To je poglaviten problem, ki smo mu danes priča... janša mi je šel lansko leto tako na živce s tistimi občinami pri 5 okuženih, rogljiči na cesti pa v maskah po gobe, da ne morem povedati. Po nepotrebnem... ljudje so tožarili eden drugega, slikalo se je parkplace, ker so bile tablice izvenobčinske (kot da to kaj pomeni...), ampak kot pač to rado popusti, pride do jojo efekta. isti folk, ki reševalca z družino ni domov spustil (ko je že prebolel in je zbolel, zato ker je pomagal), zdaj ne jebe žive sile. še vedno je vse smo politika. Janša ne maram, ampak se učim vsak dan, da v nečem ima prav. igrati na karto odgovornosti in solidarnosti ni opcija, Slovenec je hlapec, in ga je treba dol tolčt ko psa, da se nauči ali vsaj uboga... biti glasen in gobcati pač ni enako kaj pametnega povedati. Sem pa vseeno povsem za proteste, to je mende ja način, kako ljudstvo izrazi svoje nestrinjanje, ne pa buzeriranje študentov na pumpi in bogami lastnih otrok...
Pa s tem, da so mi zdajšnji ukrepi v zdajšnji situaciji bistveno bolj smisleni kot oni lanski. in ne, prav nič ne škodi maska pa palčka. zatorej ne bom buzerirala otroka s tem, da se bo kar tresel od tega ker ne ve, kaj naj naredi, ker ata pa mama doma njemu žugata eno, v šoli pa drugo... pa ne moreš tle te bitke biti. čim bo P, kar neizogibno bo, pa hitro na PCR in 1 teden se pač k sebi držimo, potem pa tudi palčke ne bo več treba, pa karanten pa vsega tega boga. kak češ pri otroku, ki gre lahko povsem asimptomatsko skozi (kot eden izmed mojih npr) drugače vedeti, da se je okužil. če ga ne bi ujela, bi bil zdele spet v karanteni. in na vsakih par dni do marca. lansko leto bi bil, taka da ja, s tega vidika sem kar fen palčk.
Če si prebrala celotno temo, pa moje prispevke, si lahko ugotovila, da jaz nisem apriori proti maskam niti proti palčkam.
Enostavno menim, da ni vredno buzerirat otrok s tem, sploh v luči pričakovanega izplena.
Morda bomo kakega šolarja več ulovili, morda........in kaj potem?