Davčne blagajne in fušarji

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Eden največjih utajevalcev davka lahko to (ne)legalno počne še naprej: http://www.zurnal24.si/na-slov...o-clanek-265133

Tudi če bi bile obvezne, bi stare mamce še vedno dajale gospodu župniku dnar na roko. Tega se ne da preprečiti.

Vsak dan inšpektorji po cerkvah in bo denarja od kazni, da se bo kar kadilo. Cerkev pa dnarja ko peska. Problem rešen tik tak. Bodo lahko pustili pri miru tiste, kateri se borimo za preživetje. Bili že dvakrat pri meni. Drugič sem jih enostavno nakuru v 3pm. Čakam ponovem obisk, najbrž bodo poslali dva najbolj zajebana inšpektorja kar jih premore svet. Upam, da bosta oba imela družine, jih bom nakuru še 1x.
10.gif

Se popolnoma strinjam s tabo in te razumem.Žalostno v tej sloveniji je to , da si kaznovan, če pošteno delaš in plačuješ prispevke

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Pomoje pa nekaj kratkoročnega učinka za proračun bo. A čez kako leto bo pobrani znesek davkov krepko padel. Padla bo količina denarja pri končnih potrošnikih in seveda bruto poraba zaradi tega. Gospoda pa sanjajo tudi o 25% DDV...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Nekaj bifejev vem, da so zaprli, ker je davčna blagajna predraga (niso redno izdajal računov), bo pa bližnja oštarija mela več prometa.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Največji nateguni do zdaj so bili kafiči, gostilne, zobarji in pravniki.
Zakon je zaradi teh (že omenjano) ki so stornirali račune. Kdro je prej delal na črno bo zdaj tudi.
Bo pa zanimivo videti zdaj po prvem tromesečju kaka bo razlika v pobranem davku (in v katerih branžah).
Od srede leta 2013 so bile obvezne virtualne blagajne, ki niso omogočale brisanja računov.

Kakšen je izplen vlade pri virtualnih blagajnah?

Država hoče delati vtis, kot da vsi na veliko goljufajo, da bi na svoji strani kaj spremenila (učinkovitost, debirokratizacija), pa ni interesa.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če država misli, da se bo živela od pobranih kazni - naj bo od penalov zaradi premalo plačanega davka, naj bo od prometnih prekrškov itd ..., je to direkten dokaz o gnili državi.
Smo že živeli v represivni državi, pa smo pobegnili ven - vendar se zadeva ponavlja
rolleyes-1.gif

Država, jer imaš 300 tisoč ljudi v gospodarstvu in 700 tisoč v javnih službah, ostalo do 2 miljona je pa penzionistov in otrok, torej taka država ne more obstajati. Čudno je, da smo zdržali 25 let (pravzaprav ni čudno, ko pogledaš, za koliko smo se med tem zadolžili).

Še to, glede na temo:
v Nemčiji npr. nihče ne pomisli, da bi utajil davke, pa ne zaradi kazni. Jih ne utajajo zato, ker se vidijo v sistemu. Pri nas se nihče dolgoročno ne vidi. Že ko začneš samo razmišljati, ali boš sploh imel nekoč pokojnino, katero vsak mesec plačuješ, pove, da sistem ni v redu!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Če država misli, da se bo živela od pobranih kazni - naj bo od penalov zaradi premalo plačanega davka, naj bo od prometnih prekrškov itd ..., je to direkten dokaz o gnili državi.
Smo že živeli v represivni državi, pa smo pobegnili ven - vendar se zadeva ponavlja
rolleyes-1.gif

Država, jer imaš 300 tisoč ljudi v gospodarstvu in 700 tisoč v javnih službah, ostalo do 2 miljona je pa penzionistov in otrok, torej taka država ne more obstajati. Čudno je, da smo zdržali 25 let (pravzaprav ni čudno, ko pogledaš, za koliko smo se med tem zadolžili).

Še to, glede na temo:
v Nemčiji npr. nihče ne pomisli, da bi utajil davke, pa ne zaradi kazni. Jih ne utajajo zato, ker se vidijo v sistemu. Pri nas se nihče dolgoročno ne vidi. Že ko začneš samo razmišljati, ali boš sploh imel nekoč pokojnino, katero vsak mesec plačuješ, pove, da sistem ni v redu!

