Dash cam - spet

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.235
2.554
113
Koliko vidov si že naredil? 0
AVS Video edit
Video pad (skoraj 100% zastonj)

Baje je še en Microsoftov. Free. Probaj najti.

p.s. pojdi na avs video edit. potegni dol, instaliraj. Potem pa zasebno :)

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.137
476
83
kamera viofo... 1leto
app pa gopro

Me pa nekaj drugega zanima. Imam wireless andorid auto vmesnik. Telefon je na njega povezan preko wifi-ja. Tako se posledično ne morem povezat na kamero istočasno. Lahko potegnem usb kabel ven, vem 2 sek dela:)) obstaja še kak drug način, da bi morda lahko bil povezan z obema hkrati?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.245
324
83
Ne moreš imeti hkrati aktivnih dveh wifi povezav, kamera ti deluje kot wifi dostopna točka, enako avto android vmesnik - torej ali se povežeš na eno ali na drugo dostopno točko. Razen če eno od teh naprav povežeš preko usb-ja, samo potem je to ena usb povezava pa druga wifi, kot si že ugotovil.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.235
2.554
113
Torej je kar nekaj kamer. In marsikaj posneto.
Ali bi posredovali posnetek nesreče? Komu?
Seveda prostovoljno!

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
402
3
18
Ve kdo kje bi se dalo nabavit blackvue kamere? Njihova online stran pošilja v vsako luknjo razen našo.... Tudi na njemačkem amazoni ni. Nekaj se dogaja.... https://shop.blackvue.com/shipping-countries/

Nekaj moram nabavit. Vantrue, Vifo je za dobit, Thinkware in blackvue pa zgleda težko. Preferiram jih zaradi online povezave in parking notifikacij, čeprav nisem ziher če sploh deluje v Sloveniji.

Drugače pa tudi čakam na prve teste Vantrue E360. Najbolj važen mi je parking mode.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.801
129
63
Ve kdo kje bi se dalo nabavit blackvue kamere? Njihova online stran pošilja v vsako luknjo razen našo.... Tudi na njemačkem amazoni ni. Nekaj se dogaja.... https://shop.blackvue.com/shipping-countries/

Nekaj moram nabavit. Vantrue, Vifo je za dobit, Thinkware in blackvue pa zgleda težko. Preferiram jih zaradi online povezave in parking notifikacij, čeprav nisem ziher če sploh deluje v Sloveniji.

Drugače pa tudi čakam na prve teste Vantrue E360. Najbolj važen mi je parking mode.
Jaz sem vzel 70mai A810 in 4G napajalni modul. Odlično deluje, imas razne parking nastavitve in online obvestila z fotko vred takoj na telefonu ob kakšnem alarmu. Rabis pa Sim kartico za podatke.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.491
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

Da se normalno narociti v njihovem online storu ... Naklikas, kaj bi rad in vpises naslov, izberes drzavo, ... Moras pa vedeti, da ne bo slo mimo carine pri nas... in bos plačal se dodatne dajatve ...

Checkout_-_BlackVue_Online_Store.png

Lahko jo pa narcis tudi iz Nemčije...

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
402
3
18
hm. Baterijo za v avto še te rabim.
Jaz sem vzel 70mai A810 in 4G napajalni modul. Odlično deluje, imas razne parking nastavitve in online obvestila z fotko vred takoj na telefonu ob kakšnem alarmu. Rabis pa Sim kartico za podatke.
Izgleda tudi dobra opcija oz. celo najboljša do zdaj, glede na ponudbo in ceno BlackVue in Thinkwareovih.

Da točno povem, kaj hočem narediti.

Primarno se mi gre za parking mode nadzor vandalizma in takojšnega obveščanja, zato mora imeti vsej eno možnost Internet povezave bodisi WiFi kot Thinkware U3000.

Nobena od omenjenih rešitev sicer ni idealna, ker bi želel še interno IR kamero, ki zajema oba sprednja okna. Take so sicer med redkimi že tudi brez internet povezave, zato sem prvotno idejo o dash camu opustil.

