Definicija "spama"

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mislim, ojej, kakšno gigantsko kardelo sposobnežev...
rolleyes-1.gif

Spam je vse, kar je napisano z očitnim namenom, da se neka tematska debata povsem ustavi.

No, zdaj pa debatirajmo o tem 1. osnutku, ki ga je hotel imeti delegator.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Dejmo tko rečt, za začetek:
Spam je vse, kar napiše Kozarčeva in ni pogodu moderatorjem
grin1.gif

No, brez heca: saj imaš po svoje prav, samo dokazati očiten namen? Že šolanim pravnikom to ponavadi težko uspeva...

edit: en član kardela se je že oglasu (jaz), ostali kardelji se bodo pa verjetno kmalu
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kdo je pa rekel, da je treba kaj dokazat?
(tudi tebe je knjižica "pravice osnovnošolcev" totalno zmešala...
grin1.gif
).

Edit - bom tiho, da ne bo že v štartu izpadlo, da je moja definicija edina pravilna. No, saj vsi veste, da je, samo vseeno moram malo blefirat demokracijo...
tongue-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Recimo, jaz v precej temah, na katere odgovarjam, ponavadi "dobacim" še kako neumestno, a ne z namenom miniranja teme. Pač, fora mi pride na misel in jo "moram" obelodaniti. So mi par stvari že radirali, enkrat sem bil celo "opozorjen"
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, ampak tvoje fore so napol norčevanje iz samega sebe (ali iz kakšne situacije).

Nekdo drug pa ima 90-100% samih neumestnih, od tega jih je pol vezanih na neporavnane račune iz nevem kakšnih dinozavrskih časov in se jih dobacuje samo zato, da se nadaljuje pissing contest - pa je vseeno, ali konkretna tema govori o čefurjih ali o obiskih zdravnika.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Osnovno pravilo je za moje pojme precej preprosto.
Posti morajo slediti naslovu teme oz. prvemu postu, ki ga je odpiralec teme napisal.

To "sledenje" bi definiral v širokem smislu --> Primer: Tema = hladilniki Gorenje
Ko se tema razvija se debata obrne v štedilnike Gorenje ali v hladilnike druge blagovne znamke. Ok. To ne vidim kot problem.

Vsi ostali posti, ki ne sledijo temi niti v tem "širokem" smislu so SPAM (s čimer ciljam tudi na offtopic in ostalo).

Nikakor me toliko ne motijo padalci, ki z bolj ali manj posrečenimi humornimi vložki "uletavajo" v debato. Znajo biti zabavni in skrbijo, da teme niso smrtno resne. Postane pa moteče, če tem vložkom sledijo ostali v prevelikem številu.

Smiselno je ta spam ločiti vsaj na dva dela glede na uporabno vrednost teh spam odgovorov.

- na eni strani so žaljivke, pretiravanja s humorjem in "humorjem", dialogi, ki bi se mirno lahko odvijali preko zasebnih sporočil, zamere med uporabniki, ki potem javno obračunavajo...
- na drugi strani so offtopic posti, ki pa razvijejo neko novo zanimivo debato, ki pač nimajo veliko skupnega ali nič skupnega z naslovom in osnovnim postom.
Ukrep bi v drugem primeru moral biti logičen - prestavitev teh sporočil v novo temo in izbris iz obstoječe. Je pa vprašanje ali imate na alterju tehnično platformo, ki ta ukrep omogoča na dovolj eleganten način.

Ukrepi v ostalih primerih ter definiranje drugih oblik spama pa je stvar nadaljnje debate.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jest se tut strinjam (ker je veliko tega navedenega že tudi v mojem postu), edino to mi ni jasno, kje so našli 17 altov kot tarifo za kategorijo "dobr post"
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ja, ampak tvoje fore so napol norčevanje iz samega sebe (ali iz kakšne situacije).
Prejšnji moj post (s kardelji) se je nanašal na tvoj napačen zapis (Kozarčeva: kardelo, pravilno: krdelo). Tko da tu ne gre za norčevanje iz samega sebe (edino, če sva midva ena in ista oseba
confused-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Vsi ostali posti, ki ne sledijo temi niti v tem "širokem" smislu so SPAM (s čimer ciljam tudi na offtopic in ostalo).

Offtopic - po definiciji v slovarju je to vse, kar ni "main topic" oz. kar za temo ni relevantno.

Po mojem mnenju offtopic preraste v spam takrat, kadar akterji prekomerno vztrajajo s pisarjenjem nerelevantnih sporočil (analogija je neposredno povezana s tistim poštnim smetenjem, ki ga je gor nalepil cifra - ko se ti nabuta predal z reklamno slamo do te mere, da je moteča).

Praktični primer offtopica, ki preraste v spam:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/488457/page/0/fpart/2/vc/1/nt/3

Offtopic, ki je omejen na sporočilo ali dve, pa po mojem mnenju ni tako moteč (oz. "spamast"), da bi bilo treba ukrepati.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.558
10.775
113
poglej kaj je iz relativno normaln teme naredil pizdakavi moderator v motošportu... 7 tem zaklenil, pa sam največ postov nabil..
premal metadona za zajterk al kaj... kaj te jaz vem.

Nazadnje uredil moderator:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Čudno, da se ne oglasi Sevlje.

On je bolj papeški od papeža.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.558
10.775
113
polovica moderatorjev tukaj bi jih mogla biti odrezana...ampak ...pac ne...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Čudno, da se ne oglasi Sevlje.

On je bolj papeški od papeža.

Dvomim, da si ravno nedolžen... Čudno, da te noben ne kaznuje, ker softyja non stop kličeš muslič v zaničevalnem pomenu.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A imate musliæi tud spoved in vam je potem oproščeno?

Ampak ti si očitno večkrat pod vplivom opojnih substanc glede na tvoje pisanje tu.

Tipkovnico si dobil?

Strop-pojdi v kako repnico, tam so bolj nizki.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
softi ma pa doma cisterno terana, cisterno refoška pa cisterno kislce.

To imaš za obiske?

Saj vi musliæi ne smete pit alkota.
priden.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Nekdo drug pa ima 90-100% samih neumestnih, od tega jih je pol vezanih na neporavnane račune iz nevem kakšnih dinozavrskih časov in se jih dobacuje samo zato, da se nadaljuje pissing contest–pa je vseeno, ali konkretna tema govori o čefurjih ali o obiskih zdravnika.

467716-post_slo.gif