To da v Nemčiji ni dela na črno je laž, res pa imajo sposobnejši JS in politiko. Apak saj so tvoji na oblasti, kaj se huduješ. In to da so na oblasti si prav ti pomagal pa če se še tako jokaš.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.841
2.626
113
Jaz naj prijavim privatnika, ki mi fuš naredi 20-30% ceneje?. Stvar je OK.
Tisti v državnih službah kot nič zagonjo 8 mil, pa nič.
Mislim pa nič se jim ne zgodi.
Malo morgen, sam podprem sivega, od katerega nekaj dobim - ceneje robo. Od države so sam računi.
Naj uredijo pri sebi, do takrat pa se prilagajam. In pika!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Smisel davčnih računov je, da prijaviš privatnika, ki ti je izdal račun z redno ceno in obračunanim ddv, potem pa je ta račun v blagajni storniral in ddv dal v lastni žep.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lej, osmica..
Iz ene diktature v drugo diktaturo - kot jo (menda tvoj) Janša želi, niti slučajno ne želim iti!
10.gif

Želim državno upravo, ki bo delala za ljudi in ne za svoj žep! To je vse!

Bom malce bolj pojasnil zadevo: če državni poslanec ali uradnik ali katerikoliže državni uslužbenec ni zadovoljen s svojo plačo, (ki je mimogrede mnogo višja od povprečne v gospodarstvu, za katerega pa itak vemo, da je edino, ki nas hrani) - torej naj si najde sebi primerno delo in ne da krade denar malim ljudem!

Ko bo povprečna plača pri nas primerljiva z zahodno evropo (pa najnižja tudi
grims-1.gif

Živel fuš! Ko yebe državo, ki samo jemlje in nič ne vrača!

DELAT, banda zahojena!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Lej, osmica..
Iz ene diktature v drugo diktaturo - kot jo (menda tvoj) Janša želi, niti slučajno ne želim iti!
10.gif

Želim državno upravo, ki bo delala za ljudi in ne za svoj žep! To je vse!

Bom malce bolj pojasnil zadevo: če državni poslanec ali uradnik ali katerikoliže državni uslužbenec ni zadovoljen s svojo plačo, (ki je mimogrede mnogo višja od povprečne v gospodarstvu, za katerega pa itak vemo, da je edino, ki nas hrani) - torej naj si najde sebi primerno delo in ne da krade denar malim ljudem!

Ko bo povprečna plača pri nas primerljiva z zahodno evropo (pa najnižja tudi
grims-1.gif

Živel fuš! Ko yebe državo, ki samo jemlje in nič ne vrača!

DELAT, banda zahojena!

Sam toliko na znanje, ne bom niti nisem nikoli glasoval za nobenega rdečega niti bivše rdeče! Kot drugo pa si ti glasoval za lds in vse njegove kasnejše lovke ( danes smc ) Kdo je sedaj neumen?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem, kaj si ti počel, jaz sem predvsem navijal "za vse na svetu, samo SDS-ja ne!" Ker me spominja na Rjavosrajčnike!
Volil nisem že od nekje 95. leta, ker mi je takrat postalo kristalno jasno, da so mi državo in iluzije o naprednem delu in življenju ukradli, čeprav sem od srca delal zanjo.

Ne nameravam več objavljati mojega političnega prepričanja, saj sem ga že večkrat, tudi tule gor. Posiljevanja s tem sem se odrekel že kar nekajkrat in v rdečih časih je bilo kar na meji ...
rolleyes-1.gif

Zato, dragi moj 8888, vse bom naredil, da bo zdržala ravnotežna opcija in ne neka skrajnost!

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Kaj je sploh problem? Tisti, ki so pošteno delali, poleg stroška za davčne blagajne in eventualno interneta, nimajo nobenega deficita.. Tisti, ki so goljufali, so pa v minusu.. Če bo kdo goljufal naprej, bo pač ob miren spanec.. Ne vidim problema.. Vsak se sam odloča!

