Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Debilčki kar dalje trdite svoje.... Pokaži mi kako bo palčkanje šolarjev zmanjšalo obljudenost intenzive, pa se bova lahko kaj dalje pogovarjala.
Aja, pa ti poznaš 2 cela primera "najdbe v šoli" , v kolikor ni bullšit...... Waw res si referenca.
:valjamse: :valjamse: :valjamse:
Torej greva po vrsti: ti si trdil, da je cilj palčkanja otrok zmanjšanje obremenitve intenzive. Jaz sem ti DOKAZAL, da STROKA trdi, da je cilj palčkanja to, da bi šole ostale odprte. Zmanjšanje intenzive je sekundarni/terciarni efekt. Ni pa GLAVNI CILJ.
Zdej mi pa povej, kdo je debilček in kdo trdi kar nekaj, kar potegne iz zraka oz. morda celo namerno laže. Ko se mu pa dokaže, da zavaja, je pa čri, čri.
Pa sem ti že odgovoril, da nimam pojma, ker nisem strokovnjak na tem področju, sem pa prepričan, da mi lahko ti YT strokovnjak to takoj zdrdraš.

Poleg tega si tudi nepismen oz. ne znaš brati. Jaz osebno poznam iz prve roke in sem ves čas jasno pisal o ENEM primeru. Ampak to za vas teoretike zarot, je nepomembno. En, dva, tisoč, tri tisoč, 50%, 100%, 99%, vsee je to isto sranje. Ni problema, samo da v zblojenem umu, to skupaj spravim, da potrjuje mojo teorijo. Loool.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: jonny77

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ne, ne jamram. Povedal sem. Spoštujem ukrepe, se pa z njimi ne strinjam. Velika razlika, pa klju temu tu gor kup seratorjev po vsej sili tolče po meni.

Zame so brezhrbtenični hinavci. Ne vejo zakaj to delajo, delajo pa vseeno. Jaz vsaj vem zakaj bom pustil testirati svoje otroke.
Zato, ker v nasprotnem primeru,jima moram odvzeti pomemben del vzgoje in odraščanja.
Ne slepim se, da z tem rešujemo življenja in praznimo bolnišnice.
Ko povprašam te brezhrbtenične uporabnike, zakaj v 2019 in prej, niso zaganjali približno enake histerije za vse ostale respiratorne viruse, kateri so odnesli krepko več šolarjev od pouka, je pa tišina. Ko/če bo potrebno cepiti za obisk šole, se bodo morda tej isti uporabniki zamislili..... Morda.......
Hja, kokr spremljam, si nas več al manj vse obtožil tle, da se vsi strinjamo z ukrepi.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Kva kuratz, rad se mejmo, tud če vsak drgač misl, kar je pa edin prou. Če b meu jest prjatle, k bi se cel lajf strinjal z mano, jih steram nekam. :oops:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.586
2.395
113
Pomurje
Vala turisticnih bonov misliš?

In ja eni starši so bolniki. V petek pri odmoru so poslali sošolko domov, za katero je mama javila, da je pozitivna in je ne bo v šolo.
Kako se je znašla v šoli še raziskujejo.

Smo pa že v karanteni. Na pol, ker je moja mala prebolela poleti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
No, svež podatek, kako to enim špila v glavi :bonk: :bonk:

Ta teden je bila na OŠ Mirna medicinka v enem od nižjih razredov, kjer naj bi pokazala, kako se izvaja test. Izbrala je enega otroka in sta skupaj naredila test...
Test je bil pozitiven.
Ampak pazi sedaj... Tamal je izjavil:" Ja saj včeraj doma je bil tudi pozitiven test":bonk:
Pa je potem kdo od pristojnih se "pogovoril" s starsi?
Al samo grozijo s triletnim.zaporom za fake PCT potrdilo, talajo kazni za rogljicke in sladolede na prostem itd.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Ne, uživam ko se z debilčki kregam.
Če ti ni jasno kaj sem želel povedati, si morda še kako stopničko nižje.

Za te katerim še vedno ni jasno. Ne moti me palčkanje, ne motijo me maske, v kolikor bi z tem kaj dosegli. Moji otroci niso relikvija in iz cukra, nič jim ne bo, če se bodo malce testirali in par ur dnevno maske nosili.
Moti me samo, da uvajamo ukrepe za otroke, obenem pa popolnoma nič za dejanske "filače" zdravniških postelj.
Idioti na vladi so v prvem, v drugem in sedaj v tretjem valu, ogromno tolkli po otrocih z njihovimi ukrepi.
Če bi pol toliko fokusa dali na resnično kritične, kot ga dajejo na otroke, bi znalo biti sedaj polno bolje.

jest5 no,morda bo testiranje v šoli kak tak primer izločilo.....ampak v glavnini nisem ravno prepričan.
Še kar si nesramen. Ti kar. Če bi pa znal brat, bi pa ugotovil, da si sam prav tak "debilček" kot nas par nad katerimi se repenčiš zadnjih nekaj dni.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
:valjamse: :valjamse: :valjamse:
Torej greva po vrsti: ti si trdil, da je cilj palčkanja otrok zmanjšanje obremenitve intenzive. Jaz sem ti DOKAZAL, da STROKA trdi, da je cilj palčkanja to, da bi šole ostale odprte. Zmanjšanje intenzive je sekundarni/terciarni efekt. Ni pa GLAVNI CILJ.
Zdej mi pa povej, kdo je debilček in kdo trdi kar nekaj, kar potegne iz zraka oz. morda celo namerno laže. Ko se mu pa dokaže, da zavaja, je pa čri, čri.
Pa sem ti že odgovoril, da nimam pojma, ker nisem strokovnjak na tem področju, sem pa prepričan, da mi lahko ti YT strokovnjak to takoj zdrdraš.

