danes zjutraj na križišču Brnčičeve...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Si se ze vprasal zakaj dolocene drzave ne kupujejo bele avtomobile polepljene z nalepkami policija ampak kupujejo posebej zato pripravljene avtomobile?

Ne vem točno, na kaj ciljaš...jaz govorim striktno o navadnih policijskih avtomobilih in ne o kakšnih Providah itd...

Citat:
S taksno kirpo kot je ta octavia karavan + 15 col kotalke na majajocem podvozju ne mores bit ne hiter ne okreten pri "nujnih" voznjah.

Ne vem, koliko si kaj seznanjen z njihovim delom (jaz namreč nisem), ampak pri nujnih vožnjah, ki jih opravljajo po mestih in okolici sem prepričan, da ne potrebujejo Eibachov in 6-batnih Brembov... Tudi 200KM mašince jim v mestih ne pridejo ravno najbolj prav. OK, res imajo takšne zadeve recimo da 3 sekunde boljše pospeške, ampak če totaliziramo vse skupaj...tako opremljen avtomobil bi na kraj dogodka prišel nekaj deset sekund prej (odvisno od relacije), pa še to ni nujno. Še vedno je v takšnih primerih glavni faktor promet. Tega pa tudi z Carerro GT ne bi mogel eliminirati. Res je, da bi morda v kakšnih mejnih situacijah prav prišlo boljše podvozje, ampak menim, da so takšni trenutki zelo redki.

Pa tudi predvidevam, da v teh gajbicah nimajo ravno najbolj serijskega podvozja (mogoče kakšen "sport" paket?).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej saj ni fora v tem, a bi z 200KM prišel kaj prej ali ne. Bistvo je, da bi z 200KM prišel na kraj dogodka v istem času, ampak SPOČIT PRIPRAVLJEN NA AKCIJO ne pa ves preznojen pa zmatran s tako oktavijo prideš nekam najprej moraš švic obrisat . Z boljšim avtom lažje prehitevaš, stisneš bremzo malo pa že bremza, obrneš volan avto zavija.... tako se pa lomiš za volanom ene gajbe k moraš bremzo do podna tiščat da ti skoraj noga stran pade, ker vsak drugi avto bremza pred teboj
bonk.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sej je bil na nujni vožnji. A nej se pele 50 al pa 70 [censored].

V tem križišču in pod temi pogoji se je 100% dolžan ustavit in se prepričat, če je križišče prosto.
To načeloma velja za reševalce in gasilce.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sej je bil na nujni vožnji. A nej se pele 50 al pa 70 [censored].

Ne ni potrebno .... sam naj prilagodi vožnjo prometu, cestišču, svojim vozniškim sposbnostim .... ne pa da se zakadi ku ena mona ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Kot je razbrati iz novic, se je policaj zaradi vozila, ki je ob zeleni prečkalo križišče odločil za manever, ki ga potem ni več obladal in je pač vse šlo v franže. Shit happens. Tudi vozniki rešilcev imajo karambole. Oboji skupaj pa imajo še vedno BISTVENO manj karambolov, kot navadni uporabniki cest.
Tisti retardi tu, ki itak nabijate vsepovprek po policajih&stuff pa se že enkrat zedinite. KDO KOMU ŠKODI? Moroni. Kdo gre komu na pomoč?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Glej saj ni fora v tem, a bi z 200KM prišel kaj prej ali ne. Bistvo je, da bi z 200KM prišel na kraj dogodka v istem času, ampak SPOČIT PRIPRAVLJEN NA AKCIJO ne pa ves preznojen pa zmatran s tako oktavijo prideš nekam najprej moraš švic obrisat . Z boljšim avtom lažje prehitevaš, stisneš bremzo malo pa že bremza, obrneš volan avto zavija.... tako se pa lomiš za volanom ene gajbe k moraš bremzo do podna tiščat da ti skoraj noga stran pade, ker vsak drugi avto bremza pred teboj
bonk.gif

Bom malce
evil.gif
... A je možno, da nujno vožnjo končaš spočit? Pa nima veze, kakšen avtomobil...

Zgoraj napisano pa velja za primer, če bi se z "makino" peljal enako hitro, kot s "kišto". Kar se seveda ne bi... Pa smo na istem. Le na cilju bi bil maaalce hitreje.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
ksz

Kot je razbrati iz novic, se je policaj zaradi vozila, ki je ob zeleni prečkalo križišče odločil za manever, ki ga potem ni več obladal in je pač vse šlo v franže. Shit happens. Tudi vozniki rešilcev imajo karambole. Oboji skupaj pa imajo še vedno BISTVENO manj karambolov, kot navadni uporabniki cest.
Tisti retardi tu, ki itak nabijate vsepovprek po policajih&stuff pa se že enkrat zedinite. KDO KOMU ŠKODI? Moroni. Kdo gre komu na pomoč?

Tako je! In upam, da bo s policajema vse v redu in da se čimprej pozdravita
zmaga.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Procentualno gledano imajo rešilci sigurno za 50% več nujnih voženj, pa ZELO malo prometnih
grims-1.gif
To je malo zajebancije...

LP

Pa gasilci tut
grin1.gif

S citatom se pa popolnoma strinjam
smile-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Eno vprašanje...

Včeraj sem gledala dnevnik in je bilo rečeno, da sta se v avtu peljala policaj in potnik
crazy1.gif
Nič jasn. Se pravi je bil eden zraven kar tako malo v civilu. Al kako?

