hm. Baterijo za v avto še te rabim.
Jaz sem vzel 70mai A810 in 4G napajalni modul. Odlično deluje, imas razne parking nastavitve in online obvestila z fotko vred takoj na telefonu ob kakšnem alarmu. Rabis pa Sim kartico za podatke.
Izgleda tudi dobra opcija oz. celo najboljša do zdaj, glede na ponudbo in ceno BlackVue in Thinkwareovih.
Da točno povem, kaj hočem narediti.
Primarno se mi gre za parking mode nadzor vandalizma in takojšnega obveščanja, zato mora imeti vsej eno možnost Internet povezave bodisi WiFi kot Thinkware U3000.
Nobena od omenjenih rešitev sicer ni idealna, ker bi želel še interno IR kamero, ki zajema oba sprednja okna. Take so sicer med redkimi že tudi brez internet povezave, zato sem prvotno idejo o dash camu opustil.
Za trenutno hitro rešitev uporabljam powerbank in 2x Tapo C120 varnostne kamere obrnjene proti sprednjemu in stranskemu okno, da efektivno pokrivajo verjetno 240 stopinjski kot. Ta setup je sicer na hitro skup skombiniran in ni praktičen in niti varen zaradi Li-Ion powerbanka in vročih poletnih temperatur. Je pa AI detekcija učinkovita in obvešča samo ko vidi ljudi in deluje res hitro. Kot internet povezavo uporabljam pa predplačniško telekom karitico v starem telefonu hot spot.
Naslednja ideja je bila nadomestiti powerbank z enim power station z LifeO4 baterijo, vendar tudi tam gledam da so večinoma za do 45 stopinj C klasificirane....
Potem sem študiral, da bi nabavil te namenske baterije za avte, katere so večioma do 70C, vendar nisem našel dobene trgovine v evropi, da bi se izognil carini....
In zdaj spet iščem, dash cam ravno zaradi problematičnih poletnih temperatur in always on sistema.
Baterijo sem našel na tvojem linku zgoraj.
https://www.dashcamdeal.com/cellink-neo-8-7500mah-dashcam-battery-pack.html
Vzel bi kar to ker ima še USB in sumim, da tu ni carine, če so bazirani v evropi....
Dash cam pa se celo nagibam k Mai70 x510. zaradi manjše resolucije, višjih maksimalnih temperatur in posledično več prostora na kartici.