Za trenutno hitro rešitev uporabljam powerbank in 2x Tapo C120 varnostne kamere obrnjene proti sprednjemu in stranskemu okno, da efektivno pokrivajo verjetno 240 stopinjski kot. Ta setup je sicer na hitro skup skombiniran in ni praktičen in niti varen zaradi Li-Ion powerbanka in vročih poletnih temperatur. Je pa AI detekcija učinkovita in obvešča samo ko vidi ljudi in deluje res hitro. Kot internet povezavo uporabljam pa predplačniško telekom karitico v starem telefonu hot spot.

Naslednja ideja je bila nadomestiti powerbank z enim power station z LifeO4 baterijo, vendar tudi tam gledam da so večinoma za do 45 stopinj C klasificirane....

Potem sem študiral, da bi nabavil te namenske baterije za avte, katere so večioma do 70C, vendar nisem našel dobene trgovine v evropi, da bi se izognil carini....

In zdaj spet iščem, dash cam ravno zaradi problematičnih poletnih temperatur in always on sistema.

Baterijo sem našel na tvojem linku zgoraj. https://www.dashcamdeal.com/cellink-neo-8-7500mah-dashcam-battery-pack.html
Vzel bi kar to ker ima še USB in sumim, da tu ni carine, če so bazirani v evropi....

Dash cam pa se celo nagibam k Mai70 x510. zaradi manjše resolucije, višjih maksimalnih temperatur in posledično več prostora na kartici.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
402
3
18
Da se normalno narociti v njihovem online storu ... Naklikas, kaj bi rad in vpises naslov, izberes drzavo, ... Moras pa vedeti, da ne bo slo mimo carine pri nas... in bos plačal se dodatne dajatve ...

Poglej priponko 94044

Lahko jo pa narcis tudi iz Nemčije...

Hvala, nisem niti probaval, če jim pisalo, da nismo podprti.

Glede carine, razumem, da je to 22% na kompletno vrednost z poštnino, kaj so pa dodatne dajatve mi pa ni ratalo najti. Prišel sem do neke tabele kjer je bila snemalna naprava označena z 0 vrednostjo, medtem ko spodne gate z nekaj 4.5. Kaj pa to sploh pomeni se pa mi ne sanja najbolj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.491
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hvala, nisem niti probaval, če jim pisalo, da nismo podprti.

Glede carine, razumem, da je to 22% na kompletno vrednost z poštnino, kaj so pa dodatne dajatve mi pa ni ratalo najti. Prišel sem do neke tabele kjer je bila snemalna naprava označena z 0 vrednostjo, medtem ko spodne gate z nekaj 4.5. Kaj pa to sploh pomeni se pa mi ne sanja najbolj.

Jaz sem jo nabavljal lani marca, ko je bila DR970X-2CH LTE cist frisen model... in je drugje, ot direkt iz Koreje ni bilo modno naročiti ... Takrat je bila cena 629 U$D... Na Carini do vzeli kot osnovo 587 EUR ... in na ta znesek sem plačal 141 EUR uvoznih dajatev (22% DDV + nek strošek posredovanja)

Screenshot_2__11__24__08_38.png

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Mislim da bo potrebno malo počakati da kakšen proizvajalec združi vse te bonbončke v eno kamero.

Recimo v nov Viofo lahko daš zunanju usb disk in imaš tako kakšne 4TB prostora.
U3000 ima recimo super parking mode z malo porabo.

Kakšna druga ima super sporočanje na mobilni tel...

In tako se sedaj moraš odločiti kaj ti je prioriteta, ker vsega ni za dobiti v eni kameri...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.105
1.037
113
Poltergeist
Zakaj pa tako kompliciraš?islim glede parkirišča? Pa takojšnjega javljanja? To rabiš namesto alarma?
Ker ti posnetki na sodišču bolj malo veljajo.
Uporabni so edino posnetki vožnje, za dokazovanje tvoje NEkrivde, težje pa uporabiš posnetke za dokazovanje TUJE krivde.