Črv v papriki

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
...
O vlaganju ne bi ...
Za to področje je tukaj največji strokovnjak Mx.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
paprike se v vodi "prekuhajo" preden gredo v pakiranje... v najboljsem primeru bi crv vsaj zgubil svojo obliko
Kaj dosti pa ti o vlaganju paprik verjetno ne veš?

Paprike se samo zalijejo z vročo mešanico kisa, olja in začimb, pasterizacija pa najbrž tudi ni enaka kot ona pri mleku. Če domača pridelava (kamor seveda tudi lahko zaluta kak črv) ne potrebuje konzervansov, da zdrži eno leto, potem dvomim, da se pri teli Mercatorjevi ukvarjajo kaj dlje.

sedi 10.

sramota, da izic iz kmetijske države nima pojma o vlaganju. pa še kdo drug, ki sanja o ne vem kaki obdelavi paprik.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
čez približno teden dni bo tole BREAKING NEWS na 24ur.com ali zurnal da si ti najdu črva
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
In? REsno? Pomojem tole ni v mejah dovoljenega.
smile-1.gif

Na tono mislim da je lahko nekje četrt kile črvičkov
smile-1.gif
Enostavno nemogoče je zadevo pregledat in pol dat "naprej".
Še vedno raje vem da najdem tu pa tam kakega črveka kot pa da nek okvir preglejuje mojo papriko
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
ksz

Od takega črva ni še nobeden umrl, od kemikalij pa že...

OK, če se meni zgodi kaj takega, pač tega več ne kupim. Torej te vložene paprike znamke Mercator jaz več ne bi kupil.

Se mi je v Lidlu zgodilo, da sem kupil in odprl piščačnčjo pašteto Chira. Pa sem notri našel kurje perje. Od takrat v Lidlu ne kupim nič kaj mesnega, sploh pa ne izdelkov Chira.
Prav tako sem nekoč kupil nekaj kozarcev vloženih kumaric (poreklo Nemčija). Odprem, vgriznem, se mi pesek melje med zobmi (kot da bi bile blatne kumarce). OK, slučaj... Odprem drugega, pa tretjega, ista zgodba. Vloženih stvari v Lidlu več ne kupujem.
Kupim nekoč čips Rusti nekaj, slan u božjo mater, not vse polno kep soli. Odprem drugega okus mislim da čebula in smetana, opet slan in notri spet vlažne kepe te mešanice okusa. odprem še tiste obročke, podobne nekoč popularnemu Top Flipsu, opet slane u božjo mater.

Od takrat naprej več v Lidlu ne kupim več praktično nič, razen ko se v reklamnem letaku pojavi kak zanimiv rastlinski artikel, ki ga zasadim na vrtu (začimbnica, sadna sadika ipd.).Grem raje v Tuša... Sploh odkar sem pri Tuš Mobilu.

EDIT:
Pozabil sem še na sardine v rastlinskem olju iz Lidla. V konzervi je bilo več lusk kot sardin (luske pa za moje pojme absolutno prevelike za tistih nekaj majhnih srdelic).

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.611
5.940
113
ksz

fantje pametni ko sto mater glede raznih postopkov in nevem kaj vse. noben pa nebo napisal pravilno. to ni črv. je tudi nemogoče, da bi v vloženi papriki črva našel. enostavno ni 0.0000001% šanse, da bi ga.
to je ličinka nekega insekta. črvi namreč živijo samo v morju in nikjer drugje delimo jih na valjaste in ploščate, ponavadi so živo pisani.. tolko o črvih.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Da je tole ličinka, je jasno in tudi 99% iz razreda žuželk.

Ampak, da trdiš, da so črvi samo v morju, si pa ustrelil mimo...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
črvi namreč živijo samo v morju in nikjer drugje delimo jih na valjaste in ploščate, ponavadi so živo pisani.. tolko o črvih.
No, tu si pa tudi ti dokazal, da spadaš med tiste, ki si jih omenil v svojem postu...

Na kratko, med črve spadajo tudi deževniki (verjetno si kakega na svojem vrtu že srečal), pa kalifornijski črvi (na kompostu jih imaš precej), gliste (mhm, ne vem, če je v tvojih črevah morje) itd.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Bo že skoraj 30 let, kar smo pili pijačo ob morju. In en pri omizju je edini prisegal na brezalkoholno. Vendar je cel čas jamral, da ima tista coca cola čuden ukus. Pil je direktno iz steklene flaške kot so takrat bile. Ko pa popil do tri prste do dna, se je pokazal vzrok čudnega okusa. Razpadajoč črv. Še danes mi dvigne, ko se ga spomnim. Takrat je bila povratna embalaža in gotovo ni bil edini primerek, ki se mu je to zgodilo.
Kako bi pa papriko industrijsko vlagal in prodajal po manj kot 20 € kozarec, da ne bi bilo notri nobenega črva, mi pa sploh ni jasno. Edina realna rešitev je ali kontaktni insekticid vsaka dva dni po njivi ali sistemični na 7 dni. V slednjem bi bila paprika zaščitena pred črvi tudi še ko bi jo vzel iz kozarca.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.611
5.940
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
črvi namreč živijo samo v morju in nikjer drugje delimo jih na valjaste in ploščate, ponavadi so živo pisani.. tolko o črvih.
No, tu si pa tudi ti dokazal, da spadaš med tiste, ki si jih omenil v svojem postu...

