Davek na nepremičnine

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
Če si lastnik hiše ali stanovanja kjer plačuješ RTV in če si hkrati lastiš 3 vikende ne rabiš večkrat plačevat RTV namreč prispevek si enkrat že plačal, na treh lokacijah naenkrat pa ne moreš bit da bi jih hkrati koristil. Prav tako je neumnost kje je kdo prijavljen, od kdaj pa RTV razpolaga s podatki na katerem naslovu je kdo prijavljen? Ali pač?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.304
113
Če si lastnik hiše ali stanovanja kjer plačuješ RTV in če si hkrati lastiš 3 vikende ne rabiš večkrat plačevat RTV namreč prispevek si enkrat že plačal, na treh lokacijah naenkrat pa ne moreš bit da bi jih hkrati koristil. Prav tako je neumnost kje je kdo prijavljen, od kdaj pa RTV razpolaga s podatki na katerem naslovu je kdo prijavljen? Ali pač?
Problem je če je nekdo prijavljen recimo žena pol bodo težil.... ker stem dokazuje da ne živi v istem gospodinjstvu. Nima veze kdo je lastnik. Če bi bilo drugače noben najemnik nebi plačeval rtv naročnine.

jebiga molzt znajo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
to je res, ampak probavajo.... Jest sem na dve leti konstanto dobival, potem pa so nehali.

Jaz sem imel svoj čas hkrati nekaj stanovanj ter eno hišo, pa sem plečeval samo en prispevek. Pa so bili notri od najemnikov (prijavljenih ter kabelski priključek na njih), nekaj je bilo tudi praznega. Res sem pozabil kako sem se jih takrat otepaval. Če je žena prijavljena poveš prijazno da je na delu v tujini in da živi tam. Saj ona referentka tam ne ve zakaj gre, niti nima vpogledov.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.304
113
Jaz sem imel svoj čas hkrati nekaj stanovanj ter eno hišo, pa sem plečeval samo en prispevek. Pa so bili notri od najemnikov (prijavljenih ter kabelski priključek na njih), nekaj je bilo tudi praznega. Res sem pozabil kako sem se jih takrat otepaval. Če je žena prijavljena poveš prijazno da je na delu v tujini in da živi tam. Saj ona referentka tam ne ve zakaj gre, niti nima vpogledov.
Čudno da te kličejo, praksa je sledeča, ti kar naenkrat dobiš položnico ki jo zavrneš priporočeno. Tako je bilo pri meni. Cca 8 let je blo tako... Vsakokrat pismo na tem naslovu ni nihče prijavljen.

To je to.
Kar se najemnikov tiče, so v prekršku. Ampak kot rečeno važno je da takoj v zakonitem roku zavrneš. No potem so pa obupali, zdej je cca 5 let mir.
Drgač pošiljajo tudi neke na dom ki pozvoni in se predstavlja kot akviziter. Tako oni preverjajo, mi smo enkrat to doživeli in je takoj položnica priletela. Ampak je bil spe isti odgovor na tem naslovu ni noben prijavljen..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.455
2.452
113
Saj nisem rekel da so me klicali, koliko so se spomnim so kar priletele položnice in koliko se spomnim sem klical tja in urejal telefonsko? Ne dam pa roke v ogenj da nisem pismo. Od tega je kar nekaj časa.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.304
113
Saj nisem rekel da so me klicali, koliko so se spomnim so kar priletele položnice in koliko se spomnim sem klical tja in urejal telefonsko? Ne dam pa roke v ogenj da nisem pismo. Od tega je kar nekaj časa.
jaz vedno priporočeno pismo, zavrnitev položnice ter pojasnilo... Ampak kar je fora, da niso kar nekaj časa nehali probavat.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Kako pa je z narocnino, ce recimo v hisi zivijo oce, mati (oba cez 70) samski sin in potem se ocetova sestra recimo. Ker ne spada pod druzino, placa ona poseben davek?

igi

Guru
13. okt 2007
5.636
1.224
113
Celje
Ce ima svoj stevec, da...
Ni direktno vezano na števec ampak na gospodinjstvo.

“uporablja osebno ali skupaj s člani svoje družine (zakonec in zunajzakonski partner ter njuni otroci, ki nimajo svoje družine) v isti stanovanjski enoti ali vikendu.”

RTV-prispevek plačuje vsak posameznik oziroma družina posebej ne glede na to, da obe družini živita v isti hiši (običajno gre za dve generaciji v ločenih gospodinjstvih) z enim električnim števcem. Kot družina štejeta zakonska oziroma izvenzakonska partnerja in njuni otroci, ki še nimajo svoje družine. Podatki o lastnikih električnih števcev služijo RTV Slovenija le za namene odkrivanja oseb, ki same niso prijavile sprejemnikov oziroma niso vodene v evidenci zavezancev za plačilo RTV-prispevka.”