Delovna nesreča

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Pri tem prstu se pomojem tudi pozablja na to da je to lep cist prst primerne vlaznosti in ne nek po celem dnevu od smole presusen delavski z debelo kozo prst.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
No ker si šel ravno v to smeri; Kaj pa če nosiš rokavice?

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Katastrofa zadnjih nekaj odgovorov, tudi tvoj rallyart, ki sem te imel za povprecno pametnega, kar je na alterju redkost. A bo slo tole prebrat?
Tud, ce penis v kondomu nastavis, kondom bo fertik, tvoj penis pa ne.

uf-1.gif

The blade carries a small electrical signal, which the safety system continually monitors. When skin contacts the blade, the signal changes because the human body is conductive. The change to the signal activates the safety system.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Nisem še videl normalnega človeka, ki bi ob delu s sekurarjem nosil rokavice! To je pravi klic po nesreči!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Nisem še videl normalnega človeka, ki bi ob delu s sekurarjem nosil rokavice! To je pravi klic po nesreči!

Hja, če obdeluješ "fin" les že.

Kaj pa če žagaš drva?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Mojemu fotru je cirkularka odrezala levi palec pa porezala ostale štiri prste točno čez sklepe. Mel je pa gor rokavice, ker smo delali s takim lesom, ki je bil črviv in zelo velika verjetnost, da se zaskališ. Šlo je za eno zelo staro hišo, ki smo jo podirali, tramovi pa so bili že črvivi in dovolj, da si samo roko dal gor, malo potegnil , pa si se že zaskalil.
Potem ko smo žagali, je ata nekaj cajta normalno delal z rokavicami, žagal pa odžagano drvo metal na prikolico .. nekaj cajta, dokler se ni spozabil na osredotočenost, pa je zamahnil proti cirkularki, pa mu je zagrabilo rokavico pri palcu, rokavico je okoli obrnilo, pa so še dobili ostali prsti.

Tak da ja. Rokavica ni nič narobe, problem so te delavske rokavice, ki so trde. Takrat še ni bilo teh "finih" rokavic, ki je eno navadno mehko blago, na spodnji strani pa je prevlečeno z neko plastjo. Te rokavice niso niti malo nevarne za cirkularko.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Varnostno navodilo, ki je obvezno za vse, ki uporabljajo mizno krožno žago, v svoji zadnji alineji pravi: " pri razrezu manjših obdelovancev je prepovedana uporaba rokavic" (vir: navodila za varno delo, Borštnar) Žal pa je definicija "manjši obdelovanec" precej nedoločljiva.
Kljub temu pa VEM, da se v primeru nesreč inšpektorji in zavarovalnice največkrat 'obesijo' prav na takšne stavke.

LP

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
priden.gif

Sam jih pri žaganju drv uporabljam, je pa res, da se danes prilagajajo rokam, včasih pa so bile tiste delavske ena številka in je bilo vse odvisno kakšno šapo imaš
evil.gif

Ko pa delam s tamalim cirkularjem, pa nimam nikoli rokavic.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Katastrofa zadnjih nekaj odgovorov, tudi tvoj rallyart, ki sem te imel za povprecno pametnega, kar je na alterju redkost. A bo slo tole prebrat?
Tud, ce penis v kondomu nastavis, kondom bo fertik, tvoj penis pa ne.

uf-1.gif

The blade carries a small electrical signal, which the safety system continually monitors. When skin contacts the blade, the signal changes because the human body is conductive. The change to the signal activates the safety system.

Ja in tocno to sem tudi omenil, body is conductive in ce je koza debela jo bo sekalo dokler ne pride do neke boljse prevodnosti/sicer se vedno ne bo sel prst, predvidevam seveda sej nisem jest pogruntal tega sistema. Pac kot sem napisal, zanima me ce to deluje v vseh pogojih, ker testirano je ponavadi v najboljsih pogojih.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
@ostali.

za moje pojme se rokavice, delovne halje, obeski, mocne hlace itak nikjer pri strojih zraven vrtecih se delov ne uporabljajo, ker vse nasteto te potegne k stroju pa se pretrgat se noce dokler nimas ze celo okoncino uniceno.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ob delovnih strojih, kot so cirkularke, vrtalni stroji, stroji z zobčeniki, ipd se ne bi smelo nositi rokavic. Bolj varno je z rokavicami, da ti kakšen delec ne prileti na roko ali med prste, ampak bog ne daj, da z rokavico sežeš v te stroje, ki imajo zobe.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zakaj, če so na tleh nimaš kaj več podirati. Simpl ko pasulj. (sarkazem)

Mislim da sem pred kratkim nekje bral (nekdo napisal) da je pospravljanje po žledu cenejše ker ne rabiš sekača. Skratka, marsikaj novega se bom naučil. Aja, to pa ni sarkazem.

Se motiš, ko je drevo podrto vred s koreninam in ko ti odžagaš deblo se poropk prekucne, pa te pokoplje govorim za bukova drevesa.