Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Edini pravilno! Recimo "križe" za prehod na smučiščih bi z lahkoto uporabljali za ta namen. Poskenira kodo in osebno in odpre prehod, nimaš nekaj od tega, ali se ne ujema - obrat za 180°!
Kaj se ima en bogi študent/penzionist/varnostnik s tabo za ukvarjat in gledat tvoje papirje, pol pa še poslušat bruhanje vsakih par sekund.

Super izumi in predlogi.
Dam še jaz enega. Zakaj bi se sploh jebal z nekimi mašinami, "križi" in podobnim sranjem. Lepo zapestnico al pa ogrlico, okvir kot skener in lepo gremo skozi. Brez ustavljanja in zajebavanja.
Pa zakaj bi se jebal z zapestnicami al pa ogrlicami. Se lahko strga, izgubi, pozabiš ... gremo ugibat kateri "izum" je najtaboljši?

(enim res ni jasno kam pes taco moli)

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Super izumi in predlogi.
Dam še jaz enega. Zakaj bi se sploh jebal z nekimi mašinami, "križi" in podobnim sranjem. Lepo zapestnico al pa ogrlico, okvir kot skener in lepo gremo skozi. Brez ustavljanja in zajebavanja.
Pa zakaj bi se jebal z zapestnicami al pa ogrlicami. Se lahko strga, izgubi, pozabiš ... gremo ugibat kateri "izum" je najtaboljši?

(enim res ni jasno kam pes taco moli)
Imaš prav. Lahko bi že aktivirali čip, ki si ga dobil s cepivom. :p

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in McGiver

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.685
2.565
113
Na strojni fakulteti so celo ponosni na ta izum

2021-11-21-051054-SLO1_part4.jpg
Sem strojnik. Produkt tele zgradbe. V mojih časih ni bilo vratark!
Smo pa probal z identifikacijo manganovega zobnika, pa ni šlo.
Štromarji so že od nekdaj probavali s klasičnim uporom. Pa tudi ni šlo.

Tale vhod je za dve različni QR kodi!
Leva je za QR kodo fakultete (velja samo za fax), Desna je za QR kodi NIJZ-ja 8velja povsod). Vsako se dobi pod določenimi pogoji.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.461
-3.340
113

"...Delež pozitivnih PCR-testov je bil v petek 39,8 odstotka, kar je za 2,7 odstotne točke nižje kot dan prej..."
no z drugimi Beovičeva je rekla, da so sedanji ukrepi, kjer se okužuje 3000+ ljudi dnevno zanič, zato bi morali še vztrajat pri njih.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Gonzo in jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.461
-3.340
113
Edino pravilno. Na izum, ki olajša ali poenostavi delo/postopek, si vedno lahko ponosen.
Najbolj bi olajšalo in poenostavilo postopek ukinitev PCT pogoja, ki je itak zanič. - rezultate vidimo v številkah okuženih.
Pa sedaj ni več izgovorov - se švercajo s tujimi potrdili, - ker se ne. Se je pa pokazalo, da to švercanje ni dobrineslo k epidemiji popolnoma nič - številke ne padajo odkar kontrolirajo povsod.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113

Kambičeva: Če se mora kdo opravičiti, je to predvsem vlada​

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.540
2.414
113
Pomurje
Prejšni teden je sine po 10 dneh karantene spet bil v šoli. On vesel, da so se vrnili, jaz ga opozarjam, da bo verjetno kmalu spet doma.
In glej ga zlomka, prejšni teden je en od otrok hodil v šolo čeprav je starš bil pozitiven.

Danes je ta tamali že bil na PCR in bo verjetno moj sine spet žalosten doma, ker je šolanje na daljavo na naši šoli dejansko zanič.

Kazenska ovadba staršev ali NIJZ, če ni bila odrejena karantena?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in Hanzi

erikson

Guru
25. avg 2007
22.574
6.320
113
Prejle je ravnatelj povedal, da so ga starši prosili, naj izpolni pogoje za šolanje v šoli. Jutri pride inšpekcija preverit in od srede naj bi spet imeli pouk v šoli.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.708
113
Prejle je ravnatelj povedal, da so ga starši prosili, naj izpolni pogoje za šolanje v šoli. Jutri pride inšpekcija preverit in od srede naj bi spet imeli pouk v šoli.
Jaz bi jim mirno pustil zaprto par tednov, pa naj si rihtajo babice/varuške/dopuste. Naj bodo načelni še naprej, ne, da so sedaj stisnili rep med noge, ko je njih udarilo po glavi. Enako kot mojstri tukaj, ki vpijejo, da otrok ne dajo, potem pa sklonjeno ugotovijo, da ga doma tudi ne more imet in ga pošlje v šolo.

