Seveda.
Tukaj je, poglej prilogo 1 (proti koncu).Davek naj bi se apliciral na "trrzno vrednost" nepremicnine, ki jo je kdove kako dolocila geodetska uprava. Jaz sem za moj izracun vzel zaresno trzno ceno (torej 80% od te stevilke, kot zakon veleva).
Zanimiva (no ja ..) je tudi budalarija od utemeljitve. Hkrati pise, da je zdajsnji sistem neenoten, in predlagajo lestvico, ki je dobesedno za vsako obcino drugacna.
Ocena je, da naj bi ta davek ljudi obremenil za dodatnih 30%, kar se tice nepremicnin. No, mene bo za slabih 75% ...
Za primerjavo so navedene tri cungalunga drzave, s katerimi imamo skupno samo to, da vsi pokonci hodimo. Oni zasluzijo precej vec, imajo drugacen socialni sistem in drugacno socialno politiko. Jebes tako primerjavo.
Se dvoje cvetk:
1: ce si na bolj ogrozenem obmocju (kjer je vrednost tvoje nepremicnine itak nizja), ti lahko obcina se dodatno zvisa davcno stopnjo. Cudovito ...
2: RK Cerkev davka za svoje cerkve ne placuje. Tukaj ni diskriminacije, tudi za dzamijo ni treba placati. Aja, saj res, dzamije pri nas sploh ni.