Corsa ali Fiesta?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Osebno bi tudi sam med tema dvema modeloma izbral Fiesto...oblikovno je res všečen, pa če drugega ne, imaš na drugi strani že kar pregovorno nezanesljivega Opla.

A bo to avto za na dolge proge ker iščeš tempomat (in avtomatsko klimo)?

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
Ne, bo na relacije, 25 km v Maribor, majčkeno po AC......avt. klima pa je hudo bolj kul od navadne, tako da....
smile-1.gif
Imamo avt. klimo doma v enem avtu in pol in je udobnejša od navadne.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Baba čula, baba rekla....

Pri tej izbiri bi vseeno vzel Polota. Ga imamo pri hiši in je super avtoček. Moja Astra pa tudi že 5 let dela tako kot mora.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ne vem sicer koliko je doplačila tempomat (če gre za 200 EUR je itak vseeno)...pa vseeno se ti zdi da je potreben
wink-1.gif

Glede avtomatske klime...jaz jo imam na svojem, pa je večji del enostavno ugasnjena in moram priznat da mi je bolj všeč brez avtomatike... pri navadni regulaciji imaš nastavljivo temperaturo (torej pregreješ se ne
smile-1.gif
) ventilator, ter kam naj piha pa nastaviš kot sam hočeš...ne avtomatika, ko se vsedeš v mrzel/leden avto, pa se zažene ko svinja v buče (s hladnim zrakom)...in na koncu moraš več tipkat po njej kot pri ročni, kjer je ventilator na 1 (ali kar na 0) in to je to.

Bi ti pa tudi jaz predlagal en krog z novim Polom, ker se trenutno giblješ cenovno v rangu 12 do 12,5 jurja evrov, kolikor stane tudi 1.4 Polo. Sicer se 'bojim' da boš dobil testnega 1.2 TSI...kar te bo en malček ...
grims-1.gif
...samo nima veze...za občutek kako se pelje.

MrDaco...ta trenutek vem za tri od 'bližnjih', ki imajo/so imeli Opla pa dva sta ga že zamenjala (2 x Astra...oba 'nikoli več') tretja (sodelavka...Corsa) pa zaenkrat še vozi, ker ji je škoda denarja za nov avto.

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
Klima se na mojem mondeu se zažene sama in sklepam, da je tako tudi pri fiesti, tempomat pa stane pri titanium opremi 75 eur, kar je nič.
Zanimiva sta mi motorja 82 in 96 KM, ki imata enako porabo, v kar malo dvomim. Polo pa ne vem, če bo imel ESP, a/c...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Klima se na mojem mondeu se zažene sama in sklepam, da je tako tudi pri fiesti, tempomat pa stane pri titanium opremi 75 eur, kar je nič.
Zanimiva sta mi motorja 82 in 96 KM, ki imata enako porabo, v kar malo dvomim. Polo pa ne vem, če bo imel ESP, a/c...

Tempomat torej nima smisla razglabljat
wink-1.gif

Kolikor imam sam izkušenj z motorji...ima običajno motor ob isti kubaturi z večjo močjo manjšo porabo...torej da je enaka je povsem OK.

Polo in ESP...je pa prvi malček kjer je serijski...AC pa kot povsod stvar doplačila.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Imamo pa doma ta novo fiesto 1.4 97 konjski motor, z njo sem pa naredil cca 2000 km pa lahko kaj več povem.
Vratni predali so dolgi skoraj po celotni dolžini vrat in res dosti stvari lahko spraviš notri..

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=22089
Tule pa ravno grajajo, da je premalo odlagalnih površin v avtu.

