Danes me na krožniku/mizi čaka ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
preprican sem, da je ze v pomladnem razcvetu, ampak kot kaze nebo obrodila sadov

imama prevec razlicne okuse pri hrani
cry12bpy.gif
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Dons pa nimam ideje, niti nimam apetita, pa še v glavi se mi vrti za znoret.

Mogoče kakšn puran + riž (DonKorl style
grin1.gif
)
 

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Slivovi cmoki....
cheer.gif


Priprava

Krompir dobro operemo in ga skuhamo kar z olupki v slani vodi.

Nato ga olupimo in pretlačimo. Dodamo margarino, moko in jajce. Dobro pregnetemo, da nastane lepo gladko testo.

Testo nato razvaljamo na 0.5 cm debelo in ga narežemo na kvadrate. Na vsak kvadrat položimo 1 slivo in vanjo damo malo sladkorja. Testo lepo oblikujemo v kroglico in dobro stisnemo skupaj.

Zavremo slano vodo in vanjo polagamo cmoke. Ko cmoki priplavajo na površino so kuhani. Poberemo jih iz vode in dobro odcedimo.

V ponvi segrejmo maslo in mu dodamo drobtine, sladkor in cimet. Cmoke povaljamo po ponvi.

1958.jpg
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Eni pa neuspešno skrivajo na krožniku tisto, česar niso pojedli in potem se delajo da je tisto na krožniku nevidno.

Danes sem ugotovila, da je skrajni čas da se grem registrirat na KulinarikaSlo al kaj je že...
grin1.gif
ker nimam nobene ideje kaj naj.
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
eni pac nemaramo morske hrane, in, ce bom gdaj mel punco jo nebom silu, da do konca poje, ce ji ni dobro

ne razumem zakaj ste dekleta tolk nasilne do nas fantov in nas posiljejete z neko brezvezno hrano, ki je zdrava in okusna samo v vasi domisljiji
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sej vem, da se mi bi rada prikupla zato se pa fino delas
smile-1.gif


nazaj na temo:
pravkar sem tole pojedu:
Soupe à l'oignon
Mignonnette de porc aux haricots romano et carottes, pommes purée
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..neki mi ni jasno

sedim an šihtu in nil ne delam, pa mi ne rata skuhat kaj takega.
a ste breposelni, študenti, na porodniški, al kako vam rata to kuhat.

pozabmo nuztelkota k je v lokalni menzi.

jest bom..pizzo
 

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
mene pa popečeni melancani, pa bučke in paradižnik - vse to lepo namarinirano v olivnem olju in balzamičnem kisu - za zraven pa malce mrzle polente in mocarelca - komi čakam

lp
pikc
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.