Ker, če je bil nekdo zraven,ki ni bil policaj ali je lahko na nujni vožnji? Pač vprašam, ker se na to čisto nič ne spoznam...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne ni isto ful se pozna kakšen avto je, pelješ se pa -recimo- 130 na uro z enim in drugim. Najbolj se pozna na zavorah no, saj lahko imaš avto k gre 300 pa neboš tolk peljal, bistvo je da k ti nekdo pred avtom na full zabremza da se lahko ustaviš, ne pa da gledaš okoli ceste če je kje kakšna izletna cona
smile-1.gif

Sicer smo pa čist off topik :p

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
S navadno Octavio TDi 90KM made in Sarajevo bi radi imeli nujne voznje....

Kakšno vezo ima moč motorja pri tovrstni nujni vožnji? A bi s 150KM kaj hitreje prišli na cilj?

Ja a nebi?
confused-1.gif

Glavni faktor, od katerega je odvisna hitrost na nujni vožnji v mestih ni moč motorja, temveč promet na cesti.

Torej ti boš z 90hp dizlom skoz mesto v naselje v istem času kot jaz z 200 turbašem?
Upam da veš kaka je razlika med dizlom in rs-om, razen te malenkosti 110ih konjev, in če te
razlike niso pomembne na nujni vožnji, pol pa res nevem. Že eno dejstvo bo držalo, da če bi ti kekci
bli na nujni vožnji z zato prirejenim vozilom (beri rs-om) se to nebi zgodilo, ker recimo da so tukaj zatajili faktorji
bremze/gume/lega, ker pač roko na srce naši policisti niso nikolj krivi
rolleyes-1.gif
, je pa spet res,
da če je volano sukalec nesposoben, bo tut novo impreco vrgel na streho pri 70.
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Pa OK, a so ti Škodilaki tak za en drek?!?
smile-1.gif

Se pa strinjam...back to the topic...

Tanovi superbi so bojda super, ampak jaz sem vedno pravil,
za preganjanja raznih turbo hond je potreben motor, pa naj
ima 400 konjev v polžku, policijst ga bo na bmwju z 150 konji
čisto lepo "krotil", tile dvanajst tonski superbi niso za nobeno rabo,
ko en pravi maniak v poršu začne izvajat svoje manevre po obvoznici
skoz mesto in še kam, je pa res da je takih pregonov mogoče 5 letno...

Rok911113

Pripravnik
28. nov 2007
43
0
6
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Sedaj pa resno - policijska vozila so SLABO slišna, SLABO vidljiva (tiste dve usrane lučke na strehi pa v maski),
To drži kot pribito, važno da se varčuje pri javnih naročilih
bonk.gif

Kot zanimivost, strešna luč je ob tej nesreči ostala nepoškodovana
grims-1.gif

Nove Škode, ki pridejo enkrat maja (predator bo bolj natančno vedel kdaj) bodo imele LED svetlobni blok in LED luči v maski. Bomo videli v praksi, če bo vidljivost kaj boljša.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
S navadno Octavio TDi 90KM made in Sarajevo bi radi imeli nujne voznje....

Kakšno vezo ima moč motorja pri tovrstni nujni vožnji? A bi s 150KM kaj hitreje prišli na cilj?

Ja a nebi?
confused-1.gif

Glavni faktor, od katerega je odvisna hitrost na nujni vožnji v mestih ni moč motorja, temveč promet na cesti.

Torej ti boš z 90hp dizlom skoz mesto v naselje v istem času kot jaz z 200 turbašem?
Upam da veš kaka je razlika med dizlom in rs-om, razen te malenkosti 110ih konjev, in če te
razlike niso pomembne na nujni vožnji, pol pa res nevem. Že eno dejstvo bo držalo, da če bi ti kekci
bli na nujni vožnji z zato prirejenim vozilom (beri rs-om) se to nebi zgodilo, ker recimo da so tukaj zatajili faktorji
bremze/gume/lega, ker pač roko na srce naši policisti niso nikolj krivi
rolleyes-1.gif
, je pa spet res,
da če je volano sukalec nesposoben, bo tut novo impreco vrgel na streho pri 70.
cool-1.gif

Recimo, da nek policist z 90-konjsko Octavio PO MESTU lovi dinamičnega Hondaša z VTi-jko... Slednji ima 70 konjev več, pa če jih še ne vem kako dobro obvlada, bo nekje naletel na oviro v obliki rdeče luči, mimo katere se tudi pri najboljši volji ne bo mogel prebiti ali pa do kolone. Tukaj bo moral hitrost zmanjšati, medtem ko bo lahko policist z zvočnimi in svetlobnimi signali "poletel" mimo. In o tem jaz govorim. V mestu menim, da ni bistvene razlike med 90-konjsko Octavijo in RS-ko. OK, drugo podvozje, širše gume, boljše zavore...ampak po mestu po moje od vsega tega ni tolikšnega profita. Itak pa predvidevam, da niso vsi škodilaki obuti v 175 mm 14 col Čangšlang gume... Pa še to ne vemo...a so vse dizelce res samo 90-konjske?

Stvar pa se seveda popolnoma obrne, če smo na magistralki ali pa celo AC...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne, nisi zastopil, nic ne de...ne da se mi razlagat... pac eni opravičujejo divjanje policajev, jaz ne.

Hvala za odgovor. Zelo sem ponosen, da mi je tak veleum vsaj kako besedico namenil. Seveda se pa zavedam, da je tvoja pamet tako daleč nad vsemi, da si boljšega odgovora nisem zaslužil.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
a te škode imajo ESP?

drugače pa kot povsod: Neprilagojena hitrost
smirk-1.gif

izgleda da so kazni za kršitelje še premajhne
grims-1.gif