Lej imaš dolg predal v vratih in predalček za ročno zavoro med sedežema. In je čisto zadosti. Telefon, denarnico, ključe, mp3 ali torbico za CD-je komot pospraviš. Več pa ne vem kaj rabiš, mi grejo rahlo na k... s temi odlagalnimi površinami, kakor da lego kocke okoli prevažam in rabim čimveč predalov da se mi modeli ne zamešajo med sabo
smile-1.gif

Tudi kako so jo skurcali glede ESP-ja zamerim, je dober komentar na članek...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Glede avtomatske klime...jaz jo imam na svojem, pa je večji del enostavno ugasnjena in moram priznat da mi je bolj všeč brez avtomatike... pri navadni regulaciji imaš nastavljivo temperaturo (torej pregreješ se ne
smile-1.gif
) ventilator, ter kam naj piha pa nastaviš kot sam hočeš...ne avtomatika, ko se vsedeš v mrzel/leden avto, pa se zažene ko svinja v buče (s hladnim zrakom)...in na koncu moraš več tipkat po njej kot pri ročni, kjer je ventilator na 1 (ali kar na 0) in to je to.

Ze zelo dolgo nisem sedel v avtu, pri katerem bi v mrazu samodejna klima zacela takoj pihat na ful. Pri vseh se oglasi sele, ko je zrak dovolj topel, da kabino greje.
Sploh mi pa ni jasno, kaj se je zbavtomazsko klimo za igrat. Jaz jo nastimam enkrat in to je to (razen v ekstremnih razmerah). V mojem privat avtu je enako nastimana enako ze skoraj 1 leto. V testnih jo nastimam in 14 dni pustim pri miru. 21 stopinj (pri nekaterih avtih kako vec ali manj) pod noge in na sipo, sencnik dol in 14 dni se tega ne dotaknem vec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Imamo pa doma ta novo fiesto 1.4 97 konjski motor, z njo sem pa naredil cca 2000 km pa lahko kaj več povem.
Vratni predali so dolgi skoraj po celotni dolžini vrat in res dosti stvari lahko spraviš notri..

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=22089
Tule pa ravno grajajo, da je premalo odlagalnih površin v avtu.

Lej imaš dolg predal v vratih in predalček za ročno zavoro med sedežema. In je čisto zadosti. Telefon, denarnico, ključe, mp3 ali torbico za CD-je komot pospraviš. Več pa ne vem kaj rabiš, mi grejo rahlo na k... s temi odlagalnimi površinami, kakor da lego kocke okoli prevažam in rabim čimveč predalov da se mi modeli ne zamešajo med sabo
smile-1.gif

Tudi kako so jo skurcali glede ESP-ja zamerim, je dober komentar na članek...

Ce das med sedeza eno piksno ali flasko vode, placa zmanjka. To, da esp ni serijski, je neodpustljivo, to mora biti v teh casi del serijske opreme vsakega avta, brez jih ne vi smeli prodajat.
Mimogrede: predali v vartih so neuporabni, ker so tanki, pa stvari se po njih vozijo naprej nazaj.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Corso, definitivno. Ker bo moja kupla Fiesto pa noče da majo vsi pol Fieste
grin1.gif

Sva pregledala ponudbe, pa Fiesta pride najceneje za denar. Gleda pa se Titanium 1.4 benz + še par dodatnih paketov (ogrevana sprednja šipa, dež senzor, zatemnjene šipe, alarm, pa še par malenkosti....).

Itak pa jst nisem objektiven, ker že furam modri oval dlje cajta
rolleyes-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
ko se vsedeš v mrzel/leden avto, pa se zažene ko svinja v buče (s hladnim zrakom)
To imaš ti nekaj pokvarjeno. Še moj korejec najprej začne pihati v sprednje steklo z najnižjo hitrostjo ventilatorja, šele po 1-2 km, ko se začne avto segrevati preklopi v gretje nog z najnižjo močjo ter počasi dodaja hitrost ventilatorja glede na temp. motorja ter šele po 3-4km pride do max., ko že lepo toplo piha. Nato vzdržuje temp. 80% v noge ter 20% v sprednje steklo.
Ne vem no meni avtomatska klima zakon.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
ko se vsedeš v mrzel/leden avto, pa se zažene ko svinja v buče (s hladnim zrakom)
To imaš ti nekaj pokvarjeno. Še moj korejec najprej začne pihati v sprednje steklo z najnižjo hitrostjo ventilatorja, šele po 1-2 km, ko se začne avto segrevati preklopi v gretje nog z najnižjo močjo ter počasi dodaja hitrost ventilatorja glede na temp. motorja ter šele po 3-4km pride do max., ko že lepo toplo piha. Nato vzdržuje temp. 80% v noge ter 20% v sprednje steklo.

