Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo
Prosim naj se v tej temi oglasijo samo tisti, ki so v svojem življenju shujašli za več kilogramov. Nikar mi ne pišite tisti, ki ste shujšali 5 kg, ampak tisti, ki ste shujšali za 10kg in več.
Kako ste se lotili izgubiti odvečnih kilogramov?
Kljub temu, da vsak dan delam (šiht) in še doma, kakšno stvar (trenutno bolj malo, ker je mrzlo zunaj) se redimo, ko pujs v svinjaku.
Ok moja prehrana je KATASTROFALNA jem takrat, ko sem vrnih lačen. Na šihtu NE jem (mi ne paše). Jem, ko pridem domov (kosilo) takrat se najem do konca in zvečer. Na dan zaužijem dva velika obroka ponavadi za dva človeka.
Kadar je zunaj vreme vredu in vsaj, kakšna stopinja nad 0 grem za 1 uro na pohod (cca 3-4 km, teren zelo naporen).
S športom se ne ukvarjam,
Kakšen nasvet, kako ste zgubili odvečne kilograme?
Najprej povej, koliko si aktiven, koliko kil imaš in koliko si velik. V eni temi si pisal, da si s kmetov. Ali to pomeni, da tudi kaj premakneš čez dan?
No, ta tema je čisto zame ... Od otroštva sem bil debel po kilah in zunanjosti. Srečo sem imel le, da imam tako konstrukcijo, da sem jih zmeraj imel ene 20 več, kot mi jih je pa bilo videt. To je bilo še tri leta nazaj. Čez poletje sem potem šel s 140 na 90 (velik 186 cm), tam ostal nekaj cajta, zdaj sem na 100 in nekako to držim. Brez posebne tehnike, pač zgodilo se je, ker sem se tako odločil.
Bil sem rahlo bolj aktiven in odziven, obroke sem si tu pa tam prešteval, ne pa fejst (ko si lačen, pač moraš jest), namensko pa nisem športal ali kaj podobnega. Ko vidiš nekaj, kar je treba poštimat, pač pojdi poštimat. To je isto kot odvajanje od čikov - na nek način se moraš odtegnit od navade.
Moram povedati, da neke prav objektivne razlike ne čutim, edino filing je drugačen. Motorično sem bil naprimer zmeraj zmogljiv (no, nisem ravno dajal noge za vrat pa predklon je bil malce slabši). Kot otrok sem recimo normalno špilal fuzbal z mulci na igrišču, na testiranjih v OŠ/SŠ sem bil na 60 m zmeraj med prvimi petimi (ker ko se enkrat kile premaknejo, grejo kar same od sebe naprej
), poleti sem bil po cele dneve pri kolegu v delavnici, čepel po cele dneve (kar debeli zelo težko delajo več kot pol minute), nenormalno dosti sem se vozil s kolesom in naredil po tri jurje km na leto z njim. Nisem sicer s tem hotel shujšat, ker mi je služilo kot transportno sredstvo, čeprav sem gonil še v dežju.
V glavnem, tehnično sem se čutil izpravnega, ampak zdaj je filing drugačen, ker več ni takega obilnega vampa.
Največji drek je, da požreš za dva. Si siguren, da poješ za dva? Jaz sem tudi mislil, da sem jedel za dva, zdaj opažam, da sem dejansko jedel za pet normalnih ...
Tu si delaš največ škode. Jaz sem bil tudi neprekosljivi rekorder (ena navadna + ena družinska pica v enem šusu za stavo; za kosilo nenormalni obroki), ampak to ni to. Ne smeš se prenajedat kot kak starček, ki se mora po vsakem obroku it uležt.
Po nekaj cajta se ti bo želodec skrčil in te bo normalen zajtrk držal dlje kot zdaj pol teleta. Pa zajtrk je treba met.