Colorado 300 vs Oregon 300

I

Izbrisan uporabnik #488

1. Glede priljubljenih ni podskupin, map, so kar nametane v en "koš".
2. Enako je pri POI, kjer ne pozna podmap. Tu ne mislim na radarje, ker temu naprava ni namenjena jasno, ampak druge POI z opisom in podobno.
3. Ni tudi podpore za Panoramio (celotne, je le delna kot pri starih Nuvijih), ki bi pri temu modelu prišla najbolj prav, saj iščeš v naravi po fotografijah kakšne lepe lokacije.
4. Je pa posebej podpora Geocachingu (iskanje zaklada).

Nosilce za vozila (kolo, avto, čoln) je potrebno dokupiti (okoli 30$ vsak, pri nas so cene bistveno večje), kakor tudi dodatno po želji merilec srčnega utripa. Enako tudi kvalitetne baterije AA.

Naprava (model 300) je pri nas preko 400 EUR, kar je veliko denarja, na ebayu so s poštnino že za 300 (malo je treba dražbati, je pa veliko povpraševanje).

Opazil pa sem, da lovi gps signal v primerjavi z nuviji kar občutno bolje.

Tako da glede točk bi morali še malo delati, da bi bilo bolj pregledno, sploh če jih je več.

Zadevo so že pred časom potestirali uporabniki mtb.si, tam je kar nekaj informacij:
http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?t=71665

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Ja.. lahko bi se oglasil tudi jaz, ki sem začel s temo. Pred nekaj dnevi sem dobil Oregona 300, za katerega sem se v končni fazi odločil. Z nakupom sem zaenkrat zadovoljen. Tole z meniji in prevodom sem opazil tudi sam. Morda bo popravljeno v kakšni izmed naslednjih posodobitev.
Nekajkrat mi je že zamrznil in kasneje ugasnil napravo 3D pogled (DEM), vzroka pa zaenkrat še nisem ugotovil. Kot prej omenjeno, čakam na kakšno posodobitev.
smile-1.gif

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Snecer, čestitam ob nabavi nove igračke s katero se boš z lahkoto lotil Geocachinga. Tudi sam sem imel probleme pri iskanju cachov dokler nisem kupil Coloradota. Večja povečava karte, elektronski kompas, podpora kompletnim opisom posameznih cachov na napravi... Upam, da bo sedaj videti kakšne bolj vzpodbudne rezultate na Geocachoing.com. Naprava je pa nasploh zakon za razne pohode in kolesarjenje v naravi (divjini). Za takšne namene tudi vrhunski nuvi ni primeren ( še vedno velja: za lopatanje je najboljša lopata, za grabljenje pa grablje).
Veliko zabavnih uric z novo napravo ti želim!!!
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, saj ni nujno da ga bom obdržal
smile-1.gif

Zanima me kakšne imaš izkušnje z baterijami, kakšne uporabljaš.
Nisem se še poglobil tudi ali se polnijo baterijo tudi preko usb priklopa, ker preko 220V-usb (za Nuvi) se ne polnijo.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Baterije se ne polnijo preko USB (saj pri Coloradu je tako), polnim jih s posebnim polnilcem. Ker imam že dovolj slabih izkušenj s klasičnimi NiMH celicami sem popolnoma presedlal na Sanyo Eneloop akumulatorje. Ti imajo sicer nekoliko manjšo kapaciteto a nimajo samopraznjenja. Prodaja jih Comtron, cena za 4 komade AA okoli 12€. Coloradota sem imel na testu vzdržljivosti baterij in podatke najdeš tukaj:
http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?t=71665&sid=06542b328e1728ab7133f32a1e7ee27c
Če želiš izvedeti vse od A-Ž o Oregonu poglej tukaj:
http://garminoregon.wikispaces.com/
in tukaj:
http://www.gpsfix.net/
Mislim, da ga ne boš prodal!
cool-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Juh... Jst sem na jadranju gonil stare NiMH 2100 mAh baterije od GPja, pa so mi zdržale plovbo od jutra do večera. Bil sem pa presenečen nad displejem v soncu. V prostoru moraš vklopit osvetlitev zaslona, da lahko kaj vidiš, na soncu pa je brez osvetljitve presenetlivo dobrro viden. Tako, da lahko čez dan malo prišparaš na štromu.

Gor sem imel natlačen G2V in BC 2008. Na začetku je bil tist satelitski pogled še zanimiv, na koncu pa že skoraj moteč, ko sem delal daljše etape. Sem preklopil nazaj na BC2008. G2V pa sem sprobaval na GPSMAP 520 kjer sem se čudil, kako zgleda dno v 3d pogledu.
smile-1.gif

Moti me edino, da ni možno postaviti pogleda v landscape tako kot pri GPS V drugače pa odlična naprava.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Landscape bi bil kdaj zelo koristen.
Če spremeniš v nastavitvah izhod/vhod na Garmin Spanner potem lahko preko USB kabla uporabljaš napravo oziroma naprava ugotovi da gre za zunanje napajanje.
Če se pa pri tem polni baterija/akku pa dvomim, bom potestiral.
Nariše se ikona vtikača.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še nekaj "morskih", BC in G2.

