Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.210
113
blizu močvirne prestolnice
Sem vprašal otroka starega 6 let kako bi se oblekel in obul, če bi šel v hribe. In povedal je tako kot mora biti. Tako da naj rumenko ne fantazira, če ima otrok v piskru se bo oblekel tako kot mora, če pa zapade pod vpliv bedakov, pa bo tako kot na tisti sliki.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Saj so ze drugi povedali, da ne hodijo vsi v hribe. In ce jih ucitelji posljejo, naj jim dajo tudi navodila. Ce gredo v solo v naravi, prav tako dobijo navodila - zakaj bi zdaj bila izjema?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Nič ne bi bilo narobe, če bi učitelja ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.
Ker ko bereš navodila za te športne dneve na daljavo, se vprašaš, če se zavedajo, kaj se lahko zgodi ...
Kaj je pa pisalo na strani "stanje na cestah? "
So zimske službe opravile svoj posel?
Da ne bodo samo učitelji krivi.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Saj so ze drugi povedali, da ne hodijo vsi v hribe. In ce jih ucitelji posljejo, naj jim dajo tudi navodila. Ce gredo v solo v naravi, prav tako dobijo navodila - zakaj bi zdaj bila izjema?
In kaj pol če ne hodjo v hribe? Zdrava pamet staršev bi mogla rečt otroku da nej ne hod v špagarcah v hribe! A jim morjo učitelji na končnem izletu poleti na morje tud dat navodila, da ne smejo pod vodo dihat?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Ucenci prejemajo naloge in jih opravljajo brez nadzora starsev. To tudi zelimo, mar ne? Kako naj torej stars pove otroku, da se za to nalogo drugace oblece/obuje?

Ja, nekaj 6 letnikov ze zna... Vsi pa ne. In vsi najstniki tudi ne. Dejstvo je, da so ucitelji dali nalogo in nosijo odgovornost.

Obstaja razlog, da vsi tudi še nimajo opravilne sposobnosti. Ker še niso dovolj zreli, da bi jim lahko polno zaupali. Seveda, nekaterim ni mogoče nikoli. Ampak nekje pač mora biti meja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ucenci prejemajo naloge in jih opravljajo brez nadzora starsev. To tudi zelimo, mar ne? Kako naj torej stars pove otroku, da se za to nalogo drugace oblece/obuje?

Ja, nekaj 6 letnikov ze zna... Vsi pa ne. In vsi najstniki tudi ne. Dejstvo je, da so ucitelji dali nalogo in nosijo odgovornost.
Ne govorim za 6 letnike.
Eh, ne bom več komentiral. Bo pač Darwin poskrbel namesto zdrave pameti staršev in najstnikov.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.210
113
blizu močvirne prestolnice
To sem bil jaz. Sem ga zjutraj vprašal in ve. Sem pa vprašal tudi najstnico in je tudi vedela kaj obuti in obleči. Kar se pa tiče šole pa normalno da pomagaš

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Jebala vas simbolična slika. Če greš aprila mal po planinah nad Tržičem ko je v dolini kopno in sončno, gor (1.400m) pa še meter snega je več kot pol folka med 15 in 35 let obut tako kot tile na sliki. Gležnje ven in v patikah, ki so primerne za po bloku, za pred blok pa že ne. Ostali so v salomonkah in par čudakov v gojzarjih. Do vrha je max 1 ura in 400 višincev, se pravi prileze vsak, ki zna eno nogo postavt pred drugo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zasavska regija je nazaj v rdečem, če bo sreča po do ponedeljka v rdečem tudi obalno kraška. Mora vlada spet potrditi, da bodo vseeno šli v ponedeljek v šolo, glede na to da so 2 dni nazaj prepovedali šolanje v teh dveh regijah?

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
19. jul 2007
2.890
1.605
113
Zasavska regija je nazaj v rdečem, če bo sreča po do ponedeljka v rdečem tudi obalno kraška. Mora vlada spet potrditi, da bodo vseeno šli v ponedeljek v šolo, glede na to da so 2 dni nazaj prepovedali šolanje v teh dveh regijah?
JUP
Izračuni NIJZ so samo podlaga, odločitve sprejema vlada. Zato so bila pričakovanja, da zaradi skromnega presežka kriterijev ne bodo zaprli šol.
Vlada se je odločila za zaprtje šol in ukrep velja en teden.
Vlada se redno sestaja v sredo in sprejema odločitve za naslednji teden, tako da je za pričakovat, da bodo šole zaprte cel teden v teh regijah. Vlada je že tudi napovedala, da kar se tiče kriterijev in semaforjem bo delala po tedenskem intervalu (ne pa naslednji dan).
(uporabil za pričakovat, ker je ta način odločanja odločitev vlade in ga kot takega lahko seveda spremeni. Če bi se vlada tako odločila, bi otroke lahko v teh regijah mirno poslala v torek v šole s sklepom sprejetim v ponedeljek. Glede na napovedi tega ni pričakovati.)

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Ena izmed poti Jelenkamen gre za osnovno šolo/gimnazijo in če so do tam štartali... meni google prav nariše pot od tam do vrha brez kakršnih koli opozoril. 56 minut po najkrajši poti.
So vsaj imeli pamet in so poklicali na 112 preden bi postalo tragično.