Delovna nesreča

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ceneje ni, ker delavec pri nas itak dela na črno pa mu ne pripada kakšna odškodnina. Zavora in žaga pa stane.

Pusti ti delo na črno zdaj...
Ti osebno bi bil raje ob prst,kot pa plačal za novo zavoro in list?
grims-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zanimiva zadeva, ampak zakaj probavajo s hrenovko? Kar s prstom naj, saj ga ne morej odrezat:D:D

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ceneje ni, ker delavec pri nas itak dela na črno pa mu ne pripada kakšna odškodnina. Zavora in žaga pa stane.

Na zalost je tocno tako. Delavec stane tiste 3-4eur na uro in je ceneje podjetju novega vzeti kot investirati v taksno zago. S poskodovanim se naj ukvarja drzava.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Sem spregledal, pardon. Kaj pa če bolj hitro vtakneš roko zraven?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Posnetek nekoliko zavaja, pri hitrem potegu do lista žage bi do rahle poškodbe vsekakor prišlo. Morda nekaj manj kože, ali ranica podobna lažjemu urezu z nožem.
Na posnetku je namreč dobro videti, da lista žage niso menjali in je na njem še veliko ostankov aluminija, posledično pa je rezilo bistveno manj ostro.
Vendar kljub temu hitrost napačnega dotika ne bi bila usodna, reakcija elektronike in ostalih delov se meri v tisočinkah sekunde.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jebat ga, ampak ni samo cirkular tisti, ki mizarju poškoduje prste. Prijatelj ravno sedaj okoli hodi s pooblanim prstom.
crazy1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Drži.
In ne samo skobeljni stroji, tudi rezkarji so še vedno kljub vsem modernim zaščitam lahko zelo nevarni.
Če nekoliko obrnem razmišljanje - še tako varen stroj je lahko pri ignoranci osebne varnosti - nevaren.

In nekoliko morda neokusen, vendar še kako resničen izrek - DOBER mizar ima vse prste.

Če apliciram na temo (čeprav o kmetijski mehanizaciji vem bolj malo) - previdnemu kmetu se nesreča z njegovimi stroji ne more zgoditi.

Edit: @gatto: senzor deluje električno

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Vsak električni senzor deluje električno.
wink-1.gif
zaznava pa kaj? toploto prsta prek termokamere verjetno..ker na drva in meso ne pali, kot je videti..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Senzor meri prevodnost materiala ki se ga dotakne, če bi poslušal bi vedel.

Sicer pa včasih je bilo prvo pravilo v fabriki po primopredaji stroja "kako onesposobit" zaščite. A se je danes miselnost kam premaknila? Zaradi inšpekcij in teženja nadzornika mogoče ja, drugače bi bile vse te zaščite onemogočene! Ravno zadnjič kaže kolega nov cepilec, no skoraj nov, vmes je samo s fleksom odrezal, potem zavaril pa na koncu še privijačil sistem "aktivacije" tako da ga sedaj lahko aktivira bolj blizu in samo z eno roko!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ja res je, če nebi gledal samo slikic in bi poslušal ata ki govori bi vedel da je tisto samo demostrancija žage BREZ zaščite!
grims-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Sem slišal za tega, ko ga je trosilec zagrabu al pa kombanj ½posliral½in še kup nesreč. Kaj pa nesreče v gozdu, o teh sem velik slišal, to je zadnje delo, ki se ga splača delat !!!!!! Imamo 35ha bogatega gozda, najbolj za*ebano je podirat bukova drevesa.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Sem slišal za tega, ko ga je trosilec zagrabu al pa kombanj ½posliral½in še kup nesreč. Kaj pa nesreče v gozdu, o teh sem velik slišal, to je zadnje delo, ki se ga splača delat !!!!!! Imamo 35ha bogatega gozda, najbolj za*ebano je podirat bukova drevesa.

Še bolj z............o pa je pospravljat drevesa (napol) podrta z koreninami vred.
uf-1.gif

Pred štirimi leti smo imeli vetrlolom, letos pa žledolom, ostane še snegolom
jezen.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Zakaj, če so na tleh nimaš kaj več podirati. Simpl ko pasulj. (sarkazem)

Mislim da sem pred kratkim nekje bral (nekdo napisal) da je pospravljanje po žledu cenejše ker ne rabiš sekača. Skratka, marsikaj novega se bom naučil. Aja, to pa ni sarkazem.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Glede one cirkularke ... Če bi na hitro udaril po njej po pomoti, ne bi bilo nobene panike, če ti odnese kožo pa malo mesa ... problem je, ko ti zlomi kost. Verjetno bi se ta žaga ustavila še preden bi zob udaril po kosti, tako da če bi kožo odneslo dol, še je najmanjši problem.