Črpajo 300 evrov socialne ah kdo bo sploh še delal

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
shizofrenija je bolezen alpine. ni se treba tolažit da ni.
je pa lahko hujša ali blažja oblika... najbrž bi res lahko kaj delal ali pa tudi ne... ne vem kdo razen VVZ bi si želel imeti takega delavca... na katerega se bi malo težko zanesel (enako pri depresiji)... ni to enostavna zadeva! in ne podcenjujte...
alpine raje ti skrbi da boš imel službo!

http://www.viva.si/Psihiatrija...A1ko-pomo%C4%8D

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.086
113
v lokalni ostariji
http://www.pb-idrija.si/zdravljenje-in-pomoc/katere-bolezni-zdravimo/shizofrenija

še citat za nepismeno žajfo:

Shizofrenija je kronična progresivna duševna bolezen , ki jo povzroča motnja v delovanju možganov.

bo šlo? kapiraš. BOLEZEN. ki jo pozroča MOTNJA. in človek dejansko je bolan, potrebuje zdravila (zdravila zdravijo bolezen (ali pa omilijo simptome)). to bi se pa moral naučiti v parih razredih osnovne šole...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik markezii pravi:Sicer pa se da prihraniti če imaš redne dohodke in ne zapravljaš za bedarije če je zgoraj napisano bilo narejeno / se dela na pameten način. Drugače pa so ljudje ujeti v kredite, sposojanje denarja in podobne zadeve. Najlažje je seveda jamrati kako se pri nas ipaq nič ne da ustvariti...

Vprašanje je predvsem KOLIKO lahko prihraniš. Če ti uspe prihraniti npr. 30 EUR / mesec, si jih nekdo lahko še te ftakne nekam. Ampak ti si očitno še mlad in tipični mlečni teoretik.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se glede dveh fakultet: z nedokoncano osnovno.solo danes marsikdo lepse zivi kot pa kdo z dvema fakultetama(kjer se ie naucil desetletja stare zadeve) . Je pa res da dela fizično. Ko placas keramicarja, vodovodarja, mehanika.... Se vprašaš zakaj za vraga sem 2x dlje hodil v šolo.

Tudi tu se absolutno strinjam.
nahrung002.gif

70% ali še več jih gre študirat, potem pa, ko končajo fax, imajo VSI praktično enako izobrazbo (dobro, pustimo tu različne smeri izobrazbe) in praktično ENAKO kvalitetno (bolje nekvalitetno) znanje.

Pa dobi službo, če ti jih za vrat diha še 60.000, ali vsaj 3000 v tvoji smeri izobrazbe...

Medtem pa, kot si napisal, nekateri polagajo ploščice. Nekateri se tega celo sami naučijo in to počno res kvalitetno.
In verjetno ne polagajo ploščice po tarifi študentk v kafičih = 3,7evra na uro...

Kdo je torej tu bolj pameten? Tisti, ki gre študirat, ali tisti, ki ne gre in se čimprej nauči dejansko nekaj uporabnega?

Se mi močno zdi, da jih gre v Sloveniji toliko študirat 4-6 let samo zato, da odložijo za njih črno perspektivo, da bi nekega dne delali fizično.

Po končanem faksu pa še leta bluzijo na grbi staršev, nekateri celo veseli, da ni služb...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pridite v prekmurje in boste videli koliki tisoč njih nima niti teh 300 eur iz socialne, so brez vsega družine brez ker sta oba delala v Muri, ko boste doživljali stisko njih boste drugače pisali in razmišljali, žalostno je to vse skupaj inteško je sploh o tem pisati tudi meni osebno ker živiva samo od moje invalidnine !!!!!!!

Težko poveš to ljudem, ki sami nikoli niso bili v stiski. Še hujši so teoretiki, živeči pri starših (po možnosti še brez otrok), ki jim uspe privarčevati par sto evrov / mesec in mislijo, da so boga prijeli za jajca.

Strinjam ze z johannesom, ko kavica postane luksuz, smo tam, kjer smo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
http://www.pb-idrija.si/zdravljenje-in-pomoc/katere-bolezni-zdravimo/shizofrenija

še citat za nepismeno žajfo:

Shizofrenija je kronična progresivna duševna bolezen , ki jo povzroča motnja v delovanju možganov.

bo šlo? kapiraš. BOLEZEN. ki jo pozroča MOTNJA. in človek dejansko je bolan, potrebuje zdravila (zdravila zdravijo bolezen (ali pa omilijo simptome)). to bi se pa moral naučiti v parih razredih osnovne šole...

