Črv v papriki

jest5

Guru
18. avg 2007
26.166
-8.766
113
In?
confused-1.gif

Misliš da jih pred pakiranjem pošiljajo čez rendgen, da preverijo, če se kdo šverca?
 

zakon

Guru
16. maj 2008
8.843
863
113
toti Maribor
Kaj ti to pove? Pove ti, da paprika ni zastruljena z raznimi aditivi kjer lepo uživajo tudi črvi. Če boš kdaj videl češnje brez črva, potem vedi, da z njimi nekaj ni v redu. Črva lepo odtrani ostalo pa pojej.
cheer.gif
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj ti to pove? Pove ti, da paprika ni zastruljena z raznimi aditivi kjer lepo uživajo tudi črvi. Če boš kdaj videl češnje brez črva, potem vedi, da z njimi nekaj ni v redu. Črva lepo odtrani ostalo pa pojej.
cheer.gif

pove da nekaj ni bilo ok pri pasterizaciji, tudi ce ni strupov nekaj takega ni ravno ok
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kakšno zvezo pa ima pasterizacija s črvom, ki je prišel v kozarec skupaj s papriko
confused-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj ti to pove? Pove ti, da paprika ni zastruljena z raznimi aditivi kjer lepo uživajo tudi črvi. Če boš kdaj videl češnje brez črva, potem vedi, da z njimi nekaj ni v redu. Črva lepo odtrani ostalo pa pojej.
cheer.gif

pove da nekaj ni bilo ok pri pasterizaciji, tudi ce ni strupov nekaj takega ni ravno ok

in kateri del pasterizacije izpuhti črva, ki je v papriki? saj pa ne leze
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Kakšno zvezo pa ima pasterizacija s črvom, ki je prišel v kozarec skupaj s papriko
confused-1.gif

paprike se v vodi "prekuhajo" preden gredo v pakiranje... v najboljsem primeru bi crv vsaj zgubil svojo obliko
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.185
1.263
113
43
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Kakšni so pa neškodljivi pesticidi
confused-1.gif

Taki ji ne škodujejo toliko kot škodljivi. Obstajajo različni pesticidi. Nekateri med njimi niso škodljivi..Ali pač ti veš nekaj kar jaz ne
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Stvar definicije kaj pesticid je. Če gledaš v najširšem pomenu besede potem imaš prav (sredstva za zaščito rastlin). Vrag je v podrobnostih .. Recimo učinkovitih "nešklodljivih" insekticidov ta trenutek ni ... Razen če si pripravljen vsajk drugi dan letat gor pa dol po njivi z raznimi čajčki. Ki so sicer učinkoviti (izvleček bolhača, kopriv in podobno), ampak samo takrat ko škropiš. Čez par ur kot da ga ni ...
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Odvisno od črva. Večino pasteur samo malo segreje
evil.gif

Tale na sliki je med bolj trdoživimi. Glavo ima precej hitinasto, pa tudi telo ni ravno mehko ... Sem jih že srečal ene par, ne vem pa kaj se iz njega izleže (na uč bi rekel da je žerka, torej bi znala iz njega zlesti kaka muha
confused-1.gif
)
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
nisem strokovnjak na tem podrocju ampak cca vem kako zgleda ce ga doleti kuhanje v kostanju npr...
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.668
2.705
113
še v SLO - ampak komaj
sicer nisem bil klican - pa vseeno:

apsterizacija - po slovensko: pasterizacija - je postopek toplotne obdelave živila, s katerim zmanjšamo število mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili bolezen, kvarjenje ali celo nezaželeno fermentacijo živila. Hkrati tudi inaktiviramo encime v živilu in mu s tem podaljšamo kakovost in obstojnost. Temperature od 62 do 85 stopinj celzija.

oabrjeno - po slovensko: spraviti notranjo stran ven in se čuditi "Oooooo"- drugače pa obarjeno / barjeno se uporablja pri klobasah:
Barjene klobase so proizvedene iz kakovostne mesne emulzije in drugih sestavin živalskega izvora ter dodatnih surovin. Polnjene so v umetne nepropustne ali propustne ovitke in pa v naravna čreva (ovčja čreva, svinjska tanka čreva). Klobase so narejene iz govejega in svinjskega mesa ter slanine. Na prerezu je vidna fina homogena granulacija. Klobase se kuhajo, dimijo ali sušijo do središčne temperature 72C.


O vlaganju ne bi, za kostanj je pa tudi pre hitro - sicer pa je kuhanje termična obdelava hrane v vreli vodi - tj- običajno pri 100C (razen na Mt. Everestu ali ekonom loncu).
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
paprike se v vodi "prekuhajo" preden gredo v pakiranje... v najboljsem primeru bi crv vsaj zgubil svojo obliko
Kaj dosti pa ti o vlaganju paprik verjetno ne veš?

Paprike se samo zalijejo z vročo mešanico kisa, olja in začimb, pasterizacija pa najbrž tudi ni enaka kot ona pri mleku. Če domača pridelava (kamor seveda tudi lahko zaluta kak črv) ne potrebuje konzervansov, da zdrži eno leto, potem dvomim, da se pri teli Mercatorjevi ukvarjajo kaj dlje.