Оamija v Ljubljani...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No, končni rezultat je tak.

Vsi tisti ki ne hujskajo k uporu proti muslimanom, niso Slovenci spljoh. (en je celo anketo odprl
bonk.gif
).

Vsak ki pravi, da ga boli k.... za džamije in cerkve, je od muslimanov nahujskan.
Vsak ki pravi, da imajo muslimani enako pravico džamijo gradit kot katoličani cerkev, je že skorajšnji terorist.

Bravo ene par modelov. Nažalost s temi butastimi posti delate ogromno reklamo za podporo džamiji.

salem alejkum, bog vas živi

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jaz sem pristranska, ker originalno prihajam iz mesta, kjer je priseljencev ogromno in ne morem reči, da me ne motijo, pa če se postavim na glavo. Če sem zaradi tega nestrpna, pa sem. Svoboda mnenj še vseeno velja. Kot sem že tudi napisala enkrat, je potrebna tudi neka določena stopnja adaptacije, če gostuješ v državi, ki ti daje kruh, še posebej pa, če si se v tej državi rodil. Sama ne bom šla pisarit sredi Pariza na klop na avtobusni postaji - to je Slovenija. Isto velja za uporabo jezika ter prilagajanje splošnim družbenim normam. Kot je že porekel britanski gospod na posnetku, sčasoma si bodo ljudje jemali pravice, ki izhajajo iz verske pripadnosti in jih vključevali v zahodne norme. Jabolk in hrušk ne gre mešati. Verska čustva še nikoli niso bila miroljubna, če je prišlo do trenja dveh različnih. In ne vem, zakaj bi morala biti tolerantna do nekoga, ki mi pravi v domačem mestu, da sta moje razmišljanje in moja vera napačna.
Pa bodite še naprej strpni, sej to je lepa lastnost.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Evo slikano z avtobusa, ko smo se pelajli po glavni ulici.
378855-8049kairo_6-med.jpg

Priponke

• 378855-8049kairo_6-med.jpg
    378855-8049kairo_6-med.jpg
    15,9 KB · Ogledi: 141

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To nas moti vse tukaj! Naj nekdo ukrepa, če se da, kje pa s(m)o vsi?

Še vedno pa ne razumem kakšno vezo ima to z džamijo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
a v džamijo lahko vstopijo ženske? (resno vprašanje - če se mogoče easy sprašuje)

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Nihče še ni odgovoril, če je kje v muslimanskih državah mogoče najti katoliško cerkev.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christians_in_Iran
70.000.000 prebivalcev, 300.000 kristjanov...
Gospodinjski račun pravi, da je to 0,43% prebivalstva. (Wiki sicer navaja 0.2%, ampak for the sake of the argument vzemimo večjo številko) Število krščanskih cerkva: 73
Naslednji račun: 4110 vernikov na eno cerkev (posplošeno, da so vse istega značaja, čeprav jih imajo cel kup različnih, ampak vse v podmeni krščanstva)

Poglejmo podoben izračun za Slovenijo:
po popisu iz leta 2002: zaokrožimo na 2.000.000 prebivalcev, od tega 47.488 muslimanov.
Gospodinjski račun: 2,37% prebivalstva. Število muslimanskih verskih stavb: 0 oz. 1 v nastajanju
To znese natanko 47.488 vernikov na eno džamijo.

Sklep: Iran ima mnogo bolje poskrbljeno za manjšinjske religije kot Slovenija.
Poznam pa kar nekaj muslimanov in nikomur od njih nekako ne pade na pamet, da bi me poizkušal novačiti v njihovo vero. Prav tako mi ne teži noben kristjan. Dokler me oboji pustijo na miru, me nič ne moti.

Sam imam opravljene vse zakramente do birme, k maši me nekako ne spravijo, grem pa vsake toliko časa, da je mir v ožjem, vernem sorodstvu. Spoštujem pa željo muslimanov, da imajo svojo džamijo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
@xaxid - 5*
zmaga.gif

Tudi sam ne morem verjeti kako prestrašeni in omejeni ste nekateri oz. kar večina tukaj gor
stupid-1.gif

Žalostno.

