Davek na nepremicnine

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
E vidiš .. tukaj je problem. Če je tvoja hiša vredna 100k to pomeni da si nekje na periferiji kjer cene niso tako zasoljene. Tam pa bodo občine imele zgornjo mejo in ne spodnjo mejo davka. 0,03 % bo verjetno samo v Ljubljani kjer so nepremičnine drage, tam kjer so cenejše bo davek višji, višino bodo pa določile občine. Tako da nahebali smo!

Lej jaz sem na obrobju Maribora (15km ven) in za mojo občino je 0,035 ali 0,036 (nevem točno). Misliš da bo za preživet?
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vprasaj kmetice bolj proti vzhodu ... ima bajto za 30 jurjev, placal bo pa ravno toliko, kot ti za tako za 300 jurjev
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jaz razumem to tako, hiša vredna 100.000€ osnova je 80% torej 0,03% od 80.000€, se pravi

80.000 / 100 x 0,03 = 24€ ali kot si rekel 80.000 x 0,0003 = 24€. Če bo tako ni drago.
Jup, meni bo šlo na pol v primerjavi s trenutnim nadomestilom za stavbno zemljišče. Po moje ni šans, bodo že dvignili, itak je to zgolj minimalna stopnja.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Jaz vse to vem, kako bi naj bila ta obdavčitev zastavljena...
zmaga.gif

Ampak večina folka tega ne ve. Vsi mislijo, da bodo po novem ne vem kako obdavčeni. Zdaj pa ne vem, ali je bilo tako predstavljeno skozi medije (šlampasto) ali pa je folk povečini res tako neumen, da sliši to, kar na nek način želi slišat (samo da bodo lahko potem v gostilni, pa še kje pljuvali vsepovprek po vladi, politiki itd.) oziroma sploh ne zna poslušat in brat.
V tem je bil point tistih procentov, ki sem jih omenjal...
Jaz predlog davka poznam, pa zato ne rabim 24kur, tisti ki pa take nekvalitetne oddaje gledajo, pa klobasajo neumnosti in razširjajo nestrpnost med ljudmi (efekt gluhega telefona).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.640
147
63
Itak si lahk izračunate: na portalu prostor imate "formule" za izračun, kakšne stopnje pa bodo imele občine je pa tud objavljeno. Edin nism 100% ali so to predlagane stopnje ali je že dokončno. Tukaj ne bom pametoval, za Lj mislm da je 0,056%

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Ali se kje vidi na netu ta od drzave dolocena vrednost nepremicnin?

2 linka sem dobil enkrat od "dnevnik nove ekonomije" je bilo kar dodelano že vse, samo sedaj ne dobim....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Ali se kje vidi na netu ta od drzave dolocena vrednost nepremicnin?

Jaz UGIBAM, da vec kot realna trzna vrednost ne bo (se preden odbijejo tistih 20%, da dobijo 80%). Ce bi bila, naj jo kar kupijo ali pa naj lepo STFU. Ce tako pomislis, zadeve se prodajajo tudi s prirejenimi pogodbami in od tukaj vlecejo podatke. Ce je torej povprecje v resnici malo pod trzno ceno, potem nimajo kaj, na temelju cesa bi pa prisli do visje cene, ce pa (po njihovi metodologiji) noben ne placa vec za nepremicnino ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.247
9.877
113
Včasih se mi zdi, da so bile res bistveno nižje cene na pogodbah, ampak od kar imaš davek na razliko med nakupno in prodajno ceno je težnja kupca, da prikaže čim višjo ceno na pogodbi. Vsaj tako smo pri nas naredili in nabili gor višjo ceno od tržne. Čeprav glede na dogodke zadnjih dveh let nepotrebno.
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
jaz sem imel za mojo luknjo na pogodbi realno ceno, do centa tocno toliko, kot sem placal zanjo. Na zalost mi to danes bolj malo pomaga, ker sem potem zmetal v adaptacijo toliko, da si nisem nikoli mislil, da je sploh mozno. Ko bom prodajal, seveda ne bom po taki ceni, po kateri sem kupil, torej me bo ta davek kar fino udaril. Tolazim se s tem, da tukaj mocno primankuje tovrstne robe in da se (insalah) ne bo koncno zganil kateri od obcinskih prisklednikov in odobril kaksne masovne gradnje, ce so ze mene in kup meni podobnih zaj****i.