Saj pandemija ali kaj že velja do 31.5. do 24:00? Do takrat pa tudi ukrepi. Saj so ukrepi bili sprejeti zaradi pandemije!.... V veljavi tako ostajajo splošni in posebni ukrepi, ki so bili sprejeti na podlagi sklepa o uporabi ukrepov, ki jih določa zakon o nalezljivih boleznih, so še zapisali na ministrstvu za zdravje."
V začetku tedan je bilo v medijih da bodo odločili ali bodo šli vsi otroci v šole v nadlesnjem tednu, pa ni nič informacij o tem (vsaj kolikor sem uspel ujeti):
- se še vedno odločajo?
- so se odločili, da ne gredo v šole naslednji teden
So rekli, da bodo danes, pa so si včeraj premislili in rekli, da bodo jutri odločali na seji vlade in v petek povedali. Pol pa pravijo kako je vse pomembno za socializacijo otrok in bla bla. A to, da 2x v tednu spremenijo dan ko bodo povedali kako in kaj in si v eno premišljajo pa ni za nobenega pomembno. Verjetno je vzgojno, da se naučijo, da politikom ne moreš nikoli verjetiV začetku tedan je bilo v medijih da bodo odločili ali bodo šli vsi otroci v šole v nadlesnjem tednu, pa ni nič informacij o tem (vsaj kolikor sem uspel ujeti):
- se še vedno odločajo?
- so se odločili, da ne gredo v šole naslednji teden
Ne nismo. Zase govori.Ti si zgleda iz JU....
Vsi ostali smo takšnega odnosa navajeni že xy let in se pač prilagajamo...
No maš pa pol ženo al pa koga bližnjega v "prosveti" in sedaj skačeš tukaj na trepalnice....v gospodarstvu se pa tako odvija že od zmeram...Ne nismo. Zase govori.
Zanimivo. Sem bil nekoč v državni firmi, pa se je dogajalo ravno to. Nisi vedel za 5 minut naprej kaj si bo kdo izmislil. In kdo si bo izmislil, ker smo meli žnj šefov.No maš pa pol ženo al pa koga bližnjega v "prosveti" in sedaj skačeš tukaj na trepalnice....v gospodarstvu se pa tako odvija že od zmeram...
No drama for "us"
Ja itak. Zadnjič za prvo triado so učitelji dobivali navodila v soboto, v ponedljek pa v šolo, tam pa brez mask in razkužil in s premalo kadra, tako da ne morejo zagotavljat normativa 15 otrok na razred. Šolstvo kot sistem je v kurcu.Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je že v torek po sestanku s šolniki in predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sprejela odločitev glede nadaljnjega vključevanja učencev in dijakov k pouku na šolah, a je še ne razkriva. Odločitev mora namreč dokončno potrditi še vlada, kar se bo po napovedih zgodilo v četrtek. Po neuradnih informacijah Kustečeva predlaga, da srednješolci šolsko leto zaključijo doma. ... Kakšno odločitev je ministrica sprejela glede osnovnošolcev, ki za zdaj še nadaljujejo šolanje na domu, ni znano.
Ne trdim, da so stvari enostavne, ampak tak pristop, ki sem ga pobarval, tudi ni najprimernejši.
Neuradno: Kustečeva proti vrnitvi vseh otrok v šole
Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je že v torek po sestanku s šolniki in predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sprejela odločitev glede nadaljnjega vključevanja učencev in dijakov k pouku na šolah, a je še ne razkriva. Odločitev mora namreč dokončno potrditi še...siol.net