dejasnka vrednost internet strani oz..tržna

B81

22. jul 2007
37.019
10.542
113
Huh, sux bi bil pa dosti vreden pred kakim dvema letoma
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Vredno je toliko, kolikor je kdo pripravljen zanj plačat. Če ga ni pripravljen noben kupt, pol je vreden nič, oziroma v takem primeru verednost ni relevantna. Stanovanja so tud po par 100k, ne zato k bi nekdo z nekim izračunom prišel do te vrednosti, ampak ker se je nekdo očitno pripravljen zakreditirat za to cifro. Seveda so sami stroški gradnje stanovanja in dela dosti manjši, kot so najbrž tudi stroški z izdelavo strani.
Tako da daš alterju npr. neko ponudbo, npr 5k evrov in če ti prodajo potem bomo vedl da je bil v tem trenutnku vreden 5k evrov. Če se ti bodo pa smejal v obraz pa najbrž pomeni, da je vreden več.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A se ti hecaš?
confused-1.gif

Koliko je po tvojepotem vredna trgovina, ki nosi 500€ na mesec zaslužka? 2000€?

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Mislim - VSAK bo dal toliko za trgovino, ker bo mel po petih mesecih že plus...

In če nekdo dela neke analize, pa potem pride do spoznanja, da je alter vreden pod 1.000€, naj gre raje še enkrat v šolo. To so danes denarji in ne drobiži, sploh pa strani, ki prinašajo denar (tudi trgovine). Je pa jasno tako, da je stvar vredna toliko, kolikor je nekdo pripravljen plačati in tu neke formule ni. Nekdo proda za 2.000 pa je zadovoljen, nekdo pa za 20.000 pa ni. Isto je pri kupcih.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Probaj izvedet kok so vredne podobne strani, da bos imel vsaj obcutek malo....to je verjetno najlazja varijanta, je pa verjetno res da je pac pri internetnih straneh malo tezje primerjat to med sabo.

Ce hoces pa malo vec ekonomske teroije pa poglej malo stevilke, naredi neko realno napoved za naprej, nato pa izracunaj po metodi prostih denarnih tokov
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
A se ti hecaš?
confused-1.gif

Koliko je po tvojepotem vredna trgovina, ki nosi 500€ na mesec zaslužka? 2000€?

Kaj ma to veze z alterjem? (in mojo postavko o ceni)

Trgovina je vredna malo manj kot misliš da bi se dalo z njo zaslužiti v prihodnje!

Če za spletno stranjo stoji podjetje, potem verjetno cena 1000 EUR ni na mestu .. in ti tudi spletne strani ne bodo prodali (čeprav nimajo zaslužka z njo), ker je tak denar tudi za mikro podjetje kaplja v morju.

Če je spletna stran last mulca v puberteti oz. nekoga, ki ima to za popoldanski hobi .. potem proda ISTO stran kot prej za manj kot 1000 EUR samo da pomahaš z denarjem.

Seveda pa je trg več ali manj tisti ki oblikuje ceno .. so pa minimumi ki jih določa prodajlec in maksimumi ki jih določa kupec. Vrednost je pa vse vmes!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Mislim - VSAK bo dal toliko za trgovino, ker bo mel po petih mesecih že plus...

In če nekdo dela neke analize, pa potem pride do spoznanja, da je alter vreden pod 1.000€, naj gre raje še enkrat v šolo. To so danes denarji in ne drobiži, sploh pa strani, ki prinašajo denar (tudi trgovine).

Hm!
rolleyes-1.gif

Koliko se spoznaš na internetno poslovanje in možnosti zaslužka?

