Corsa ali Fiesta?

B81

22. jul 2007
37.667
10.951
113
Torej ena ali druga?

Avt. klima, tempomat, 5 vrat in bencinski motor do 100 km.

Kaj bi vi vzeli? Sam navijam za Fiesto, ker je novejši model, kvaliteta je po mojem tam tam pri obeh.

Torej vaše mnenje?
Hvala

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Corsa bolje drži ceno. Sem preveril oba modela 5 let stara in corsa je za kakih 500 eur ali 10% dražja.

lp

B81

22. jul 2007
37.667
10.951
113
Hvala.
Pozabil sem omeniti, da se bo avto zvozil, kot se je Clio l.95 in je šel do 2009.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Corsa je imela FL in so novi motorji notri...vzames 1.2 86KM in je to to. Dobrih 10 jurčkov pride.

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Fiesta. Novejši avto, huda lega. Če je cena ista, potem definitivno Fiesta. A ne bi morala biti Corsa ceneje? Če je, je pa stvar razlike v ceni.
Če je oboje cca. 12 tisoč EUR, potem Mini iz sosednje teme.
grin1.gif
Seveda ob pogoju, da bo 3 vrata dovolj.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Mel sem za testni krog 1.2 corsico, notri je lepa, lega je uredu, za moje pojme premalo feedbacka od volana. Moraš se tudi navadit na komande za radio, ker ima za glasnost in premikanje komadov na desni strani - večina ljudi pa vozi z levo, in potem sem raje kar na konzoli pritiskal tipke, tak klasičen fail. Tudi premikanje po BC in nastavitev klime zahtevata malo privajanja - fiesta ima tukaj veliko bolj enostaven pristop, ampak nič manj funkcij.
Težko kaj več povem ker sem naredil vsega skupaj 10 kilometrov z njo.

Imamo pa doma ta novo fiesto 1.4 97 konjski motor, z njo sem pa naredil cca 2000 km pa lahko kaj več povem. Zici so udobni, dovolj dolgi v sedalnem delu če si malo večji. V primerjavi s ta staro fiesto ( vozil ene 300 km ) je notranjost vizualno izboljšana in vse je bolj uglajeno - ta stara fiesta je kot tank. Menjalnik je kirurško natančen. Zvočniki so boljši kot v corsi. Imaš tudi Bluetooth povezavo, kar je odlično. ( verjetno je v corsi tudi kot doplačilo ). Vratni predali so dolgi skoraj po celotni dolžini vrat in res dosti stvari lahko spraviš notri.. Sedež nastavljiv po višini, volan po višini in globini, ni problema z lego sedenja. Klima dela super, mi smo edino jo peljali nafilat ker se je po 2h mescih izpraznila. Zdej dela že 3 mesece bp. Volan je odličen, ravno pravšnje velikosti in feedback je odličen. Cel avto ima odlično lego, govorim tako za športno vožnjo kot po AC. Edino pri hitri vožnji skozi ovinke luknja na cesti pripomore k rahlo negotovemu občutku na volanu - se navadiš. Če boste kupovali novo, preveri dimenzije gum. Mi imamo široke 175, pa pridejo drugo leto gor obvezno 185, mogoče 195. Po avtocesti je avtoček super izoliran, glede na to da imaš v 5. pri 130 cca 3600 obratov. Tudi ne razmetava ga skoraj nič, verjetno tudi zato ker amortizerji pri novem avtu opravljajo delo kot je treba.
grims-1.gif

1.4 16v motor je bolj šparoven na AC pri 150, kot na vožnji po regionalki. Poraba AC cca 7 litrov, regionalka 8 ali več
bonk.gif
Primer: Pot dolga 20km, z lepo vožnjo mi pade doseg za 40km, z vožnjo 'na obratih' pa za 25km. Če vozim po avtocesti, potem je doseg zelo natančen, drugače pa ne...
Kar se tiče pospeškov - ne pričakuj čudežev od tega motorja, ima pa jih dovolj, da se tekoče pospešuje po avtocesti. Pozna se tudi da je avto od prejšnje generacije izgubil 40 kg. Če sem pa kaj pozabil povedat, pa kar vprašaj.
nahrung002.gif

B81

22. jul 2007
37.667
10.951
113
Fajn opis, hvala. No trenutna corsa pije 7.2 l povprečno (90KM benc, L.07), relacijska vožnja skozi naselja. Ker pa so z avtom problemi pri 60 k km, se bo menjal.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Barvo maš že izbrano? Nam je prodajalka svetovala tisto živo zeleno, baje najbolj hvaležna barva. Je bila pa itak že od začetka ta izbrana
smile-1.gif
Vzemite pa titanium opremo, imaš še tempomat, litke, sprednje meglenke in USB vhod za ključek, to pri naši malo pogrešam.

