Da ne bodo zmeraj prodajalci rač. opreme na tapeti

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
brgo, ti imaš čist en svoj prav....Sedaj pa vidim, zakaj tako na polno hvališ korejce...
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Jaz imam vse od Gorenja, razen sušilca perila. Na zamrzovalni skrinji se je pojavila napaka, prej kot v 24 urah se je naslikal serviser, vse popravil v piko. Niti računa niso potrebovali, samo serijsko od stroja.

Za 20 let strojev pa ne bom kupoval, ker vsak zastari v tem času. Kdor zdajle fura 20 let star hladilnik, je malo premaknjen.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
To zato, ker je Gorenje v tožbi, namreč nekemu lastniku gorenjeve skrinje je zgorel vikend. Krivec; skrinja, napaka v napeljavi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
ne-ne-1.gif

Za Gorenje je tako da tudi izdelki kupljeni v tujini imajo garancijo 5 let.

vir: frend, serviser na Gorenju

Tvoj frend naj kar ostane serviser; Gorenje ima v tujini uradno 2 leti garancije. Če trgovec ponuja 5 let garancije, je to dodatna garancija ( zavarovanje ).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Imaš prav, smoo v čem je poanta, da je potem pri nas dražje? Če ti želiš ostati na nekem tujem trgu še ne pomeni, da moraš doma prodajati dražje.

Eden o razlogov je tudi ta, da pri nas ni potrebe po zniževanju ( zaenkrat ). Je pa BEko kar agresiven, oz njihov uvotznik, in tudi tukaj se bo očitno malo spremenilo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Če vzamem ceno Gorenja v tujini in doplačilo za +3 leta garancije sem na istem kot doma oziroma na slabšem. Meni se zdi ok.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Doplačilo za 3 leta garancije stane 300€?

PS: Post govori o različni ceni med državami, ne o tem kje je nam ugodneje kupit Gorenje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Bullshit
cheer.gif

ZAto pa ima konkurenca za malo višjo ceno....več. In dejansko korist
smile-1.gif
Zakaj bi bilo NUJNO imeti nulto cono, če ti v praksi ne bo ravno pretirano koristila?
Za zelenjavo ne pride v poštev, meso imam zamrznjeno, ko ga rabim, ga odmrznem... Vse ostale zadeve, ki jih imama v hladilniku, pa ne potrebujejo nulte cone.
Zato tole pod NUJNO je malo za lase privlečeno... Če nečesa ne potrebuješ, zakaj bi to plačeval? Ima no-frost, ima fresh zone (za sadje in zelenjavo), ima dovolj logično postavljene police in predale...

To tvoje pod NUJNO je enako kot tale zadnja zgodba s poslanci in naročenimi prensoniki...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če vzamem ceno Gorenja v tujini in doplačilo za +3 leta garancije sem na istem kot doma oziroma na slabšem. Meni se zdi ok.

V bistvu ne; decembra je prišlo do spremembe v zakonodaji; na hitro, ker se mi ne da pisati vse člene, pa jih praktično vem na pamet;

"če se izdelek uporablja v drugi državi, za katero je bil prvotno razvit....jih garancija ne pokriva"

Torej, kupi v nemčiji, servisiraj v nemčiji.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Bullshit
cheer.gif

ZAto pa ima konkurenca za malo višjo ceno....več. In dejansko korist
smile-1.gif
Zakaj bi bilo NUJNO imeti nulto cono, če ti v praksi ne bo ravno pretirano koristila?
Za zelenjavo ne pride v poštev, meso imam zamrznjeno, ko ga rabim, ga odmrznem... Vse ostale zadeve, ki jih imama v hladilniku, pa ne potrebujejo nulte cone.
Zato tole pod NUJNO je malo za lase privlečeno... Če nečesa ne potrebuješ, zakaj bi to plačeval? Ima no-frost, ima fresh zone (za sadje in zelenjavo), ima dovolj logično postavljene police in predale...

To tvoje pod NUJNO je enako kot tale zadnja zgodba s poslanci in naročenimi prensoniki...

