darilo, spominek

ante50

Zelenc'
6. jun 2011
10
0
1
a ma kdo idejo za neko uporabno darilo(več) značilno za slovenijo,ki bi ga bilo pametno pokloniti gostu iz oddaljene dežele,pa da je primerno za prtljago na avion(kovček)

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik ante50 pravi:
a ma kdo idejo za neko uporabno darilo(več) značilno za slovenijo,ki bi ga bilo pametno pokloniti gostu iz oddaljene dežele

- buteljka
- pršut
- nekaj iz rogaške slatine
- mogoče nastavek za rezanje pršuta

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Z nastavkom za rezanje pršuta si ne bo imel kaj počet.

Jaz bi dal vino moškim, ženskam pa kak idrijski čipkast prtiček, kozarec iz Rogaške...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.236
2.035
113
Emona / Carnium
- Majica I feel Slovenia
- Kakšen manjši kos od Kogoja ?
- Panjska končnica
- Sol iz Solin
- Kaj od Lile Prap (za mulce)
- Knjigo o Plečniku
- Manjšo sliko od Slane ali Irene Polanec
- Brižinske spomenike
- Lonely Planet Slovenije

Verjetno je še veliko stvari, ki bi jih lahko podaril. Izbira darila je odvisna tudi od starosti (ter interesov,...) osebe. K darilu podaj še razlago oz. opis itd...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
edinstveni pri nas bi naj bili naši kozolci, pa kurent je menda tudi edinstven

model kozolca, kurenta, panjsko končnico , idrijska čipka

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hrm, Kurenta (v malo drugacni obliki, ampak na isto vizo) imajo tudi Madzari.... Panjska koncnica mi je pa kul ideja
smile-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Najboljš darilo bo če mu da domačo salamo, frišen kruš direkt iz krušne peči ter dva litra cvička....ne bo prinesel domov, ker bo že na avojonu vse pojedel...

tisti modelčki kozuvcev, pa idrijske čipke in od čebel lesena fronta bodo pa v 90 % počakale v sloveniji v kanti za smeti na letališču...tako to je...

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.932
113
Liter vina, kdor je mahnjen na slo (darovalec ali obdarovanec) naj da/dobi pa Slovensko zastavo.

Ima kdo od vas, ki predlagate kič (na katerem se nabira prah, dokler ne roma v smeti) kaj od tega tudi doma? torej imate v vitrinah kristal iz rogaške? na teveju idrijsko čipko? na steni mogoče lesen krožnik z brezjansko marijo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.471
7.617
113
Jaz mam na omari basseball kapo srbija ki mi jo je enkrat en podaril ki je bil na obisku pri meni =)

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Osebno bi bil najbolj vesel kakšnega vina, kosa mesa ( kot je rekel Suzica ), medu, ali kaj podobnega! Nekaj kar je za pojesti, recimo s svojimi bližnjimi, ko pridem domov. Hebe se meni za neke panjske končnice, Kogoja in ves ostali kič... Ne maram trapastih spominkov in ostale navlake. Slike so mi všeč in z veseljem jo obesim kam v stanovanju, vendar to ni poceni darilo...

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.932
113
To gre dokler si v otroški sobi pri starih, ko greš na svoje take stvari "pozabiš" preselit al pa jih deca znosi. Tako je bilo z mojimi spominki ala baseball žogice ipd.. Lovski nož in odpirač za flaše iz kanade uporabljam pa še sedaj. Tudi zastavo kot darilo sem že prinesel domov, pa nikakor ne najdem priložnosti ko bi jo lahko obesil. Mogoče bo za v Planico če se kdaj najde kak kanadski smučarski padalec.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz nisem nič predlagal, samo vprašal sem.
smirk-1.gif

Sem pa sam nasprotnik neuporabnih stvari.

Raje vidim, da dobim flašo vina in ga skupaj spijemo, kot pa "nabiralce prahu".

mistique

Guru
16. jun 2009
14.236
2.035
113
Emona / Carnium
Zanimivo, tudi jaz sem nasprotnik neuporabnih stvari. Vino je dober nasvet (Jaz ga vselej kupim, če pohajam po vinorodnih deželah). Vprašanje, če ga gost pije (kar očitno privzeto velja) in katero mu je všeč (lahko, da bi mu bil Cviček top).
Mogoče bi pa res lahko pol kile fovšije in liter zaplankanosti zapakiral modelu.
Maxi25, še nisi bila na malici?
evil.gif