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Problem je lih to ja, da folk voli karkoli kontra Jansi....pa nima veze kaj kdo zakaj.....sam da kontrira Jansi. Taki so se najhujsi. Pol pa jokat, da kej ni vredu...
Mizar, vulkanizer, vodovodar, itd, teli bojo se zmer brez racuna delal, tko kot do zdej....Lokali so se pa tud ze znajdl nekateri.....rednim strankam pac ne das racuna, ker se itak poznate, pa je....Ksna runda na hiso, da niso hudi zarad davka, pa je....vsi veseli...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Problem je lih to ja, da folk voli karkoli kontra Jansi....pa nima veze kaj kdo zakaj.....sam da kontrira Jansi. Taki so se najhujsi.
....
....

smile-1.gif

Okoli 50% nas je v Sloveniji. Preživljamo se sami (in še preostalih 50% zraven), smo samozadostni in ne čakamo ravno, če bo kaka drobtinica iz državne mize padla dol. (Beri: subvencije in koncesije
rolleyes-1.gif
)

Ko nas vsake toliko časa pa preveč žep zaboli, pa jočemo. Na vaših sočutnih ramenih
hysterical-1.gif
.

Nazadnje uredil moderator:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Problem je lih to ja, da folk voli karkoli kontra Jansi....pa nima veze kaj kdo zakaj.....sam da kontrira Jansi. Taki so se najhujsi. Pol pa jokat, da kej ni vredu...
Mizar, vulkanizer, vodovodar, itd, teli bojo se zmer brez racuna delal, tko kot do zdej....Lokali so se pa tud ze znajdl nekateri.....rednim strankam pac ne das racuna, ker se itak poznate, pa je....Ksna runda na hiso, da niso hudi zarad davka, pa je....vsi veseli...

ja bojo delali brez, ampak manj.

Sicer pa na koncu vidimo da je problem v nas, potrošnikih. To imamo pač v kulturi še iz starih časov... In dokler ne bomo mi v glavah pošlihtal, da s podpiranjem sive ekonomije škodimo sami sebi, potem bo pač tako. Država rabi denar. In če ga ne dobi na pošten način, postane pač represivna in dvigne davke... in kdo jih plačuje? Mi, ki jo na drugi strani pa itak goljufamo. Sej na koncu smo pa na istem, krivi smo si pa sami.

Če bi vsi pošteno plačevali DDV, bi bilo več denarja v malhi, in nebi bilo take potrebe po takih dejanjih...

Spet po drugi strani, je treba pa tudi na državnem nivoju spremenit mišljenje, da če si pri koritu z javnim denarjem, da ti kar vse pripada, ne glede na zahtevnost in odgovornost dela. In potem so tu še razna izplačila dodatkov in takih neumnosti...

Me zanima, kako imajo to v tujini urejeno, in ali je tam tudi tok sive ekonomije.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Tudi v tujini je siva ekonomija. Denimo v Avstriji so mi kolegi pravili, da dvorišče pa bodo tlakovali na črno. Res pa je, da je zunaj to nekoliko težje, ker tam ne kontrolirajo samo iz toplega zavetja pisarne in za vsako kršitev verjetno ne rabijo ustvariti elaborata, ki vzame en delovni dan ali zaradi nizke storilnosti ali pa zaradi predpisov, ki so jih sami predlagali in sprejeli.
V "divjih" kulturah in tudi pri nas so nekoč ženske rojevale v položaju, ki je ustrezal vsaki posameznici. Potem so prišle bolnišnice, zdravniki in določili so položaj, ki je ustrezal medicinskemu osebju, da lažje opravlja svoje delo. Povsem enako je z našimi davčnimi predpisi. Vse se dela samo v smeri, da birokrati FURS-a lažje opravljajo svoje delo. Nihče ne razmišlja o tem, da bi posel bolje tekel.
Po svetu se danes pojavljajo ustanove, ki uvajajo porod "po meri ženske in otroka". Ampak mi na davčnem področju še drvimo v drugo smer. Ker smo pač še precej let za leseno žlico in smo ujetniki našega javnega sektorja.

Zakaj je pri nas tako?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če bi država manj trošila bu tudi manj rabila > nižji davki > manj sive/črne ekonomije. pa še denar bi morali bolj transparento porabljat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... začaran krog je tole...

al pa napišiva takole obrnjeno manj sive/črne ekonomije > več denarja v proračunu > nižji davki > normalno delovanje države.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
nižji davki > normalno delovanje države.

tole dvoje se ne more zgodit, žal. Vsaj en v tej in naslednji generaciji. Poglej sestavo parlamenta, zdajko je noter kao 90% novih ljudi. Sami bolniki potrebni psihiatričnega zdravljanje. Vsaj za ene par vem s prve roke..pa sekretarji s patologijo itd.