dell v avstriji

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
živjo,

jaz ne vem, če je to prava tema... mislim prav naslov za sem, sam menne pa zanima, če kdo pozna kakšno trgovino v klagenfurtu v avstriji kjer bi prodajal dell? al pa da bi bla prov trgovina in ne sam preko neta...

hvala in lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Težka bo, vsaj jest je nisem najdu, ko sem kupoval mašino.
frown-1.gif

V državah kjer je Dell prisoten (se pravi vsaka normalna država razen Slovenije...), je najboljši nakup itak preko neta. Robe drugje prav veliko ni, če pa že, izbira ni najboljša. Dodaten keč je, da neradi pošiljajo izven države. Vsaj iz UK ne gre - natančneje: plačaš lahko samo z UK karticami
bonk.gif

Za A nisem prepričan če ti pošljejo k nam. Zakaj pa rabiš "fizično" trgovino - bi rad prej otipal zadevo?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
ne, glih zarad tega ker ne pošiljajo v druge drzave... sem vprašal uk, pa so rekli da ne... v mislih imam nabaviti dell mini 9. pa pač pri nas je 550€, tam pa 250€... zato se gre... pa bi ga šel gor iskat... aja, pa nemško ne znam tolk, da bi lahko mail gor napisal pa vprašal...

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
V tem primeru je najlaže najti nekoga čez mejo in naročit na njegov naslov. Ampak te možnosti verjetno nimaš, če ne ne bi spraševal... ?

Druga možnost je, da ti dostavijo na pošto (Borovlje, Celovec, kamorkoli...). Jest bi jih na tvojem mestu kar poklical - ni hudič, da ne bodo našli nekoga, ki govori angleško - in preveril, če lahko kot Ausländer (tujec) naročiš postlagernd (poštno ležeče).

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
a tu pol naročiš kar na eno pošto in te tam čaka, da pobereš?

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a lahko malo bolj točno poveš kako to gre, da na pošto naročiš?
A moreš tut pošto kej obvestit, da boš kaj dobil?
Kako te pošta obvesti, da si dobil?
Koliko časa te čaka na pošti in koliko to stane?
...

@pek007
če komuniciram z nmeci jim napišem v ang, spodaj pa še z googlom prevedem. Če bi radi dinarčke ni vrag, da se ne bi razumeli:)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Poštno ležeče nisem nikoli naročal v A, tako da izkušenj nimam.

Jest bi vprašal na bližnjo pošto, če to gre (če ne gre naj povejo na kateri izpostavi je to možno). Tule je velika verjetnost, da najdeš nekoga, ki zna slovensko.

Drugi korak (v bistvu bi moral biti prvi) je klic na Dell, če to omogočajo. Ampak kot sem hitro prečekiral omenjajo tudi postlagernd, tako da zna bit, da bi šlo. Sicer pa so precej tečni, npr. ne moreš naročit na sosedov naslov ali da bi zadevo prevzel kdo drug. Kao iz varnostnih razlogov.