Res je, je bolezen, diagnosticirana in zdravljena s tabletami. Sicer je pa tip probal delati, a ni šlo, ker je bil razdražljiv in je spravljal v konfliktne situacije sebe in okolico. Če je jemal tablete pa ni bilo nič od njega (utrujenost, brez volje za karkoli, pasivnost...).

Nekaj so že govorili okoli invalidske penzije, a ne vem kako je zdaj s tem. Bo pa verjetno končan rešitev ravno to.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Težko poveš to ljudem, ki sami nikoli niso bili v stiski. Še hujši so teoretiki, živeči pri starših (po možnosti še brez otrok), ki jim uspe privarčevati par sto evrov / mesec in mislijo, da so boga prijeli za jajca.

Strinjam ze z johannesom, ko kavica postane luksuz, smo tam, kjer smo.

ne morem se bolj strinjat!
smirk-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.086
113
v lokalni ostariji
johanes ima ok idejo. malo čudno jo zapiše ampak je ok.

ibiza najbrž bo počasi dobil invelidsko. treba se je pomatrat. hišo naj oče prepiše na hčerko. on bo podedoval nujni delež in tega bo zaplenila država... hiša bo ostala sestri.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
kolikor vem invalidske ne more biti brez dneva delovne dobe. (ne vem koliko je minimum, leto ali koliko). Naj me kdo popravi, če se motim, ampak nekako tako mi je znanec razlagal, ki je shizofrenik. brez delovne dobe je pa socialna podpora.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za normalen 8x5 urni delavnik recimo da je tudi 600EUR sprejemljivo... Za petek in svetek 6 dni po 10 ur in več (trgovina, gostinstvo) pa je bolje doma bit za 300 EUR. S strinjam in tudi sam bi bil raje...
Ampak Alpine, to je popolnoma druga zgodba... Slednji imajo glede na obseg ur ki jih opravijo (tudi 50% in več od uzakonjenih 40 na teden) realno 300 EUR plače... Potem pa nagni glavo, razmisli in povej kaj bi ti naredil... dejansko garal za 300 EUR na mesec (primerljivo) ali se češkal, fušal in lagano za več?
Ampak tega se ne bo rešilo drugače kakor da bo oreng počilo in bo kakšen manager oz. lastnik dobil malo težje čevlje za v Savo ali bil ob vse v trenutku (kakšna pokalica, ogenj in podobno)... Za opomin drugim... Dokler bo potrebno in ne bodo ostali prišli k pameti...

Kolegica si je naračunala, da hodi na šiht za 100-150e.

Potnih stroškov ne plačajo polnih (2x40km), zdaj plačujeta poln vrtec (2 komada), ni več subvencioniranega stanovanja, on jo je imel za vzdrževanega člana. Nakup boljšega avta sem ni vštet-prej je bil dober star twingo za drkarijo vrtec-trgovina. Da ne omenjam iskanja varstva za otroka, ko sta oba popoldan.

Ni mi jasno zakaj potem še dela.
Naj pošlje vse skupaj nekam in doma čuva otroke pa bo že pri vrtcu prihranila dvakrat toliko...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Naj pošlje vse skupaj nekam in doma čuva otroke pa bo že pri vrtcu prihranila dvakrat toliko...
No ja, ji pa teče delovna doba. Od čuvanja otrok domane bo penzije.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Zdaj mi pa razloži, kakšna bo tale penzija, če bo šla recimo čez 30 let v penzijo, pri predpostavkah katere so že sedaj jasne.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ampak enkrat bo neki kriticni masi pocilo. In takrat ste ze ugotovili, da v vojnah najebejo "kapitalisti". Vsaj vecina si takega kapitala i mogla ustvariti z lastnimi rokami.

Nisem prepričan, da bo masi počilo. Kakšnemu malce neprištevnemu posamezniku že, ampak tu bi moralo biti na ulicah vsaj 50.000 ljudi.