Nazadnje urejeno:
4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
POLO,ostalo so avtomobilski nadomestki....

Res obziren in utemeljen razlog. Od vseh avtov kar sem jih imel me je Polo najbolj razocaral od vseh avtov. Z 16let starim fiatom sem imel manj problemov, kot pa s polotom. Pa se kdo naj mi omeni nemsko kvaliteto, ker tele jajcke stancajo v Spaniji, Pompoli, in se se slabse kvalitete kakor pa seati.

Drugac pa ce je izbira med fiesto in corso, bi osebno raje izbral corso. Odkar forde delajo v Turciji... Nevem.. Imam boljsi filing ko vozim Opla.
Ce pa izberes dizla je pa itak Opel(fiat 1.3jtd) in Fiesta(pezo 1.4hdi)...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
c c c ...... Fiesta je kar lepo delana v Kölnu.

Vožnja mi je bolj prijetna s fiesto..... vozil sem testna corso (100 km) in fiesto (97 km) in je corsin motor precej len, v nobenem trenutku ne kaže 100 konjev, je fiesta bolj prijetna za voziti, bolje gre v nižjih obratih (mesto pa take fore), v višjih sta me obe malo razočarali. Tudi podvozje in natančnost menjalnika je močno na strani fieste, šparovn ni pa nobeden od njiju. Punca se je odločila za 82 km varianto, kupila jo je takoj, ko je fiesta prišla na slovenski trg, kakšna plastika bi se lahko lepše prilegala, tudi eno izmed vratnih tesnil na notranji strani je precej nenatančno nameščeno v enem kotu, zunaj se je tudi hitelo..... baje pa so pri sedanjih te stvari že popravili, takrat je pa bila obupna gužva in verjetno od tu nekaj šlamparije. Ni veliko napak, ampak so.

Brat se je odločal med polom in corso..... po vožnji z obema ni več razmišljal niti sekunde.... polo vsekakor, razlika med podobno motorizacijo in opremo pa izjemno majhna.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
grin1.gif
My bad.
Ampak po besedah kolega, ki dela v nevemkateremze export - import podjetju v Kopru, NAJ bi bili vsi fordi za slovenski trg iz Turcije (razen zlahtnih oznak ala RS).

Glede Polo-ta bom tako rekel, samo udobje, lega in motor spica za tak razred avtomobila. Samo kvaliteta. Oh ta kvaliteta.
Kolegica je imela 3x izredni servis, nakar ji je se zaribal pri manj kot 5000km prevozenega. Kolega ima tudi nekaj fajnih storij, ki dela na uradnem vw servisu.
Nevem, meni se je takrat tako zameril, da najbrz nikoli vec ne kupim Vw-ja narejenega po letu 91'. Avto sem dobil od prve lastnice, potrjena servisna, super stanje, potem pa clovek zmece 2000e v enem letu samo zato, da se avto normalno pelje. Ce za polo-ta 6n1 stane en zadnji logar 70eur, pa se to je neoriginal kos.
cry12bpy.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.667
10.951
113
Kul, kako pa ima kaj porabo z 82 KM?
Aja, pa ima števec za temperaturo motorja?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:

Ampak po besedah kolega, ki dela v nevemkateremze export - import podjetju v Kopru, NAJ bi bili vsi fordi za slovenski trg iz Turcije (razen zlahtnih oznak ala RS).

Tvoj kolega nima pojma. V Turčiji (Kocaeli) delajo Transit Connect ter nekatere različice Transita. Fieste delajo v Kolnu in v Valenciji.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Že na stari corsi 1.2 je ta motor prešvoh.. kaj šele na novi...
optimalno je 1.3d

forda ne poznam.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
na fordu imaš 175 gume gor, na corsi so 195 - tle se zlo pozna na moči oziroma na pospeških.