Davčne blagajne in fušarji

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Največ problemov pri teh blagajnah so delal tisti fušarji, ki so lepo pobasal v žep BRUTO prejemek (ni odvajal prispevkov, davka, dohodnine, ...) in vmes dobival še dobre otroške, skoraj brezplačni vrtec...od tod tiste besede o dobem avtu pred Karitasom.
No, kolk sem ga kiksnu zdej
write.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Si ga kiksnil kolikor si dolg in širok.

Tile ki si jih omenil, niso izdajali računov prej in jih tudi sedaj ne. Keš na roko in gasa.

Davčne blagajne so tu zato, da dodatno zategujejo ta poštene.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ampak takega bo folk prijavil dursu, delo na črno, neizdajanje računov, prav tako lahko potrošnika doleti 40 evrov kazni, če iz gostilne ne vzame računa. Če imaš smolo te lahko v enem dnevu tud večkrat dobijo da si brez računa.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
In zakaj bi ga folk prijavil ? Doloceno stevilo ovaduharske golazni tepta zemjo ampak vsi pa le nismo tako gnili in fous da bi nekoga ovjali ker si popravlvlja minimalno placo.
V zadnjem casu je bilo kar nekaj odmevnih roparskih afer v drzavi pa jih je celo predsednik vlade legaliziral.....nevem zakaj bi moral najebat porem nekdo ki prepleska sobo in nekaj pokasira .

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Ne bo držalo. Tiste ki so bili prej pošteni, davčna blagajna prav nič ne zateguje.

Zateguje pa tiste, ki so ti prej dali račun, niso ga pa prijavili na davčno, plačali ddv.... ti si pa mislil, da si plačal ddv, v resnici ga je pa izdajatelj računa pospravil v svoj žep. Saj nisi na davčni preverjal vseh računov za kavice itd.....Sedaj vidiš, da je izdan račun prispel na davčno. No še vedno so možne zlorabe, samo da je težje izvest.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Ne bo držalo. Tiste ki so bili prej pošteni, davčna blagajna prav nič ne zateguje.

Zateguje pa tiste, ki so ti prej dali račun, niso ga pa prijavili na davčno, plačali ddv.... ti si pa mislil, da si plačal ddv, v resnici ga je pa izdajatelj računa pospravil v svoj žep. Saj nisi na davčni preverjal vseh računov za kavice itd.....Sedaj vidiš, da je izdan račun prispel na davčno. No še vedno so možne zlorabe, samo da je težje izvest.
seveda ga zateguje. mora kupit novo blagajno, mora plačevat program mora met stalno internet...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Crnobog je kar prav definiral. Iskali bodo zgolj pri tistih, ki so registrirani.
Kako bo pa to po tržnicah in ostalih garažnih dejavnostih? Tržnice delajo največ ob sobotah - takrat pa inšpektorji nimajo delovnega dne
tongue-1.gif

Brezveze. Pol leta se bomo prekladali s tem, potem se bo pa spet napisal nov zakon preko tastarega - "Krojaček Hlaček sistem"
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap.

Kdor ni izdajal računa, ga tudi sedaj ne bo, ker dela na črno
smile-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ampak takega bo folk prijavil dursu, delo na črno, neizdajanje računov, prav tako lahko potrošnika doleti 40 evrov kazni, če iz gostilne ne vzame računa. Če imaš smolo te lahko v enem dnevu tud večkrat dobijo da si brez računa.

Zakaj pa bi koga prijavljal? Zato da bo bramor lahko še več pokradel? V gostilni pa je za rundo dal kolega...

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
Tisti, ki je do sedaj delal na črno bo še naprej, davčne blagajne so narejene za tiste ki delajo po sistemu in ne za tiste ki so izven sistema kar je brezveze saj s tem niso nič rešili oziroma so še poslabšali zadevo okoli dela na črno oziroma sive ekonomije.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in tisti ki vzame storitev brez racuna, ve da bo storitev cenejsa, tko da res ne vem zakaj bi ga potem prijavljal. Vsak obrtnik ali fusar malo potipa ce je stranka za to, da se opravi brez racuna...

trentuno najbl trpijo gostinci, ker jih je nakvec, in racunov ne morejo vec brisat...

in izgovori o noci opremi in prpgramu in netu, ja ce pa tok ne zasluzijo, pol je pa verjetjo boljs da najdejo kaj drugega...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem bil zadnjič pri zobarju prav razočaran, ker ni šlo brez računa. Iščem novga.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Meni ga je pa tudi Zobar dal prvič v življenju..... WTF.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Dol mi visi za račune! Črni mojstri, dostavljalci "krompirja in fižola" in še kak črnoborzijanec bodo še vedno zanimivi pri meni, dokler me bodo manj ropali kot socialna država!
HOWGH!

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolan sistem imamo

Ista storitev je za potrošnika ponekod 22% dražja

Nobene logike

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Eden največjih utajevalcev davka lahko to (ne)legalno počne še naprej: http://www.zurnal24.si/na-slov...o-clanek-265133

Tudi če bi bile obvezne, bi stare mamce še vedno dajale gospodu župniku dnar na roko. Tega se ne da preprečiti.

Vsak dan inšpektorji po cerkvah in bo denarja od kazni, da se bo kar kadilo. Cerkev pa dnarja ko peska. Problem rešen tik tak. Bodo lahko pustili pri miru tiste, kateri se borimo za preživetje. Bili že dvakrat pri meni. Drugič sem jih enostavno nakuru v 3pm. Čakam ponovem obisk, najbrž bodo poslali dva najbolj zajebana inšpektorja kar jih premore svet. Upam, da bosta oba imela družine, jih bom nakuru še 1x.
10.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Največji nateguni do zdaj so bili kafiči, gostilne, zobarji in pravniki.

Zakon je zaradi teh (že omenjano) ki so stornirali račune. Kdro je prej delal na črno bo zdaj tudi.

Bo pa zanimivo videti zdaj po prvem tromesečju kaka bo razlika v pobranem davku (in v katerih branžah).

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne živet v utopiji.

Denarja ni in več ga ni mogoče pobrati.