Colorado 300 vs Oregon 300

I

Izbrisan uporabnik #488

No, ko me je gornji spraševal po kapitanu, kako bo spil pijačo skozi čelado.

1.
Take in podobne igre si lahko snamete iz portala
http://wherigo.com

Za Slovenijo žal ni še noben naredil takšne "igre".

2.
Razen tega pa obstaja še ena stran
http://www.waymarking.com

Tu pa gre za razliko od iskanja zaklada in gps igre za portal POI, kjer so kakšne zanimive lokacije.
Nekaj je tudi iz Slovenije.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Za Oregona žal ne vem, ker ga nimam. Na Nüvijih 660, 750T, GarminXT na N95, Omniji in nekaj dlančnikih (WM5 in 6.1) pa kombinacija časovno popravljenih typ datotek v AdriaTOPO2.11 in AR2.10 dela kot original. Te popravke je objavil Matko (3). Mestna področja so svetlozeleno pokrita in nad njimi se ob vklopljeni AT vidijo tlorisi hiš, enako nad gozdnim temnozelenim področjem. Kamac je zadevo rešil tako, da je v AR "homogeno" zelenkasta področja mest zamenjal s črtkami skozi katera se vidijo tlorisi hiš, na gozdnem področju pa ja homogeno barvo zamenjal s gosto "posejanimi" smrekicami.

prisma

Pripravnik
27. jan 2008
33
0
6
Brez spremembe typ datoteke ne moreš videti AR+AT. Popravljena AR in AT pa dela brez problemov.

lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ne bo držalo! Datume popravljaš v img datotekah AT-ja, izgled mestnega področja in gozda pa v typ datotekah AR-ja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem dal popravka, prej sem mel samo od Matka popravljene črte.
Kot je že Kamac napisal, je oboje uporabno samo če je vklopljeno istočasno, drugače AR ni nič kaj prijeten za oko
smile-1.gif

Par slik.
Finta je ravno v tem, da AT z objekti je primarna mapa za Oregona, AR zgolj za rutabilnost, na Nuviju pa je ravno obratno.

600.png
606.png
640.png

AT+AR

709.png
712.png
722.png

Samo AR

762.png
768.png
773.png

Samo AT

839.png
858.png
890.png

902.png

AR+AT v načinu avtomobil.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Od Matka samo popravljene črte niso dovolj. Zagnati je potrebno tudi tri batch fajle (ali s hex editorjem popraviti ročno datume v AT img datotekah).

Samo popravljeni datumi v AT2.11 img datotekah:

Typ datoteka v AR je nespremenjena, originalna.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Še "original" karte na Oregonu:

218.png
227.png
244.png

AT+AR

283.png
298.png
303.png

AR

367.png
378.png

AT

442.png
465.png
505.png

AR+AT v načinu avtomobil

I

Izbrisan uporabnik #488

Sedaj pa še karta Recreation Map Slovenija, ki je na Oregonih.

39.png
57.png
69.png

77.png
90.png
124.png

137.png
152.png
169.png

Tudi solidno izgleda (zelo barvna), sploh izris cest in poti, ostalo pa ni nanivoju AR in AT.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Le kje so to kombinacijo črk našli? Š je sh (to še gre) ampak cc za č! Tomshicceva!

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Na Coloradu uporabljam karte s Kamac typ in mi izrisuje oboje, na Nuviju 765 imam kar originalne typ, saj se mu je pred FW 2.50 povsem zmešalo in je karta kar utripala kot lightshow in je naprava zmrzovala.Sedaj še nisem naložil karte z modificiranimi typi na Nuvija, pri Coloradu ostajam kar na Kamacu. Je pa res, da Colorado nikoli ni zmrzoval z vključenimi vsemi kartami naenkrat (CN+AR+AT), kot se to dogaja na Nuvi 760 oziroma 765.
Kaj je to za ena karta Recreation Map Slovenija?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

To je mapa, ki je prednaložena na modelu 400.
Oregon 400t with Recreational Map of Europe, kao "Topo Navigator EU"
smile-1.gif
(okoli 2.3gb je).
Ok, zdaj imam obe karti s "Kamac" popravkom brez patcha. Mogoce bi lahko za te pohodniške naprave se uporabila delno tudi typ datoteka iz recreation map.

I

Izbrisan uporabnik #488

Danes sem preizkusil še senzor srčnega utripa. Zadeva deluje, edino ne vem v katerem programu si pogledaš potem rezultate, v Garmin Training centru (še) ne deluje, ta je sicer namenjen fitnes napravam foruner itd.., ki tudi uporabljajo isti senzor utripa.

Sem pa videl danes ceno modela 300 v BB in znaša kar 449 EUR, kar je pa res predivje, skoraj za 50% dražji kot v ebay trgovinah. Katastrofalna cenovna politika.

440.png
486.png
756.png

911.png
1003.png

Zadevo si "montiraš" na golo kožo pod prsi in v nastavitvah poiščeš rubriko fitnes ter vklopiš merilnik srčnea utripa. Drugo ni potrebno nastavljati.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Si bil pa skuliran ko si testiral... 48-52bpm
smile-1.gif

Te ni nič skrbelo, da kaj ne bi delovalo?
grin1.gif

Cene so blazne, ja. Povej, imaš možnost testirat tudi kadenco?
Mojega GPS V. sem "upokojil" (če kdo kupi naj se javi), Oregona pa bom verjetno dodatno opremil.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, sem bil kar miren
smile-1.gif
Prvo zadeva ni delala, ker je bila priložena baterija fuč (tista ploščata okrogla). Baterija drži eno leto pri enourni uporabi na dan.

Za kadenco pa nimam te možnosti. Nastavek za bicikl imam, očitno pa je še treba kaj dokupiti in mislim da ne bom.

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1266#featureTab
le kam se montira
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kolo je potem kot božična jelka
smile-1.gif
NIč ne bo s tem.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
No, v resnici ta Garminov sistem omogoča malo majn "okrašenosti" kolesa. Isti senzor namreč "lovi" signale iz pedala (kadenca) in špice (hitrost, dolžina poti).
Mene je Edge 705 letos spremljal na kolesu od Kopra do ČG (preko Lovčena v Ulcinj).

I

Izbrisan uporabnik #488

Update 2.70

Changes from version 2.60 to version 2.70:

Added support for Garmin GB Discoverer maps
Added ability to view marine chart notes for marine points
Added ability to change the date for the tide and currents charts
Added a display option in the setup menu to save battery power
Fixed shutdown that can occur when you enter coordinates in demo mode
Fixed a potential shutdown that can occur when panning the map that is showing satellite imagery
Improved GPS accuracy when using WAAS

I

Izbrisan uporabnik #488

43.png
137.png

Dela ok. Upam, da bodo kdaj popravili tudi POI, da bo podpiral direktorije.