Ene trije, štirje taki, ki bi kakšno barabo pospravili, pa bi bil kar hitro red saj bi lopovi začeli malo razmišljati kaj delajo...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Od minimalne plače bo penzije 350 evrov-torej točno toliko kot bi uboga stara gospa, dobila socialne pomoči, če bi lepo celo življenje doma čuvala otroke in kuhala možu...

markezii

Zelenc'
23. mar 2013
16
0
1
www.pratneker.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik markezii pravi:Sicer pa se da prihraniti če imaš redne dohodke in ne zapravljaš za bedarije če je zgoraj napisano bilo narejeno / se dela na pameten način. Drugače pa so ljudje ujeti v kredite, sposojanje denarja in podobne zadeve. Najlažje je seveda jamrati kako se pri nas ipaq nič ne da ustvariti...

Vprašanje je predvsem KOLIKO lahko prihraniš. Če ti uspe prihraniti npr. 30 EUR / mesec, si jih nekdo lahko še te ftakne nekam. Ampak ti si očitno še mlad in tipični mlečni teoretik.

Vzemi si čas in si preberi kar sem napisal glede pogojev, da je varčevanje sploh možno. Iz lufta se žal ne da, bi bilo pa super ja. Potem pa pridi nazaj sem in popravi izjavo mlad in tipičen teoretik ko boš dojel kaj sem želel povedati...

Vse moje napisano je izhajalo iz prvih objav tistih, ki ležijo doma in vlečejo socialno podporo in zapravljajo za bedarije. Kot drugo pa so bazirale vse izjave na paru, kjer imata oba zaposlitev in da se ne da čisto nič privarčevati.

Mi je kristalno jasno, da če imaš otroka ali dva, da je situacija kot noč pa dan...mislim, da je to vsem jasno kaj ne?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Od minimalne plače bo penzije 350 evrov-torej točno toliko kot bi uboga stara gospa, dobila socialne pomoči, če bi lepo celo življenje doma čuvala otroke in kuhala možu...
Ni rečeno, da bo imela najboljših 24 let,od česar se računa penzija minimalca, pa tudi za 40 let delovne dobe penzija ni 350 eur. Pa tudi socialno bodo morali dediči tiste stare gospe vrnit.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik markezii pravi:
Kaj bi moral biti kot tipičen slovenec so odseliti iz dvodružinske hiše, vzeti kredit na 30let da bi imel svoj lastno utico in za zraven še lizing na 7 let za nakup avta za 25k da bodo sosedje fouš? Ja, potem vrjamem da imaš finančno situacijo zelo težko kljub temu, da sta partnerja oba zaposlena.

Si brihtna glava in me zanima kaj pa lahko človek naredi, če mu je mama zgradila mali grad, ki se ga niti prodati ne more, ker ni kupca za tako ogromno hišo, povrhu pa mamo takoj infarkt, če bi šli prodajati tisto kar je vse življenje delala.

Odseliti se tudi ne moreš, ker mama stalno rabi pomoč, svojega gradu pa tudi ni sposobna sama vzdrževat...

Sosedje so seveda tako fovš, da nagajo na prav vseh možnih koncih, če ne drugače pa tako, da ob parcelo nastavijo lajajoče cucke ter po cele dneve zunaj nažigajo radio, da je še precej slabše kot v norišnici in človek ne more iti niti na balkon v miru spiti kavico....

Praktično slabše kot v zaporu, rešitve pa ni nobene, za bonus pa zaradi nepremičnine, ki presega vse norme ni nobenega govora o kakšni socialni pomoči, še celo do osnovnega zdravstvenega zavaravanja nisi upravičen...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Ni rečeno, da bo imela najboljših 24 let,od česar se računa penzija minimalca, pa tudi za 40 let delovne dobe penzija ni 350 eur. Pa tudi socialno bodo morali dediči tiste stare gospe vrnit.

Stanje se še vsaj deset let ne bo prav nič popravilo, torej bo večino let delala za minimalca in na stara leta penzije ne bo dosti več kot socialne pomoči.
Vzeti ji pa tako ali tako ne bodo imeli kaj, ker itak ničesar ne bo imela...

Žalostno je stanje v tej državi, da se v mnogo primerih bolj splača biti doma kot pa zaposlen....