Delilniki na radiatorjih

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Tile blokovci, zastonj prišli do stanovanj, zastonj bi parkiral, zastonj bi se ogreval.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Tile blokovci, zastonj prišli do stanovanj, zastonj bi parkiral, zastonj bi se ogreval.

Ne razumem.......a ti pred svojo hišo plačuješ za parking?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Ne ker je njegova zemlja, pred tvojim blokom pa je zemlja od obcine ergo ni tvoja.

kaj pa da ugotovis na kateri frekvenci sporoca stanje delilnika, delilnik jammas in sporocas svoj signal? sam bi rabil desifrirat kera komanda pomeni manj pokurjenega...

Aja mi jih nimamo tko da tudi goljufat ne morem =)

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Verjetno ga skrbi, ker je kupil parcelo, večina jih ima pa stanovanja po Jazbinšku, parkplace pa na občinski zemlji (fovšarija pač). Predvidevam, da tko al tko žvi pri štarših ali je parcelo tko ali drugače dobil in se dela pametnega, pojma pa nima kako je pridt dons do svojega po neki normalni poti.

Kr se pa golfanja tiče je pa najbolj enostavna softijeva metoda zamenjave, vse ostalo pa verjetno ne bo šlo skoz, ampak kakorkoli računaš se nekako ne splača neki golfat ampak nekako normalno toploto vzdržuješ, pa si v plusu te itak sosedje dovolj grejejo - razen če ti je 21°C premalo oz. si navajen luksuza v gatah po fletu
redface-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Sploh mi, mlajši, smo zastonj prišli do stanovanj, ja.
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
enim bo zdaj pomoje grozno, ko ne bodo morali bit pri 28 stopinjah, odprtem oknu in v gatah v stanovanju
hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Normalna pot je torej ovijanje radiatorjev z brisačami? Hahaha

V teoriji delilnik meri delta T...torej predelaš škatlo za čevlje in mu ustvariš mikroklimo....da je temp. v škatli v kateri je enaka tisti od radiatorja...

V praxi se pa kle pogovarjamo zakaj ja zakaj ne!!!

Zdej nekdo bo s5 pametn da sm kamen...ocitno pa to govori nekdo ki te delilnike montira...je to zavaravanje protivnika?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ
Mene moti nekaj drugega... V kopalnici imam nad radiatorjem kalorifer, ki piha topel zrak direktno na radiator in merilnik. Kopalnica je pa velika dva kvadratna metra in se segreje zelo hitro. Torej bom jaz plačeval več ogrevanja, če bom dodatno ogreval radiator
uf-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
KSZ
Mene moti nekaj drugega... V kopalnici imam nad radiatorjem kalorifer, ki piha topel zrak direktno na radiator in merilnik. Kopalnica je pa velika dva kvadratna metra in se segreje zelo hitro. Torej bom jaz plačeval več ogrevanja, če bom dodatno ogreval radiator
uf-1.gif

Ja jaz imam enako in to mene sedaj tudi zanima, kako te kurci delujejo, vsak govori drugače.

Torej meri delta T; (med temp. - sobe in temp.okolice) Je to to ali ne ???

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Jaz imam delilnike od Brunate.Model, ki mi je to montiral mi je razložil, da delilnik meri T, ki jo dobi od drugih virov in T , ki jo dobi od radijatorjev in nato izračuna koliko energije je porabil radijator in tako bi naj dejansko plačal samo ogrevanje radijatorjev in ne ostalih grelnih teles, ki prispevajo k skupni T stanovanja.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Če sta dve tipali v enem ohišju, potem merita enako temperaturo, ker se celotno ohišje segreje enakomerno.
Če pa bi imel vsak delilnik še dislocirano tipalo, potem bi lahko meril tudi delta T.
Samo bi verjetno vsak to drugo tipalo prilimal na radiator in simuliral ničelni delta T.

Torej ..

LP

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ta delilnik o katerem sem pisal ima 2 senzorja in meri oddano in prejeto toploto.
Tole spodaj pa piše v navodilih.

Delilnik+ beleži vso toploto, ki jo radiator
odda v okolico (plus toplota) in toploto, ki jo iz
okolice prejme (minus toplota). To pomeni, da
toploto, ki jo v prostor dovedejo sonce, štedilnik,
kamin itd. delilnik ne obravnava kot porabljeno.
Delilnik začne meriti porabo toplote
takoj, ko se pojavi temperaturna razlika med radiatorjem
in prostorom (tz–tl > 0 °C).

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
ja, samo jaz pošiljam topel zrak na radiator, ki se zaradi tega segreva. Kaj pa senzor ve, ali se je radiator segrel zaradi vode v njem ali zaradi toplega zraka. Premakniti ga pa ne morem, ker je kopalnica majhna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Po moje topel zrak bolj svoh greje radiator. Razen, ce imas prizganega 24 ur na dan.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Delilnik začne meriti porabo toplote
takoj, ko se pojavi temperaturna razlika med radiatorjem
in prostorom (tz–tl > 0 °C).

A si ti siguren v tole kar si napisal? po tvoje če odrem odno v sobi v kateri je bila prej temperatura 22 stopinj bo delilnik začel merit ker se bo ta spremenila
ne-ne-1.gif

Delilnik toplote začne merit šele ko temperatura preseže 35 stopinj ( tako je bilo zadnjič rečeno s strani proizvajalcev na TV oddaji) zato tudi podobne " škatle" okoli delilnika ne pomagajo kaj dosti.