanje "konkretna placa"?
evil.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Iz mojih izkusenj vem, da Nemske banke zelo komplicirajo ce zelis imeti racun pri njih. Jaz sem dal skozi precej komplikacij, ker sem hotel imeti Lufthansino kreditno kartico (hotel sem jo pa ker ima travel insurance in pa purchase - theft insurrance)

Nizozemci so pa veliko bolj liberalni. Pri njih namrec ce imas vec kot 20.000 Eur povprecno na NL racunih (tekoci racuni + vezave + skladi +...) placas 1,2% dohodnine.

Torej ce ocenijo, da bi lahko imel vec kot 20.000 "assets" ne komplicirajo. K

SoFi nummer, oz d.š.pa dobiš, ko zaprosis zanjo, rabis naslov, kamor ti jo lahko posljejo, lahko je to tudi naslov univerze, rabis jo pa pri vsakem prejemku iz NL., npr tudi ce ti honorirajo clanek v univerzitetnem glasilu.

LP P