Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Drugače pa sam opažam, da mlajše generacije že začenjajo misliti s svojo glavo, se zavedajo v kakšnem sranju je Slovenija in samoiniciativno iščejo rešitve zase.
Ne bi bilo bolje, da bi mlada (de)generacija iskala namesto rešitve zase (beri: rešitev samo za svojo rit) rešitev za celo Slovenijo?
Iz enostavnega razloga, ker bo večina njih v Sloveniji živela še 40 - 60 let?
Seveda bi bilo bolje.
Ampak to mlado generacijo je vaša generacija (ali pa vaši otroci) naučila točno to, kar zna in tako tudi ravna. In sedaj mi povej, kako naj ta mlada brezhrbtenična generacija, ki je živela po vašem nauku: daj lepo doštudiraj, da boš dobil lepo službico v pisarnici tam gor in ti ne bo treba delat, hkrati pa ste ji vse prinesli k riti in ji še rit brisali, kaj naredi. Poleg tega naj bi popravljala napake, ki jih je VAŠA generacija ustvarila in ni bila sposobna preprečiti.
Se ti ne zdi, da si malo (ali pa veliko) hinavca, ko pljuvaš čez mlade generacije, a dejansko so to vaši otroci, ki ste jih VI vzgajali (ali pa ne) in razvajali in jih naučili živeti v milnem mehurčku... In zahtevaš od njih, da naj nekaj naredijo. Verjetno zgolj zato, da ti bo pokojnina še lepo kapljala, ker si že ugotovil, da s takim tempom bo dokaj kmalu tudi denarja za sedanje pokojnine zmanjkalo.
Škoda, ker teh famoznih ''uvidov'' vaša generacija ni imela pred 25-imi leti, pa bi morda vi preprečili vse te kraje, itd. In morda potem vaši otroci ne bi bili prva generacija, ki bo zelo verjetno živela slabše od staršev.
Sedaj pa še en nasvet od ''mlečnozobca'', če ga boš seveda sploh hotel prebrati: kar nekaj delam s seniorji (prostovoljno) in je zanimivo, kakšni ljudje so to.
Na eni strani gospa, vsa polna energije, v pevskem zboru, volontersko prevaja dokumente za neko društvo, uporablja računalnik, maile, itd. In to ob tem, da je stara 90 let, ja 90 let. In čuti normalno človeško hvaležnost, da ji pomagam pri določenih zadevah, saj se zaveda, da ji dajem svoj prosti čas in to ob družini, otrocih, delu (kjer ni dopusta, ni plačila, če ni dela), itd...
Na drugi strani pa 65-letnik, ki je zafrustriran, zagrenjen, najbolj pameten, pljuva popolnoma po vsem in lepo ''uživa'' pred televizijo. Seveda ves nostalgičen, kako je bilo včasih fajn, itd. In to je vse, kar je sposoben razmišljati, delati, itd. In najbolje seveda na koncu: to, da mu jaz prostovoljno pomagam je za njega DA MORAM, saj si je ja zaslužil s svojimi 40 leti dela in še za posladek: ka te boš ti meni govoril, ko še v jajcih od očeta nisi bil, ko sem jaz že (vstavi kar hočeš)...
Sedaj se pa sam zamisli v katero skupino spadaš. In če imaš toliko pameti in ''uvidov'', ti vsekakor svetujem, da jih poizkušaš koristno izrabit in morda komu spremeniti življenje s svojimi izkušnjami, itd., ki jih starejši vsekakor imate. Sem se tudi sam precej naučil od seniorjev. Ampak pljuvanje čez vse niso ''uvidi'', ampak enostavno negativizem, ki pelje samo v zagrenjenost.
Morda lahko tudi tukaj na forumu kaj pametnega napišeš na podlagi svojih izkušenj in znanja, pa bomo vsi (no, vsaj jaz in še ostali normalni uporabniki) to znali cenit in boš tako pomagal kaj izboljšati...
Pa lep pozdrav od ''mlečnozobca'', ki sicer nima ''uvidov'', ima pa že kar nekaj življenskih izkušenj in pa odprto glavo brez plašnic na očeh.
Citat:
Uporabnik alpine pravi:protest je pred delodajalcem, preprosto rečeš, da za minimalno ne boš delal in, da naj kr druzga dobi, nato se vljudno posloviš in zahvališ za njegov čas.
Si lahko glasen in pameten, dokler si v hotelu mama. Ko boš imel froce zadaj, kredite, stroške in vse ostalo in nobene druge možnosti, me prav zanima, kako boš ti to vljudno se poslovil in šel.