Detektorji dima, CO ipd

Imate detektor CO/dima/plina (več možnih odgovorov!!!)

• Skupaj glasov
    83

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mojega sodelavca, hudega rauharja, so enkrat vrgli iz hotela, ker jim je vsakih nekaj ur sprožil požarni alarm.
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Jest bi tudi par teh senzorjev postavil sam me zanima kolk natancno to sploh dela. Bi pa definitivno naredil tako da ce senzor kaj zazna da naredi kompleten shut down, pec, elektrika itd.
Sem na dx nabavil senzor za dim, plin in monoksid, rezultat prva dva ne delate za monoksid pa tudi ne verjemem da dela.
Tako da se ne splača šparat in bolje nabavit pri kakšni preverjeni firmi.
In "preverjena" firma ti proda isti senzor, kot je na DX, za 3x toliko denarja
evil.gif

btw za monoksid je čisto enostavno probat, le malo bo smrdelo
tongue-1.gif
odpri zakurjeno peč, ter drži senzor v dimu, ki se vali iz nje

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Gapinho

Zelenc'
4. jan 2013
1
0
1
Sem zasledil tole debato o detektorjih, montaži in posebnih zahtevah glede izklopa gorilnih naprav. Na čisto vsa vprašanja vam lahko odgovorim in ponudim rešitev, saj ponujamo kvalitetne detektorje za zaščito pred monoksidom in požarom. Zaradi politike portala Alter podatkov našega podjetja ne objavljam, me pa lahko kontaktirate na zasebni email g.golob@gmail.com če vas zanima podrobnejša obrazložitev.
Še nasvet glede montaže detektorjev monoksida - OBVEZNA je namestitev na stropu v istem prostoru, kjer se nahaja gorilna naprava. Monoksid nastaja v fazi izgorevanja (nepopolnega) in je v trenutku uhajanja v prostor bolj vroč kot zrak v okolici. Zaradi termike se plin najprej dvigne, potem se pa po določenem času razporedi po prostoru. Glavna funkcionalnost alarma za monoksid je ravno pravočasno opozarjanje na prisotnost monoksida.
lp
Gašper
041797930

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.809
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako občutljivi so ti s senzorji za dim. Se takoj zadere ko nekdo pod njim “prižge čik “ ali mora biti konkretna megla da se oglasi. Če ga montiram v kurilnico mi namreč ob odpiranju zgornjih vrat na peči občasno pokadi. In da se mi dere ob najmanjšem dimu potem moram razmislit o kaksnem drugem mestu montaze.
Moram pa nad pečjo postavit napo ki bo odvedla dim ki se mi pokadi ob nalaganju

Odvisno od velikosti prostora v katerem je
Imaš tudi take, ki se sprožijo ob določeni temparaturi
Za kurilnice so fajn gasilni aparati, ki se pri določeni temparaturi je taka steklena ampula in ko pride do xx°C poči in aktivira gasilno sredstvo lahko pogasi začetne požare za večje pa kupi nekaj časa.

zmukec

Zelenc'
30. sep 2009
26
0
1
slo
Jaz imam kaminsko peč na pelete in sem kupil za CO, na trgu jih je veliko, ampak pravo zadevo dobite od 45€ do 60€. Nikoli ne veš kaj bi šlo lahko narobe, neumno pa je, da se ti zaradi 50€ lahko zgodi kakšna tragedija...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik zmukec pravi:
Jaz imam kaminsko peč na pelete in sem kupil za CO, na trgu jih je veliko, ampak pravo zadevo dobite od 45€ do 60€. Nikoli ne veš kaj bi šlo lahko narobe, neumno pa je, da se ti zaradi 50€ lahko zgodi kakšna tragedija...
"Tapravo" ? A tisto, ki ti jo tu prodajo za 50€, a na ebayu jo dobiš za 15?
evil.gif

• Objave ne odobravam
22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik zmukec pravi:
"Tapravo" ? A tisto, ki ti jo tu prodajo za 50€, a na ebayu jo dobiš za 15?
evil.gif
saj to je problem, ker nikoli ne veš če imaš pravo
rolleyes-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Za kurilnice so fajn gasilni aparati, ki se pri določeni temparaturi je taka steklena ampula in ko pride do xx°C poči in aktivira gasilno sredstvo lahko pogasi začetne požare za večje pa kupi nekaj časa.

Ali na kratko, sprinkler:
sprinkler.jpg

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Torej ima kdo kakšnega preverjenega? Kupovalo se bo preko Ebay-a, najraje iz EU.
Hja, zdej ne vem, kako misliš glede preverjenosti.
Mislim da večina dovolj pazi, da do nevarnih situacij sploh ne pride, tako da ima redkokdo izkušnjo v živo.

Če pa misliš to, da se zadeva odzove, ko se jo namerno testira, pa ni problema.
Jaz imam tegale , je v bistvu praktično najcenejši, ter deluje
wink-1.gif
(zanalašč zadimil kurilnico, zadeva je odreagirala)

• Objave ne odobravam

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Torej ima kdo kakšnega preverjenega? Kupovalo se bo preko Ebay-a, najraje iz EU.
Hja, zdej ne vem, kako misliš glede preverjenosti.
Mislim da večina dovolj pazi, da do nevarnih situacij sploh ne pride, tako da ima redkokdo izkušnjo v živo.

Če pa misliš to, da se zadeva odzove, ko se jo namerno testira, pa ni problema.
Jaz imam tegale , je v bistvu praktično najcenejši, ter deluje
wink-1.gif
(zanalašč zadimil kurilnico, zadeva je odreagirala)
.

To me je zanimalo.
Že naročeno, hvala za link.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
No tega sem narocil za 15€. Tale na linku je se cenejsi
smile-1.gif

Sam upam, da se ne bo nikoli oglasil, ampak ob testiranju je zacel tulit. Torej deluje.

Sicer pa, kaksno imas povprecno vrednost v kurilnici? Jaz ga imam v stanovanju pri kaminu, pa se giblje okoli 8.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
No tega sem narocil za 15€. Tale na linku je se cenejsi
smile-1.gif

Sam upam, da se ne bo nikoli oglasil, ampak ob testiranju je zacel tulit. Torej deluje.

Sicer pa, kaksno imas povprecno vrednost v kurilnici? Jaz ga imam v stanovanju pri kaminu, pa se giblje okoli 8.
Ob kaminu in v kurilnici ne zazna nič. Dovolj dober vlek in dihtanje
cheer.gif

Če odprem dimnik, da malo pokadi, pa zelo hitro začne težit.

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Nazadnje ko sem probal je kazalo nulo. Je pa res, da je kurilnica kar dobro prezračena, ker garažna vrata ne dihtajo dobro.
Mogoče bom pa danes probal ob kaminu

edit:
Tudi ob kaminu nula. Če odprem vratca kamina za 5s in držim senzor ene 30cm nad vratci, mi izmeri 15ppm. Tik ob odprtih vratcih 37ppm.

Nazadnje urejeno:
  • Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Malo več kot pol metra nad kaminom, tam kjer prihaja topel zrak od dimnika. Pač tam, kjer je največja verjetnost, da kaj uide.

• Objave ne odobravam