Delavska hranilnica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Jebentiš, ko sem se res že zagrel za njih, skoraj bi šel že kar danes tja, nekako mi ne znese, tako da sem se odločil za jutri. Sedja me je malo minilo, če je problem s SEPA direktnimi bremenitvami. Bom še kaj prebral, vprašal...
Nisi razumel. Ni problem s SEPA direktnimi bremenitvami, ko so enkrat poštimane. Za jih vzpostavit je pa bil krvav boj, beri ene 3 mesece teženja. Itak je pa sedaj tako, da moraš to urejat pri podjetju in ne več na banki, tako da zna biti sedaj zadeva drugačna.

Sedaj razumem, hvala za pojasnilo. Če morda veš, kako je z njihovo Maestro kartico v tujini? Lahko z njo recimo na Krku normalno v trgovini plačam kišto Karlovačkega?
smile-1.gif

LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pojma nimam, ampak predvidevam, da kjer je znak Maestro, bo zadeva delovala.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Jebentiš, ko sem se res že zagrel za njih, skoraj bi šel že kar danes tja, nekako mi ne znese, tako da sem se odločil za jutri. Sedja me je malo minilo, če je problem s SEPA direktnimi bremenitvami. Bom še kaj prebral, vprašal...
Nisi razumel. Ni problem s SEPA direktnimi bremenitvami, ko so enkrat poštimane. Za jih vzpostavit je pa bil krvav boj, beri ene 3 mesece teženja. Itak je pa sedaj tako, da moraš to urejat pri podjetju in ne več na banki, tako da zna biti sedaj zadeva drugačna.

Sedaj razumem, hvala za pojasnilo. Če morda veš, kako je z njihovo Maestro kartico v tujini? Lahko z njo recimo na Krku normalno v trgovini plačam kišto Karlovačkega?
smile-1.gif

LP
Navadna kartica MasterCard Delavske hranilnice je plačilna kartica z odloženim plačilom. Izdelana je na čip tehnologiji, v skladu z mednarodnimi standardi, ki zagotavljajo varno uporabo kartice na prodajnih mestih in bankomatih doma in po svetu.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Hvala vama. Se bom kar odločil za to hranilnico. Nekaj skakanja bom imel, ampak končno je čas, da grem z NLB-ja. Če mi ne bo všeč, pa se pač prestavim drugam.

LP

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
A ste seznanjeni s tem, da ima DH dnevni limit plačila na POS terminalih!!!?? Torej, če imaš 2k EUR na računu in greš plačati kritino za 1600EUR v neko trgovino preko POS-a ti to ne bo dovolilo in boš moral it na banko po denar in nazaj plačati z gotovino. To me tako moti, da študiram, da bi šel nazaj na abanko....

Res je, da se da ta limit vzdignit ampak mislim, d aje največ 5k EUR. Pri vseh drugih bankah je dnevni limit stanje na računu, kar je logično, saj to je čar plastičnega denarja....

V čem je poanta teh limitov? Bi mi znal kdo to pojasnit... V sami DH pravijo da varnost, samo itak če mi sunijo kartico rabijo še PIN tako da... To o varnosti je dokaj bosa... Za tem mora biti neka druga fora...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Probanka ima tudi dnevni limit za plačila POS. Kartice ti ne rabijo sunit, dovolj je skimming naprava na bankomatu. Pred kratkim so kolega "poskenirali" v centru Kranja, tako da previdnost nikoli ni odveč... in v tem primeru si hvaležen za dnevni limit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Redko katera banka ti sploh dovoli dvigniti več kot 1500eur gotovine brez najave, podjetja pa načeloma tudi ne sprejemajo gotovine višje od 1500eur naenkrat.
Za tako visoke zneske se načeloma uporablja nakazilo na TRR.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mislim, da GrandFelixa bolj moti omejitev plačevanja preko POS terminala, ne omejitev višine dviga na bankomatu.

igi

Guru
13. okt 2007
5.602
1.206
113
Celje
meni pa ta limit celo odgovarja... na eurokardu sem ga celo znižal. Če imam recimo na računu 100k in mi poskenirajo kartico bom ostal brez 500€. če nebi bilo limita bi teoretično šlo celih 100k.

