Čudno križišče (prvič vidim...)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In vsa so mimo predpisov ... Upam, da bo inšpektor kakega z MOLa po piæ'ki vžgal z orenk kaznijo ...
Samo govoriš ali tudi ukrepaš?
evil.gif

http://www.pi.gov.si/si/prijave/
Ne rabim linka. Dvignem telefon pa pokličem. Sem že kdaj ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Osebno se mi zdi postavljanje takih križišč v mestu neumnost. 1. ko je gneča bo pretočnost še manjša. 2. če gre za varnost naj dajo semafor al pa krožno križišče. 3. prišlo bo do tega da folk ne bo več resno jemal stop znakov.

in oriolus če bi inkasanti resnično hoteli kasirat bi že pri dosedanji ureditvi lahko lepo polnili blagajno. Ta ureditev je pa neumna da ne rečem nezakonita (premalo poznam pravilnik da bi lahko iz glave to trdil).
meni se zdi pa omenjena rešitev dobra, vsaj v primeru križišča, ki je navedeno v prvemo postu (središka in kavčičeva). ravno v petek, ko sem se vračal s službe, se je zgodila ta situacija, da smo se znašli štirje (bolj ali manj) hkrati v križišču. prvi je potem speljal tisti nasproti mene (ki bi bil po stari ureditvi še na prednostni cesti), ostali smo se pa potem po desnem pravilu razvrstili. vse skupaj v parih sekundah. omenjeno križišče vseeno ni tako prometno in takšna rešitev zagotavlja boljšo pretočnost, kot pa npr. semaforji. vsekakor pa imam raje 4 stop znake, kot pa ležeče policaje