Mel sem za testni krog 1.2 corsico, notri je lepa, lega je uredu, za moje pojme premalo feedbacka od volana. Moraš se tudi navadit na komande za radio, ker ima za glasnost in premikanje komadov na desni strani - večina ljudi pa vozi z levo, in potem sem raje kar na konzoli pritiskal tipke, tak klasičen fail. Tudi premikanje po BC in nastavitev klime zahtevata malo privajanja - fiesta ima tukaj veliko bolj enostaven pristop, ampak nič manj funkcij.
Težko kaj več povem ker sem naredil vsega skupaj 10 kilometrov z njo.
Imamo pa doma ta novo fiesto 1.4 97 konjski motor, z njo sem pa naredil cca 2000 km pa lahko kaj več povem. Zici so udobni, dovolj dolgi v sedalnem delu če si malo večji. V primerjavi s ta staro fiesto ( vozil ene 300 km ) je notranjost vizualno izboljšana in vse je bolj uglajeno - ta stara fiesta je kot tank. Menjalnik je kirurško natančen. Zvočniki so boljši kot v corsi. Imaš tudi Bluetooth povezavo, kar je odlično. ( verjetno je v corsi tudi kot doplačilo ). Vratni predali so dolgi skoraj po celotni dolžini vrat in res dosti stvari lahko spraviš notri.. Sedež nastavljiv po višini, volan po višini in globini, ni problema z lego sedenja. Klima dela super, mi smo edino jo peljali nafilat ker se je po 2h mescih izpraznila. Zdej dela že 3 mesece bp. Volan je odličen, ravno pravšnje velikosti in feedback je odličen. Cel avto ima odlično lego, govorim tako za športno vožnjo kot po AC. Edino pri hitri vožnji skozi ovinke luknja na cesti pripomore k rahlo negotovemu občutku na volanu - se navadiš. Če boste kupovali novo, preveri dimenzije gum. Mi imamo široke 175, pa pridejo drugo leto gor obvezno 185, mogoče 195. Po avtocesti je avtoček super izoliran, glede na to da imaš v 5. pri 130 cca 3600 obratov. Tudi ne razmetava ga skoraj nič, verjetno tudi zato ker amortizerji pri novem avtu opravljajo delo kot je treba.
1.4 16v motor je bolj šparoven na AC pri 150, kot na vožnji po regionalki. Poraba AC cca 7 litrov, regionalka 8 ali več
Primer: Pot dolga 20km, z lepo vožnjo mi pade doseg za 40km, z vožnjo 'na obratih' pa za 25km. Če vozim po avtocesti, potem je doseg zelo natančen, drugače pa ne...
Kar se tiče pospeškov - ne pričakuj čudežev od tega motorja, ima pa jih dovolj, da se tekoče pospešuje po avtocesti. Pozna se tudi da je avto od prejšnje generacije izgubil 40 kg. Če sem pa kaj pozabil povedat, pa kar vprašaj.