Bi pa moral biti ta limit stvar 2 klikov v elektronskem bančništvu. to se pa strinjam. Ne pa da postopek traja več dni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Mislim, da GrandFelixa bolj moti omejitev plačevanja preko POS terminala, ne omejitev višine dviga na bankomatu.
Vem ja, ampak je pojasnil da mora zaradi tega letat v poslovalnico po gotovino. Kar pa je na marsikateri banki še težje dobiti, brez predhodne najave dviga.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kot je rekel blazko. Mene moti dnevni limit na POS terminalu, limit na bankomatu mi je ok in me sploh ne moti. Kaj naredijo s skimmingom? Če ti poberejo št. debetne kartice in pin? Kaj jim to pomaga, če nimajo kartice? Res pa je, da ne vem kako to poteka?

No, v glavnem, pisal sem na 4 večje banke in vse imajo limit na POS terminalu glede na razpoložljivo stanje, kar je OK in točno v tem je poanta plastičnega denarja.

Recimo greš v tujino s familijo in, bog ne daj, se komu kaj naredi in nujno potrebuješ xy EUR denarja in možnost plačila je POS. Kaj naredit? Lahko se samo praskaš po prašnikih. A boš sabo nosil denar na dopust? Najbrž ne...

Ok, štekam, da imajo možnost, da si pač daš dnevni limit, ne pa da te omejijo brez možnosti izbire dnevnega limita na razpoložljivo stanje na računu... Ne vem no, meni je to mim. Mogoče sem samo jaz čuden in kompliciram
smile-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Vem ja, ampak je pojasnil da mora zaradi tega letat v poslovalnico po gotovino. Kar pa je na marsikateri banki še težje dobiti, brez predhodne najave dviga.

Zgolj sem dal kot primer to. Lahko seveda plačaš na banki preko predračuna. Ampak zakaj bi moral letet na banko s predračunom, če bi lahko to kar plačal s kartico na licu mesta.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Kaj naredijo s skimmingom? Če ti poberejo št. debetne kartice in pin? Kaj jim to pomaga, če nimajo kartice? Res pa je, da ne vem kako to poteka?

Ne preberejo zgolj številke, preberejo celoten magnetni zapis, ga prenesejo na novo kartico (kopija!) in gremo gasa po bankomatih oz. v tvojem primeru na plazma-notebook-dslr-telefon šoping nekje v tujini
crazy1.gif
Seveda pod pogojem, da zabeležijo tudi PIN, kar gre ponavadi preko skrite kamere. Zato je pametno pri vnosu PINa zakriti tipkovnico.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zanimivo, sem mislil, da samo PIN posnamejo in mi ni bilo jasno kaj bodo z njim. Kaj pa čip na kartici? Potemtakem si jaz lahko naredim kopije kartic? Da ima recimo še žena eno?

Potem je to prednost DH in so vse ostale banke ki nimajo limita "kulac"
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Čipa bojda na tak lahek način ni možno skopirat.

Je pa tako, da banke vse bolj pritiskajo na prodajna mesta, da uvedejo čipno tehnologijo. Mislim, da ponudiki brez nje celo krijejo stroške zlorabe, če do nje pride. Imaš pa še vedno sitnosti in si vsaj nekaj časa brez denarja.

Banke so celo blokirale bančne kartice v "nerazvitih" deželah (izven EU, recimo v ZDA
grin1.gif
), kjer čipna tehnologija ni razvita. Če potuješ v te kraje moraš predhodno na banki odstraniti blokado - kako je potem z morebitnimi zlorabami pa ne vem.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Torej če bankomat bere iz čipa si lahko nepridipravi obrišejo rit s temi podatki?

No, še vedno nimam razlage zakaj ima DH dnevni limit?
smile-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
No, še vedno nimam razlage zakaj ima DH dnevni limit?
smile-1.gif
Ker ga imajo vse banke?

Nimajo ga... Saj to je catch. Gospod na DH mi je razlagal, da ga imajo vse in da tega kao ne povedo. Pisal sem na 4 večje banke in vse so mi odgovorile, da je dnevni limit stanje na računu... Gospod na DH mi je tudi rekel, da bankart nastavlja limite na POS. Pisal sem na bankart in so to seveda vse zanikali... Napisali so, da se za limit odloči oz. ga določi banka... Torej tukaj nekaj smrdi... Kaj se bojijo, da bi ves denar iz računa dol pobra? Ne pustijo, da delam s svojim denarjem kot hočem al kaj? Ne zastopim...