Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Brez skrbi, jih dobro ločim
Zakaj potem kot "greh" krščanstva navajaš protireformacijo?
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Brez skrbi, jih dobro ločim
Tako kot katolicizma.Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Po tvojem se ni treba bat, da islam zagozdi svoje korenine tudi na tvoji zemlji. Tebe boli [censored] za vse, a ne? A si mogoče slišal, da je nauk islama širit vero po vsem svetu.
Tako kot katoliki (s/Alah/Jahve/).Citat:
In to da so vsi, ki ne verjamejo v Alaha ateisti.
Tako kot za katolike.Citat:
In tudi če verujejo v drugega Boga so to za njih ateisti.
Tako kot katoliki.Citat:
In kaj je najbolj žalostno je to, da po njihovem ateisti nimajo kaj iskati na svetu in si tako zaslužijo smrt.
OK, da naštejem, meni:Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samo nekaj! Kaj ti je, bo krščanstvo naredilo? Kaj ti pa dela Islam po svetu??
za tole ti lahko povem da kar lokalne ovce največ prispevajo... sploh pri raznih adaptacijah - vse izključno na ramenih lokalnih ovac.Citat:
Uporabnik stein pravi:
A lahko kdo pove, kdo financira katoliške cerkve ?
Citat:
Uporabnik stein pravi:
OK, da naštejem, meni:Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samo nekaj! Kaj ti je, bo krščanstvo naredilo? Kaj ti pa dela Islam po svetu??
- krščanstvo mi ni naredilo ničesar
- islam mi ni naredil ničesar
Svetu:
- oboji so pobili par civilizacij, zgradili kup velikih stavb, govorili ljudem kak naj živijo
OK, to imamo, kaj pa zdaj ???
Ker bereš napačne časopise.Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Čeprav nekako ne asociiram budizma z nasiljem, kot recimo islam. Čudno, kajne.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ker bereš napačne časopise.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Slovenija je že nekaj stoletij krščanska država (uradno sicer ne, dejansko pa).
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Naši starši, stari starši, prastarši so bili vsi kristjani.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne, bili so pošteni ljudje, pridne ovčice, ki so se ravnali po krščanskih naukih in vsako nedeljo hodili k maši
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če pa že primerjamo zgodovino, so verjetno Turki pobili s svojimi napadi več, kot vse križarske vojne.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Proces globalizacije je tudi našo državico prinpeljal že tako daleč, da se tu in tam najde celo kakšen musliman, ki pa je zdaj naenkrat dobil fiksno idejo, da je zavarovan z vsemi ustavnimi pravicami in da lahko dela, kar ga je volja. Formalnopravno je sicer to povsem res, vendar poskušajmo tukaj pustiti skopa pravila pri meru.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mi smo suverenost, mi imamo oblast v naših rokah in mi odločamo o tem, kaj se bo v naši državi delalo.
Ampak že nekaj stoletij nazaj se je katolicizem odpovedal širjenju vere "z mečem in ognjem".Citat:
Uporabnik stein pravi:
Tako kot katolicizma.Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Po tvojem se ni treba bat, da islam zagozdi svoje korenine tudi na tvoji zemlji. Tebe boli [censored] za vse, a ne? A si mogoče slišal, da je nauk islama širit vero po vsem svetu.
Ne bo popolnoma držalo, predvsem zaradi tega, ker ne ločiš pojmov ateist, nevernik in drugoverec. V katoliški cervi je precej močno ekumensko gibanje, ki išče skupne točke, ne samo znotraj krščanstva, ampak tudi znotraj t.i. velikih monoteističnioh religij (judovstvo, krščanstvo, islam) in zadnje čase tudi bahaizma.Citat:
Tako kot katoliki (s/Alah/Jahve/).Citat:
In to da so vsi, ki ne verjamejo v Alaha ateisti.
Tako kot za katolike.Citat:
In tudi če verujejo v drugega Boga so to za njih ateisti.
Citat:
Tako kot katoliki.Citat:
In kaj je najbolj žalostno je to, da po njihovem ateisti nimajo kaj iskati na svetu in si tako zaslužijo smrt.
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kaj pa je slovenec po tvoje?