35.png
39.png
62.png

69.png
72.png
81.png

84.png
92.png
95.png

118.png
124.png
125.png

131.png
144.png
163.png

187.png
190.png
193.png

197.png
221.png
225.png

227.png
231.png
247.png

270.png
292.png
305.png

328.png
342.png
373.png

378.png
440.png
449.png

459.png

Malo so pomešane G2 ima satelitske posnetke pristanišč oziroma obale do določenega zooma.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, danes sem si vzel čas in z Oregonom poiskal prvi cache.
Prvo sem šel na Piramido, danes je bilo kar ljudi, naprava je pokazala točnost največ 1m, na 0 nisem nikakor uspel naciljati, po eni strani tudi logično, ker je bila natančnost signala okoli 4-5m in je skakalo. Cache je bil lepo zasipan in ga tudi nisem odkopaval, je bilo kar blata, se je pa videlo, da ga je nekdo lepo zakril, zato sem zadevo kar pustil, pa še na očeh je bilo precej (drugič).

Zato sva s psom raje šla na Studenški most, kjer se je zaklad kar ponujal. Naprava ga je pokazala najbližje na 3m, na manj je nisem uspel spravit, je skakalo.

Sem pa opazil, da je naprava v 3 urah in pol porabila polovico baterije.

Cache sem pogledal in vrnil
smile-1.gif

8302.png
8311.png
8383.png

8414.png
8462.png
8468.png

9459.png
9462.png
9503.png

9511.png
9589.png
9728.png

Vklopljeni sem imel obe karti AR in AT, vendar se objekti ne vidijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu se vidi "napaka".

Je pa res, da sem ugotovil, da tudi GE ni vedno na pravih koordinatah...

I

Izbrisan uporabnik #488

Baterija kaže spet polno, vidim, da jo je mraz malo zmotil.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
]
9728.png
[/url]

Vklopljeni sem imel obe karti AR in AT, vendar se objekti ne vidijo.

Objekti malo molijo izpod "mestnega" zemljišča. Mogoče bi pomagale "časovno" ali "By Kamac" popravljene typ datoteke.

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Iskrene čestitke ob prvem najdenem cacheju. Slučajno sem bil danes tudi sam na Piramidi. Pogledal sem, če je cache še vedno na starem mestu, saj je bil Piramida cache eden mojih prvih. Si siguren, da si iskal na pravem mestu? Nobeno odkopavanje iz blata ni potrebno.
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kamni in listje. Ne bom trdil da sem bil na čisto pravem mestu a izgledalo je že tako
smile-1.gif
Ko ga najdem ti povem.
Zaradi naravoslovne učne poti je zadnje čase velika gneča na Piramidi.
Ti je uspelo spravit kdaj na nulo napravo (0m natančno, torej cilj).

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Ko se začnem približevat cilju (cacheju) preklopim pogled iz karte na kompas. Polja, ki se pri kompasu dajo poljubno skonfigurirat sem si nastavil tako, da mi eno izmed njih kaže razdaljo do cilja, eno jakost GPS signala, eno natančnost GPS in eno npr. višino.
Včasih se zgodi, da kaže kompas oddaljenost do cilja 0metrov, a je natančnost GPS 8metrov (naprimer v gozdu). To pomeni, da si še vedno lahko tudi 8metrov oddaljen od cilja. Seveda je pred uporabo dobro kompas skalibrirat, po vsaki menjavi baterij je to obvezno. Prav tako je po mojih izkušnjah najboljše iskati cacheje v Geocaching profilu do takrat ko se še gibaš po cestah (npr. grem iskat cache v neko zakotno vas, kjer nisem bil še nikoli v življenju in me naprava pripelje po cestah v bližino cacha, čeprav je ta bližina včasih 2 uri hoje vstran).
Ko sem že blizu končne lokacije ali se ceste nehajo preklopim profil na Recreational. Takrat ti naprava na karti kaže direktno črto oziroma razdaljo do cilja. Ko sem res blizu preklopim na kompas in poiščem cache!
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj misliš da pije po tvojem?
smile-1.gif
Jabolčni čaj?
Drugače pa je res zanimivo kje ima cevko ali kaj podobnega
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
zanimivo gro se tukaj gresta, amak nekaj me zanima. Kaj hudicha je to za ena zadeva cache, kaj sploh to iščete. v čem je trik/? če je kaj zanimivega se lahk se jest prdružim.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jodlar: glede kombinacije AR+AT me zanima če komu dejansko oboje prikazuje (tudi objekte), ker se mi ne da zdaj na novo spreminjati typ datoteke in nalagati
smile-1.gif