Ok, Nofrost ti dela kaj...odvzema vlago v hladilniku. Torej odvzema vlago sadju in zelenjavi; ego se še PREJ "postara". Z nulto cono pa uravnavaš vlago v predalu za sadje in zelenjavo.
Sedaj pa, kakor ti paše...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sicer pa, Simon, če si ti nasprotnik Gorenja, še ne pomeni, da moramo potem vsi imeti tvoje mnenje za sveto.
Meni osebno so tudi Lancie za kozlat, tako tehnično kot vizualno, pa ne posiljujem lastnikov Lancie s tem mojim mnenjem.
Dovolj off-a.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Sicer pa, Simon, če si ti nasprotnik Gorenja, še ne pomeni, da moramo potem vsi imeti tvoje mnenje za sveto.
Meni osebno so tudi Lancie za kozlat, tako tehnično kot vizualno, pa ne posiljujem lastnikov Lancie s tem mojim mnenjem.
Dovolj off-a.

emmm, kje sem napisal, da sem nasprotnik Gorenja? Ravno obratno, ga cenim. Spet ena iz tvojega zeljnika.
In spet si začel z offom...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nulta cona je bolj območje s temperaturo ok. 0°C, kjer se podaljša rok trajanja občutljivim živilom (meso, ribe ipd.).
Fresh zone je pa območje za sadje in zelenjavo, kjer se ohranja svežina in vlažnost živil s temperaturo, ki je nekje 2 - 3°C nižja od preostalega območja hladilnika. In tu no-frost nima vloge...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Dovolj off-a.

emmm, kje sem napisal, da sem nasprotnik Gorenja? Ravno obratno, ga cenim. Spet ena iz tvojega zeljnika.
In spet si začel z offom...
OK, vzamem nazaj, sklepal sem po tvojih zapisih...
zmaga.gif

Pač za 550 € je tale Gorenjev kombinirani hladilnik več kot dovolj za najine potrebe... Naslednji, ki bi lahko prišel v poštev, je bil Bosch (ok. 900 €), naslednji s podaljšano garancijo pa stane ok. 1200 €.
Liebherr je grd, pa bel, pa še samo 2 leti garancije ima... Itd.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

PS: Post govori o različni ceni med državami, ne o tem kje je nam ugodneje kupit Gorenje.

Jaz vidim razliko 100€ med najugodnejšim našim in tujim ponudnikom.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj ne rabiš garancije, saj ti ne crkne! Liebhher je tudi v sivi barvi!
To, da ne crkne, sem slišal od prodajalcev tudi za Candy...

Liebherr je načeloma OK, samo drag ko svija, precenjen. To je enako, kot bi si kupil Hugo Boss opanke za 100 €...
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Nulta cona je bolj območje s temperaturo ok. 0°C, kjer se podaljša rok trajanja občutljivim živilom (meso, ribe ipd.).
Fresh zone je pa območje za sadje in zelenjavo, kjer se ohranja svežina in vlažnost živil s temperaturo, ki je nekje 2 - 3°C nižja od preostalega območja hladilnika. In tu no-frost nima vloge...

Pravilno si napisal. Vajin hladilnik ima potemtakem "fresh zone". Je le ta ločen od ostalega hladilnega dela? Če je, kako? Je samo predal ali je fizično razdeljen s par cm debelo stranico? Če je samo ločen s plastiko ti bo No-frost spet(!) delal samo pregnjavico. Vlekel bo vlago iz sadja in zelenjavo! Žal, kupil si nič kaj posebnega, prej nasprotno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Jaz vidim razliko 100€ med najugodnejšim našim in tujim ponudnikom.

Jaz pa sem tudi že napisal zakaj je (najverjetneje) tako.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Fresh zone je dobro ločen od ostalega predela...
Sicer pa, no frost je itak samo za zamrzovalni del, z hladilnim nima neke povezave.
Skratka, za najin način življenja bo tale hladilnik v praksi več kot zadovoljil potrebe.