• Všeč mi je
Reactions: sandra
2. okt 2007
3.842
2.340
113
Jaz bi jim mirno pustil zaprto par tednov, pa naj si rihtajo babice/varuške/dopuste. Naj bodo načelni še naprej, ne, da so sedaj stisnili rep med noge, ko je njih udarilo po glavi. Enako kot mojstri tukaj, ki vpijejo, da otrok ne dajo, potem pa sklonjeno ugotovijo, da ga doma tudi ne more imet in ga pošlje v šolo.

tele waldorfe bi morali itak zapret, do 9. razreda brez ocen, potem pa sončki pridejo v srednjo šolo, itak so po mnenju staršev vsi primerni za zdravnike, potem pa pogrom, ko pride realnost z ocenami.... pravilno, naj jih pustijo zaprte...

• Haha
Reactions: brane_new

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.897
5.984
113
S čisto malo razmišljanja vidiš, da je tole kar si napisal zavajanje in posploševanje. 0,22% so samo tisti otroci, ki so bili "ujeti" v šoli, pozabil pa si na tiste, ki so ta dan bili pozitivini na PCR. Tako, da tvoja teorija in posplošeni izračun nikakor ne more ovreči tega, da so otroci kar pomemben prenašalec virusa. Iz podatkov NIJZ je razvidno, da je med otroki v starostni skupini do vključno 14 let bilo v sredo 17.11.2021 na PCR 879 pozitivinih od skupaj 3.663 vseh pozitivinih osebkov. Ali drugače 23,9967 % pozitivinih na PCR so bili 17.11.2021 otroci do vključno 14 let.
879 raje deli od vseh testiranih (135.100).

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.897
5.984
113
Ti si svoje šole naredil in se ti sedaj gladko jebe za vse ostale.
Enako razmišljajo v vladi.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.708
113
Ti si svoje šole naredil in se ti sedaj gladko jebe za vse ostale.
Enako razmišljajo v vladi.
Da, jebe se mi za starše/ravnatelje, ki mislijo, da lahko pametujejo in uveljavljajo svoj prav v epidemiji, ki se tiče vseh. Pri nabito polnih bolnicah greš zavedno mimo odlokov in ne testiraš, ter misliš, da si nekaj več. Take bi oblekel v skafander in naj gre pomagat v UKC v popoldanskem času, dopoldan ima pa za ždet doma s svojim sončkom, ki v šolo ne bo smel, saj ne izvajajo osnovnih testiranj, kot vsi ostali.

Zanimivo, da ti kar skačeš od veselja na absolutno vsako neumnost, ki si jo antivaxerji izmislijo. Niti malo samokritike nimaš in se ti zdi vse tako blazno kul.
Ne rečem, da pametuješ, ko ni nobenega v bolnici in nam ne umre 20+ ljudi vsak dan (necepljenih v ogromni večini), dodatno pa je in bo umiralo še ogromno ostalih ljudi, ki ne pridejo do posega/oskrbe zaradi Covid pacientov. Da greš pa ploskat takim potezam sedaj, ko vidimo kakšno je stanje, je pa milo rečeno smešno.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.405
113
879 raje deli od vseh testiranih (135.100).
Tebi matematika res dela težave, kritično presojanje podatkov in informacij pa še bolj. Sem ti čisto jasno napisal kaj sem primerjal. Podatke o pozitivnih osebkih na dan x in deležu otrok do vključno 14 let. Odstotek pozitivnih se je čisto malo zmanjšal in je še zmeraj malo nad 22%, tako da trenutno še ni opaziti posebnega izboljšanja.
Lahko pa greš na NIJZ, podatki so javno dostopni in izračunavaš trende. Celo v excelu imaš vse predstavljeno, tako da boš lahko z nekaj kliki naredil še grafe, če si bolj vizualni tip človeka.
In še nekaj, jeben folk je smotan. Prvo kar bi ukinil je, da lahko cepljen osebek, ki ima doma okuženo osebo s COVID hodi naokrog in nima karantene. Tu ima verjetno svoj del krivde NIJZ, ki je dal tako izjemo (verjetno, da bi se ljudje cepili). Zdaj je čas, da stopimo skupaj in nekaj naredimo za celo skupnost, ne pa da se zezamo okrog tega, da so sončkom kratene ne vem kake svoboščine, ker se morajo testirat v šoli.
A jim bomo dovolili tudi alkohol pri 15 in cigarete, ker jim je kratena pravica do svobodne odločitve kdaj lahko začnejo pit?

Nazadnje urejeno: