Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Torej če pripelje nekdo tako kot jaz na posnetku, pa dejva rečt da sem npr. brez vinjete in nisem s tega konca. Kaj naj naredi ?
Najprej naj pomisli, zakaj je kljub zelenim tablam zavil v smeri avtoceste, če nima vinjete.
Namreč, čisto vsa križišča z avtocestnimi priključki v Sloveniji delujejo na popolnoma enak način.
Poglej posnetek pri 00:01 ter 00:16 , bos videl da ni vse v zelenem, kar pomeni da tam ni samo AC za pričakovati(npr. tujec zve za vinjeto šele na sami avtocesti).
Pri 00:35 se vidi tabla za vinjete na desni strani, recimo da gre tam ravno šlepar, jaz sem se pa vključil na AC po levem pasu, v tem primeru table sploh videl nisem ker je očitno neustrezno postavljena. V obratni smeri je postavljena ustrezno in jo tisti ki gre po levem voznem pasu vidi vedno, za desni pas pa očitno ni pomembna,ker se je ne vidi v primeru šleparja).
Pri 01:05 si oglej tudi, ko prideš po letališki cesti do konca ( govorim iz smeri od Petrola proti temu razcepu), točno do tega razcepa ki je viden na posnetku, lahko zaviješ samo levo, tam pa šele vidiš da vodita obe poti na AC kjer je potrebna vinjeta, torej si prepozno obveščen da je tam obvezna vinjeta (ampak sta pa obe tabli modri in zeleni,tako da se smatra kot AC oz hitra cesta).
Pri 01:14 si predstavlji da si prisel iz Petrola vn, skozi progo, kam pa potem? Desno dol ali naravnost? V obeh primerih prideš na AC, za vinjeto zveš prepozno ( če bi upošteval tvoje tolmačenje da je obvezna za vse pasove) , tako pa se lepo po desnem odpelješ do zaloške brez vinjete.