Verjetno ima nastavljeno odroševanje šipe in takrat dejansko piha 100% ne glede na temperaturo zraka. Mene sicer tudi moti avtomatika, poleti ker mi vklaplja klimo ki jo nočem, pozimi pa ker nisem nikoli zadovoljen s pihanjem toplega zraka. Tako se poleti in pozimi več ali manj vozim na "ročni" nastavitivi.

Glede malih avtov in avtomatske klime pa zna biti problem oz. je boljša izbira ročna. Vsaj kar sem jst do sedaj videl/čutil pri malih avtih je tudi klima "mala" in kot taka poleti ne uspe zagotoviti dovolj hlajenja, kar potem avtomatično pomeni da nažiga ventilator v obrate .. glede na zvočno izolacijo teh malčkov se v kabini sliši šumenje, še huje je pa da ti piha piš vetra v glavo kot pri kabrioletu - oz. še huje, piha dirketno v oči.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
OK..logiš da se ne zažene do konca, se pa vklopi ventilator tam na 2 - 3 stopnjo..torej PIHA! In ko je - 10 zunaj osebno nočem da mi še mrzel zrak piha okoli buče oz. vsepovsod. Torej jaz hudiča izklopim...tako ali tako sem se oblekel za mraz, torej mi 'zaklon' pred vetrom zadostuje...čez čas, ko se mi sprdne (oz. je daljša relacija) pa že vklopim minimalno gretje (oz. prisilno pihanje od ventilatorja)..nekaj cirkulacije tako ali tako imaš vedno.

In zato mi je po svoje bolj všeč ročna nastavitev ker mi v 99 % primerih povsem zadošča pihanje na hitrosti 1 in to je to. Temperaturo pa regulira senzorika (enkrat nastaviš...in imaš ). 2 x letno, ko pa rabim klimo (1 x v dežju in 1 x v vročini
evil.gif
) pa že pritisnem tisti strašni gumbek (ali AUTO ali a/c).

Sploh pa..kot je že nekdo omenil...avtomatika v malčkih je bolj posiljena kot dodelana ('kr' neki'), torej je bolje če je ni.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Tempomat torej nima smisla razglabljat
wink-1.gif

Kolikor imam sam izkušenj z motorji...ima običajno motor ob isti kubaturi z večjo močjo manjšo porabo...torej da je enaka je povsem OK.

Polo in ESP...je pa prvi malček kjer je serijski...AC pa kot povsod stvar doplačila.

AC je v polotu serijska oprema...
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
BC kaže po 25k km 6,4 litra/ 100 km, realno kak deci ali dva več. Ne, števca temperature motorja pa nima, bedarija, samo lučka je
bonk.gif

mitja: AC je mišljeno kot avtomatska klima? Brat je naročil polota z highline opremo, pa jo je moral doplačati, ni serijska

B81

22. jul 2007
37.667
10.948
113
No kul, upam, da se cevka za vodo ne bo spet izgubila in povzročila pregretja motorja
smile-1.gif

Tnx

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Sorry za OFF, ampak kdor trdi drugače, kot ti, je nekaj narobe. Al z njim al pa avtom. Avtomatska klima VEDNO najprej piha čisto počasi, ko se ogreje pa z večjo močjo. Pri segrevanju, seveda. Pri hlajenju pa res začne z maksimalno močjo.
Sem mel tud navadno klimo, pa avtomatski ne more niti pod razno konkurirati ...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Se strinjam. Pri avtomatski dam na 22°C in pustim, pri ročni je treba pa stalno premikati gumb - enkrat je vroče, drugič piha preveč mrzlo, itd...