Pa naj imajo eno džamjo, v čem je problem. Kaj bomo imeli potem kar teroriste tukaj? Bo še več muslimanov pri nas? In tudi če, kaj je s tem narobe? Se bojite da bodo imeli boljše avtomobile od vas a kaj?
rolleyes-1.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Nisem za džamijo v Sloveniji. Ampak nisem niti za cerkvice, kapelice oz. kakršnekoli verske objekte kjerkoli, ne samo pri nas. Še vedno me namreč bega dejstvo, da so milijoni ljudi na svetu leta 2008 lahko pod vplivom mitoloških in pravljičnih bitij in da so se jim celo pripravljeni klanjat ter živeti po nekih naukih virtualnih oseb izpred nekaj tisoč let.

Še bolj me bega dejstvo, da so se zagovorniki teh virtualnih oseb med seboj pripravljeni skregat in celo vojskovat v želji, da bi prepričali ostale, da pa je njihov superjunak močnejši od drugih in da bo ravno dotični superjunak poskrbel za to, da se bomo potem, ko nas bodo črvi požrli, znašli v nekem paralelnem svetu, kjer bo vse dobro in vse lepo. In da v tem paralelnem svetu ne bo novih superjunakov in njihovih fanov, ki bodo spet pripravljeni storiti vse za njih.

Ljudje, smo leta 2008, vsakemu s kančkom lastne pameti, splošne razgledanosti in kritičnega mišljenja so zgoraj napisane vrstice samoumevne, a vseeno se bodo v nedeljo našli tisoči, ki bodo šli molit v cerkvice. Zakaj potem ne bi ti tisoči pustili še stotim, da gredo molit v eno drugo stavbo?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
ksz

eh, men je čist vseen, a majo đamijo ali ne. Glede na to, da se je na zadnjem popisu prebivalstva več ljudi opredelilo za muslimane kot za pravoslavce, imajo oni še 'večjo pravico' (čeprav imajo pravico do verskih objektov itak vsa verstva) do svojega objekta. Glede same lokacije-v samem centru je kopica enih katoliških cerkva, v neposredni bližini centra je pravoslavna cekrev, torej zakaj ne đamija?

Če bodo pa začeli tudi v Sloveniji zganjat raznorazne kamikaza scene, naj pa s tistimi posamezniki oz. skupinami obračuna policija in sodstvo (ne glede na to, kako (ne)učinkoviti so..). Dokler pa men ne težijo, mi je pa čist vseen.

Pa še glede financiranja-sicer sem mnenja, da bi morala vsaka verska skupnost sama financirati svoje objekte in dejavnosti, a dokler bo država financirala župnike (penzije ipd), ne vem, zakaj ne bi recimo primaknila kej keša tut h gradnji đamije...

Hm, kje pa je pravica do verskega objekta uzakonjena oz oustavljena (hehe, kai izrazi)?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pa nam ti postrezi s številkami žrtev križarskih vojn in turških osvajanj? A se boš zjokal, če se izkaže, da je samo med obleganjem bizanca bilo več žrtev kot v vseh križarskih vojna skupaj?
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Nisem za džamijo v Sloveniji. Ampak nisem niti za cerkvice, kapelice oz. kakršnekoli verske objekte kjerkoli, ne samo pri nas. Še vedno me namreč bega dejstvo, da so milijoni ljudi na svetu leta 2008 lahko pod vplivom mitoloških in pravljičnih bitij in da so se jim celo pripravljeni klanjat ter živeti po nekih naukih virtualnih oseb izpred nekaj tisoč let.

Še bolj me bega dejstvo, da so se zagovorniki teh virtualnih oseb med seboj pripravljeni skregat in celo vojskovat v želji, da bi prepričali ostale, da pa je njihov superjunak močnejši od drugih in da bo ravno dotični superjunak poskrbel za to, da se bomo potem, ko nas bodo črvi požrli, znašli v nekem paralelnem svetu, kjer bo vse dobro in vse lepo. In da v tem paralelnem svetu ne bo novih superjunakov in njihovih fanov, ki bodo spet pripravljeni storiti vse za njih.

Ljudje, smo leta 2008, vsakemu s kančkom lastne pameti, splošne razgledanosti in kritičnega mišljenja so zgoraj napisane vrstice samoumevne, a vseeno se bodo v nedeljo našli tisoči, ki bodo šli molit v cerkvice. Zakaj potem ne bi ti tisoči pustili še stotim, da gredo molit v eno drugo stavbo?

godisimaginary.com
aplauz.gif