Na kratko, med črve spadajo tudi deževniki (verjetno si kakega na svojem vrtu že srečal), pa kalifornijski črvi (na kompostu jih imaš precej), gliste (mhm, ne vem, če je v tvojih črevah morje) itd.

na kratko. deževniki spadajo v poddeblo kolobarniki in razred maloščetinci
glede morja sn zamešal z eno skupino, mi je čisto iz glave pada zajedalska golazn. my bad. drugače pa vrtinčarji, trakulje, gliste, žive niti sesači in kotačniki. to spada med črve in nič drugega.

uglavnem ličinka ni črv, deževnik ni črv

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kaj pa je potem deževnik, če ni črv oz. ne spada med črve?

En citat iz Wikipedie, ker se mi ne da brezveze prepirat:
Citat:

Črv je skupna oznaka za večcelične živali z mehkim, valjastim telesom brez okončin, ki se premikajo s plazenjem. V vsakdanji rabi z besedo črv označujemo predstavnike zelo raznolikih in nesorodnih skupin živali, pa tudi tiste, ki so črvaste oblike samo del svojega življenja (npr. ličinke žuželk). Zato oznaka nima taksonomske vrednosti.

Ta oblika telesa se je izkazala za evolucijsko zelo uspešno in črvi poseljujejo skoraj vse dele sveta, od morskih in sladkovodnih do kopenskih habitatov. Kopenski črvi so večinoma razkrojevalci, ki pomembno prispevajo k kroženju snovi v ekosistemu. Pomembni so tudi zajedavski črvi, ki naseljujejo notranjost drugih organizmov in se prehranjujejo z njihovimi tkivi. V medicinski terminologiji človeške zajedavce črvaste oblike (predvsem gliste in trakulje) označujemo z izrazom helminti, preučuje jih helmintologija, ki je specializirana panoga parazitologije.

Nekatere skupine, katerih predstavniki vse življenje ohranijo črvasto obliko, so:

gliste (Nematoda)
kolobarniki (Annelida)
nitkarji (Nemertea)
ploski črvi (Platyhelminthes)
žive niti (Nematomorpha)

Mercator

Zelenc'
5. maj 2011
10
0
1
Slovenija
Obišči stran
Pozdrav vsem!
Najprej hvala za opozorilo. O tem smo že obvestili Eto, proizvajalca izdelka. Da bi lahko preverili in odkrili vzroke neljubemu dogodku potrebujemo še nekaj dodatnih podatkov omenjenega izdelka: rok uporabe, serijo polnjenja oziroma podatke, ki jih lahko razberete na etiketi oziroma pokrovčku.
Sicer po naših informacijah Eta v svojem proizvodnem procesu maksimalno skrbi za kvalitetno proizvodnjo svojih izdelkov in izdelkov trgovske znamke Mercator. Prosim, če lahko omenjene podatke pošljete na el.naslov: urednistvo@mercator.si
Kupljen izdelek lahko tudi kadarkoli zamenjate ali vrnete v trgovini, kjer ste nakup opravili, seveda tudi brez računa.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kadarkoli in brez računa?

Zgolj primer, nekdo dobi izdelek, ki je pokvarjeno in seveda je zanj dal popolnoma nič. Gre v eno vašo prodajalno in lepo zahteva vračilo oz. zamenja za en drug izdelek. Če prodajalec/ka zavrne to stranko, se lahko pritoži in zahteva trenutno izmenovodjo, ki se bo morala prepričati o teh vaših besedah, ki ste jih javno objavili in posledično dobi izdelek zastonj ali pa plača manj za nek drug izdelek.

Še to, kaj je s temi malimi vrečkami. Imate sedaj nek nov "slogan", ki se ga lahko prebere na blagajni in gre nekako tako (prvi stavek bom izpustil, ki ni kaj preveč pomemben za ljudi, ki so enostavno obsedeni s temi vrečkami) ; "Če stranka prosi za malo vrečko in jo rabi, jo lahko dobi." . Nekaj časa se jih ni dalo dobiti, potem so se dale dobiti, potem zopet ne oz. so bile namenjene ločevanju določenih izdelkov in sedaj na koncu se jih da dobiti, če stranke prosimo za njo.

A ne morete stati za nečem ampak raje vaše delavce pošiljate v boj s strankam? Ker nekatere so pač grozne in zahtevajo vrečko skoraj za vsak artikel, izrekajo takšne in drugačne besede, ki jih vi na vašo srečo nikoli ne boste deležni.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Mercator je vrgu mojo mamo na cesto, v pretvezi ,da jo bojo dali na ZPIS!!! Sedaj jos Zpis noče vzet, kljub večim pritožbam! Je pa invalid 3.kategorije z večimi zdravstvenimi težavami!!! SEdaj išče dobrega odvetnika, da vse skupaj toži. Je pa tam delala več kot 25 let!!
BANDA KAPITALISTIČNA!!!!!

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Ljudje božji !!!!!!!!!!
Kdo pa še danes kupuje v Merkatorju ??????
bonk.gif

Tisti ki imate preveč denarja (čeprav dvomim).
Lidl, Hofer,Leclerc......pa za isti denar BOLJ kvalitetne hrane boste peljali vn polhn voziček, v merčkatorju pa eno malo vrečko !
cheer.gif