Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem v kontaktu s starši od drugod, eni se ravno v tem obdobju selijo in lahko primerjajo.
"Naša" šola je še vedno ena boljših. Da stvari kolikortoliko špilajo, je zasluga ene učiteljice.
Težko si predstavljam, kako izgleda tam, kjer so res trdi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Jaz vidim pri hčeri kako zgleda. In je šola v isti občini. Brezveze da sploh majo kaj...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Čisto tak še napiši do kake mere lahko učitl pohendla. Daj na drugo stran učenca zadnje triade, ki se jebeno dobro zaveda, da mu noben nič ne more. Za njim so starši, ki ga v vsem podpirajo, če jim kaj ne paše vpletejo odvetnike in sodišče.
Zaj pa primer kak bi to pohendlal.
Al pa dajmo malo bolj ohlapn primer. Brez odvetnikov in sodišča. Maš fotra ki se ti v faco smeji in reče pač taki je.
Daj primer za oba kak pohendlat.

Daj ne bluzi, kakšni odvetniki. Učitelj je tisti, ki mora postavit mejo staršem, za njim pa stat ravnatelj. Ampak, to je bolj v pravljici, v praksi se pa pustijo jebat vsakemu staremu, bolj je prfuknjen, bolj se mu pustijo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Še 1x povej kako to mejo takim postaviš v praksi? Da vidim al ti je zakonodaja poznana al sereš.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Serješ z zakonodajo ti. Jaz pa ti povem kako je v praksi. In ja, kdor v tej zgodbi omenja odvetnike bluzi.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.068
878
113
iz casa klasicne sole (torej ko smo starsi se hodili na govorilne) - vem, da sta bile na šoli dve/tri mame bolj glasne.. in da si bil vesel, ce si pred njima bil na vrsti za govorilne.. k je trajalo in trajalo.. tko da cist verjamem, da se kaksen odvetnik kje pojavi...

zdej smo kje - manjkajo 3 mesci prejsnje sezone.. pa sedaj smo ze en mesec doma.. torej 4 od skupaj 10 bruto (pa odstejem pocitnice, septembrsko ogrevanje in junijsko kuliranje) - torej 8 neto? zgubljene je pol sezone.. ce poslusas samo novice - rezultati se pa dosegajo in vse laufa... dizastr

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Serješ z zakonodajo ti. Jaz pa ti povem kako je v praksi. In ja, kdor v tej zgodbi omenja odvetnike bluzi.
Ne ti teoretiziraš jaz ti pa povem kako je v praksi.
In bi bil zelo vesel nasveta kako to dosečt kaj si ti predstavljaš. Tudi ravnatelji bojo veseli.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Jaz ti povem kako je, ti pa bluziš kaj bi ti. In ti samo hočem povedat, da se konkretno motiš. Oziroma živiš v nekih drugih časih, ki so že davno za nami.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Koliko pa je dejansko starsev, ki vpletejo odvetnika? Najbrz bore malo.

Daj ne bluzi, kakšni odvetniki. Učitelj je tisti, ki mora postavit mejo staršem, za njim pa stat ravnatelj. Ampak, to je bolj v pravljici, v praksi se pa pustijo jebat vsakemu staremu, bolj je prfuknjen, bolj se mu pustijo.

Kolega učitelj na OŠ, v 5 letih enkrat M. Senica osebno, enkrat pa nekdo iz Čeferinove pisarne. V enem primeru je šlo za problematičnega učenca, ki so mu želeli dati vzgojni ukrep - torej tisto, kar sploh šola lahko naredi, ko pride do težav. Seveda je predpisano, da se pred tem izvede X sestankov s svetovalno službo, starši, bla bla... In starši so na koncu poklicali odvetnika, da zaščiti sončka. Pol pa ti postavljaj meje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Jaz ti povem kako je, ti pa bluziš kaj bi ti. In ti samo hočem povedat, da se konkretno motiš. Oziroma živiš v nekih drugih časih, ki so že davno za nami.

Ja, živim v časih, ko so bili otroci, ki jih imam sedaj v OŠ še pri meni v gatah. In sem bil približno tako pameten kot ti danes in bluzil na polno o odvetnikih v OŠ. To je tako kot da bluzim o povoženih učencih na poti v šolo, ker nekdo pozna nekoga, ki so ga enkrat na poti v šolo res povozili. Zdaj pa bluzi s pravilniki, zakonodajo in odvetniki dalje, odlično ti gre.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
sousis
Točno to. In v enem od teh korakov najdejo "procesno napako" in vse pade oni se pa smejijo. Ostali otroci pa trpijo v takem razredu dalje.

Jello veselo seri dalje. Pojma itak nimaš o realnem stanju.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Če pride odvetnik, ustavi proces, ki si ga je učitelj/šola začrtala, da bi rešila nek problem z učencem. Torej vzgojni opomin ne bo izrečen, al kaj drugega (npr v skrajnih primerih prešolanje). Potem pa vsi jamrajo, da učitelji in šole nič ne naredijo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Pade vse skup. Učenec in starši dobijo potrditev, da lahko delajo kaj hočejo dalje. Lahko se odloči za odškodninsko tožbo proti šoli. Zadeva gre na sodišče. Učitelji, ki so vpleteni hodijo na obravnave, treba je nadomeščat te učitelje. Na koncu pride do poravnave in je šola (zavarovalnica) ob denar. Problematik dobi na račun še finančno nagrado za dodatno potrditev, da je on žrtev in veselo hara dalje.

In ne to ni teorija, primer iz prakse.

Ampak jello in podobni tega seveda ne vejo, ker to niso stvari, ki se jih razlaga ostalim staršem.

• Všeč mi je
Reactions: sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Če imaš kaj za povedat povej direkt, drugače STFU. Sicer se pa strinjam, tvoja realnost so učitelji na sodiščih in odvetniki v šolah. Moja in realnost meni podobnih, ki nimamo pojma pa nekaj povsem drugega.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
dragi jello
Glede na to, da ti je ta realnost nepoznana očitno res nimaš pojma. In še zdaj nisi napisal kako bi ti rešil problem z nekim problematikom.
Oziroma že to bo dovolj, da mi našteješ korake, ki jih je potrebno storit pred prvim vzgojnim ukrepom.

Pa da boš razumel ti še 1x napišem taki problemi so pri nenormalnih starših. (takih tvojega kova) Z normalnimi v štartu niti do nekih problemov (večjih) ne pride. Ker štimajo zadeve in pride froc vzgojen v šolo. S takimi se tudi ne zapleta med odvetnike.

• Všeč mi je
Reactions: Matey