Par stvari zakaj alter.si ni vreden več kot 1000 EUR (oz. jih ne bo nihče dal več):
- google page rank vstopne strani 2/10 (kar je celo za slovenski splet zelo, zelo malo)
- struktura vsebine je klasificirana v glavnem kot "forum", ostale sekcije so mrtve. Za slovenski forum ima povprečno število (aktivnih) uporabnikov in vsebine.
- struktura obiskovalcev -> večina obiskovalcev je rednih uporabnikov, delež novih uporabnikov je zelo nizek
- prejšnja točka leti na to da je celotno spletišče slabo SE (search engine) optimizirano .. delno to rešuje "povprečna" vsebina, ampak na splošno je delež obiskovalcev ki pridejo preko iskalnika na stran nizko
- glede na zadnji dve točki so obiskovalci "slab" do "srednji" oglaševalski kapital, to pomeni nizek do srednje visok CTR (število klikov na oglase glede na št. obiskov)
- glede na zadnje dve točki in na dejstvo da se večinoma oglašuje preko servisov tipa ToboAds (oz. po novem Httpool servis) ki so sranje v smislu možnosti zaslužka sem že prej omenil koliko se da (max) zaslužiti
- glede na stanje "karme foruma", so vsi glavni akterji sovražno nastrojeni drug do drugega, kar pomeni da lahko hitro pride do "konca" samega jedra skupnosti

.. no po vsem napisanem sem mnenja, oz. trdim da je stran vredna precej manj kot 1000 EUR! Vsaj sam, kot poznavalec stroke bi jo tako ocenil. Osebno bi kot kupec začetno ceno postavil na 100 EUR, in menim da je to dobra cena!
grims-1.gif

Da slišimo argumente tistih, ki trdijo nasprotno ...
sprasujem se.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A midva govoriva o skripti ali o celotnem alterju z domeno in obiskov vred?

Koliko vem o tem poslu? Dovolj, da vem, da je tole vredno parkrat toliko, kolikor si povedal ti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
A midva govoriva o skripti ali o celotnem alterju z domeno in obiskov vred?

Koliko vem o tem poslu? Dovolj, da vem, da je tole vredno parkrat toliko, kolikor si povedal ti.

Govorim o celoti .. skriptovje je vredno itak 0 EUR, ker uporablja "zunanjo" kodo. Razne prilagoditve itd. so verjetno zahtevale nekaj dela, ampak to nima veze s ceno.

Statistika obiska za jan. 09 je pa taka:
Različni obiskovalci: 91.958
Skupni obiski: 246.016
Prikazi / ogledi: 2.223.254

.. zdej mi pa povej od kje vrednost nad 1000 EUR? Samo en, mali namig če mogoče česa ne vem?
rolleyes-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hehe, ti pa si faca...Domena, ki prinese čez 8.000 obiskov na dan je vredna pod 1.000€?

Kupim takoj!

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Pa ti veš kaj o internetnem poslu? Si si kdaj prebral kaj o obiskanosti strani, možnosti zaslužka, vzdrževanju...?
Sama številka 8000 obiskov ne pove veliko. Moral bi imeti še druge podatke, da bi ocenil če je tak trafic dober ali ne.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma ja, to je meni jasno, samo me pa ne bo noben prepričal, da tole ni vredno niti 1.000€...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še tole...vreden je toliko, kolikor je nekdo pripravljen za to plačat. Jaz sem iskreno ponudil 2.000, se pravi je vreden najmanj toliko.

Drugače žal ne more biti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če jih ne bi poznal, potem se tu ne bi oglašal. Ti pa povem, da je 1.000 eur močno oglaševanje za neke 3 mesece do pol leta, pa potem razmišljaj s svojo glavo naprej.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
1000€ je močno oglaševanje mogoče za mesec dni, za tri mesece pa nikakor ne. Pred enim letom so se na Central Ipromu smejali (in niso sprejeli) za oglaševanja za 200€/mesečno. Ampak to nič ne pomeni, ker je v sloveniji tako ogromno založnikov, da se ta denar razprši na mikrodelce. Ogromno pa ga še prej pobere agencija. Če se greš sam oglaševanje, pa potrebuješ še toliko več časa, kar pa spet stane.
2milijona ljudi je eno večje mesto, ne pa trg za služenje z oglaševanjem na internetu.

Alter pa ima še ta minus, da ni ne tič ne miš. Preveč splošen.
Pa ne pozabit vsega davka, ki ga pobere država. Za jurja dobička boš moral krepko čez jurja naredit.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vse razumem, prepričal me pa ne boš, da je tole vredno manj kot jurja.

Danes dobra sttran v Joomli stane okoli 1000, pa štartaš iz nule. Ja ja, vem, da je free, samo eni pač nimajo znanja to potavit, pa dajo drugim za naredit. In če je stran, narejena iz nule vredna 1000€, pol alter z 8000 obiska dnevno ne more imeti iste cene. Pa da me jebeš ne je more...