Poleg tega si tudi nepismen oz. ne znaš brati. Jaz osebno poznam iz prve roke in sem ves čas jasno pisal o ENEM primeru. Ampak to za vas teoretike zarot, je nepomembno. En, dva, tisoč, tri tisoč, 50%, 100%, 99%, vsee je to isto sranje. Ni problema, samo da v zblojenem umu, to skupaj spravim, da potrjuje mojo teorijo. Loool.

Cilj ukrepov je zmanjšanje pritiska na bolnišnice.
Ostalo je bullšit, z katerim se lahko tolažite.
To da stoka upravičuje ukrepe z trditvijo, samo da bodo šole odprte, me zanima, kaj je delala pred 2020, ko so šolarji mnogo bolj zbolevali za mali milijon drugih bolezni.
Če bi bil problem samo okužbe v šoli, bi lahko v letih 2019 ali prej, zapirali dol krepko več kot sedaj. Takrat so otroci zbolevali za respiratornimi boleznimi za mnogokratnik več kot sedaj za kovidom. V bolnišnici so zaradi grip/pljučnic ipd pristajali veliko bolj kot sedaj zaradi kovida. Hinavcev vas takrat okužbe v šoli niso skrbele?

kalbo
Nesramen in žaljiv sem pa samo do uporabnikov, kateri so žaljivi in nesramni do drugače mislečih. sad, jest5 ,Janez40 in kompanija so vsekakor zelo nesramni, žaljivi in arogantni v veliko temah, do uporabnikov kateri so drugačnega mnenja kot so sami. Brezhrbtenični hinavčki pač ne sprejemajo drugačnega mnenja. Slepo sledijo pastirju in si ob enem mislijo, da doprinašajo k izboljšanju epidemije....

Ja pa jade.......

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Moti me samo, da uvajamo ukrepe za otroke, obenem pa popolnoma nič za dejanske "filače" zdravniških postelj.

Če bi pol toliko fokusa dali na resnično kritične, kot ga dajejo na otroke, bi znalo biti sedaj polno bolje.
moja tamala iz prve trijade je domov prinesla covid iz šole in okužila doma še dve. torej če bi v šoli že takrat testirali, se to morda ne bi zgodilo.
in doma bi lahko tako okužila tudi kakšnega, ki bi kasneje filal zdravniške postelje.
če bi bilo odraslih več pocepljenih, bi bilo zdravniških postelj manj zasedenih, in ne bi rabili uvajat ukrepov za otroke. ker pa imamo odrasle neodgovorne, pa imamo zdaj to, kar imamo.
starejši nad 70 so kr precepljeni, tam od 30-60 pa bolj malo, torej alter populacija, naši cenjeni yt, tiktok, copypaste doktorji. :)

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Uau... To pa je ugotovitev ejga :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Veliko boljša od vseh vaših teorij.......

Ker do sedaj, razen tega, da sad ov in še čigav otrok ni mogel do babice in dedka ter na tekmo ali nastop ni nekega pametnega razloga. Pač ok, je nekdo bil pozitiven, pa cel razred v karanteno....
Prav tako bo šel v karanteno, če bo okužba pri testiranju v sredo ali petek......

Vsi ukrepi do sedaj so bili namenjeni sproščanju pritiska na bolnišnice. Razen baje tega palčkanja in maskiranja v šoli, glede na sad ........

zino tu in samo tu je dejansko edini pameten argument za palčkanje šolarjev. Prenos na kakega starejšega sorodnika.
Sam sicer ne razpolagam z podatkom koliko takih prenosov je bilo, vsekakor pa zagotovo ne toliko, da bi bilo omembe vredno.

Sicer pa kot sem že napisal in zopet ponavljam. Ukrep kot ukrep, relativno nesmiseln, vsaj brez nekih dodatnih ukrepov za narediti drmr tam ko je potreba...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Frišno okuženih od 5 let pa do 24 let.
27 % torej tretjina.
Posnetek zaslona 2021-11-14 193802.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
moja tamala iz prve trijade je domov prinesla covid iz šole in okužila doma še dve. torej če bi v šoli že takrat testirali, se to morda ne bi zgodilo.
in doma bi lahko tako okužila tudi kakšnega, ki bi kasneje filal zdravniške postelje.
če bi bilo odraslih več pocepljenih, bi bilo zdravniških postelj manj zasedenih, in ne bi rabili uvajat ukrepov za otroke. ker pa imamo odrasle neodgovorne, pa imamo zdaj to, kar imamo.
starejši nad 70 so kr precepljeni, tam od 30-60 pa bolj malo, torej alter populacija, naši cenjeni yt, tiktok, copypaste doktorji. :)

Če smo direktno ontopic. Tvoja tamala se ne bo testirala, ker se ji ni treba (pogoj P) in si sedaj lahko pameten na 100 in 1 način ker se te itak ne tiče. Moj nečak takisto. Drugi nečak pri 7 letih pa ze sprasuje zakaj se ne sme cepit in zakaj ni zbolel da se tudi njemu ni treba testirat (dejansko je rekel da hoče čimprej zbolet ker mu gre testiranje na živce). Fora je da je v razredu 50+% prebolevnikov in je on sedaj izpostavljen oz. bo v sredo eden od čudakov, ki se bo moral samotestirat medtem ko se ostalim ne bo treba in bodo lahko počeli kaj bolj zanimivega.

Skratka na stvar lahko gledaš različno, tudi zelo kritično če se postaviš v pravo vlogo. Očitno pa tega tisti ki odločajo o poteku epidemije niso sposobni. Recimo vsaj za osnovne šole bi sam uvedel samotestiranje za vse, ne glede na P(CT) pogoj že zaradi tega da bi ustvarjal navidezno enakost.