Za pumoX;
Klasicna musaka "TjasaStyle"
Sestavine; deset srednje velikih krompirjev (lahko tudi vec), pol kile mletega mesa (rec mesarju naj ti zmelje pol svinjskega, pol govejega -pr nas zmer kupujemo tko, bognedej kupovat ze mleto meso ker je sama packarija notr), malo buck, sol, poper, cesen, en mini paradiznicek (grapolo), za prelivno omako; eno jajce, pol navadnega jogurta, pol loncka kisle smetane, kaplja mleka ce je treba...
Js pecem musako v stekleni posodi (nepregorni, se rece mensezdi) s pokrovom.
Najprej dam kuhat krompir v vodo z malo soli. Potem pripravim meso v ponvi; sol, poper, cesen strem na meso, fuuuull petersilja, razpustim en paradiznik in dodam na drobno narezane bucke (musaka pride bolj socna). Obcasno dodam se kaksno papriko, ce se ravno spomnim. Prazim cca pol ure, toliko da je meso ze skoraj za jesti.
Ko je krompir kuhan, ga takoj olupim in narezem na rezine kot za cips.
Zlagam v posodo, najprej krompir, nato meso.
Ponovim; krompir, meso.
Nalozim se krompirja in men se ponavadi tuki konca.
(Vedno pa je treba koncat s krompirjem)
Prizgem pecico na 200 stopinj.
Potem naredim omakico, ker besamela ne maram(o); stepem jajce da je penasto, dodam pol loncka navadnega jogurta in pol loncka kisle smetane. Ce se mi zazdi da bo premalo, dolijem kapljo ali dve mleka. V omako dodam se malo popra in soli.
Dooooobroooo zmesam, da ni grudic. Ce se mi zazdi da je pretekoce, dodam se malo moke.
Prelijem po musaki in potem nasekljam se petersilja gor.
Dam v pecico in pecem cca 45 minut na 180 stopinjah, zadnje pet minut posodo odkrijem da se zapece.
Pozor; krompir je treba nujno TAKOJ se vrocega dat v posodo, ko je narezan, ker drugace ce caka nekaj casa postane pretrd in je v musaki zanic.
Zraven nardim zeleno solato; vceri smo mel radic.
Mislm da je to TO, da nisem cesa pozabla...