CoCo za NLB prodajo

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pred leti je Santander hotel NLB kupit, samo se naši niso strinjali s spremembo barve z modre v oranžno. Špancem ni do tega, da bi bili manjšinski lastniki, ali kupijo al pa goni se. Menda so bile tudi številke pod mizo prenizke. Takrat so bili pripravljeni plačati 240 (tle nek) za delnico, zdaj je vredna samo še 40. Tko to tanajboljši delajo.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Bili so pripravljeni dat standardno provizijo, samo to veleumnemu financ ministru in ekipi ni bilo dovolj.
Še bolj je bil problem, da so hotli najprej paket od Belgijcev kupit in potem še toliko, da bi bili večinski lastniki, kar pa našim mutivodam niti slučajno ni pasalo. Le zakaj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Bodimo realni... NLB je vredna 0 €.
Ob izgubah, vsakoletni potrebi po dokapitalizacijah(kljub temu, da ima drzava v njej deponirano vec kot mrd eur) ji ob vec kot 20% slabih terjatvah ne kaze prav dobro.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Prodaja za 1€ z dolocenimi pogoji.
Eden od njih npr. takojsen dvig drzavnega depozita in uporaba le tega za pospesevanje gospodarstva v 2012 -2014, drugi bi moral biti vezan na rast kreditiranja ipd...

Se pa verjetno vsi zavedamo, da marsikateremu politiku ni do tega.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Slabih posojil naj bi bilo za 3 milijarde eur, mati božja.

Se bo kdo usedel ali ne?
smile-1.gif

LP,
PIC

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Glede na to, da vlada noče nič izdati, me prav zanima, kakšna bomba bo to. Po moje atomska.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
pocen prodaja.....

hehe, glede na zdajšne dokapitalizacije to vreča brez dna, torej če jo dajo zastonj bo za davkoplačevalce le konec izrednih odhodkov. Gospodje so vsa ta leta prirejali bilančni dobiček, medtep ap aje bil finančni tok tak, da bi se že pred leti na žebelj usedl. In še več na podlagi bilančnih dobičkov so si izplačeval nagrade...

Vse to moti le Opankarja, ker pač v nobeno banko ne bo mogu it po puf z svojimi štorijami in ga bodo dal počas tuji lastniki v izvršbo..........

To pa moti našega velecenjenega tajkunčka z blokiranimi računi.... in simpatijami to praporaja in mekih cur, ki jih uči o strpnosti, ter solidarnosti, sam pa ne ve koga bi še nategnil....

jebiga softi, si otrok propagande..... se ve katere.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Te banke so en čuden tič. Če bi danes denimo TAM plasiral tamiča v seriji 100.000 avtomobilov in ga ne bi uspel prodati, bi nam počasi že kanilo, da je to problem podjetja, ker očitno nima pravega izdelka. Če bi TAM vseeno teh 100.000 tamičev prodal v Sirijo, vendar ne bi dobil plačano, bi nam tudi bilo jasno, da je to problem podjetja, ker pač prodaja nekam, kjer se ve, da se ne bo plačalo (mogoče Sirija ni dober primer). Banka pa da denar nekam, kjer se ve (predvidevam, če si bančni strokovnjak), da se ne bo vrnil in to naenkrat ni problem banke, temveč vseh nas. Banki zato ni treba kaj posebno varčevati, država kot lastnik vsakih nekaj let nasuje denarja iz proračuna, da se banka lahko to gre naprej. Bog ne daj, da bi kdo pomislil, da bi to zarjavelo državno srebrnino komu prodali ali dali v "stečaj", čeprav je marsikatera druga državna firma šla v stečaj.
Priznam, ne razumem... Edina logična razlaga mi je, da imajo vse politične opcije banko kot zlato rezervo, kjer se bo zmeraj dalo denar oprati in dobiti ven.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
opankar je en izmed uporabnikov banke.

mamo precej močne tudi druge.

vsi so delali skladno z zakonom. je to problem opankarja, vlad, ali naš?

jaz sem otrok tatija in mamice, ne pa propagande. nisem bil član verouka ne partijskih odborov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Po mojem imajo fizikalci zaenkrat v NLB še toliko denarja v depozitih, vlogah in raznih 'produktih' da to lepo pokrije minuse podjetij.

Če bi folk namesto da jamra, raje pozaprl svoje račune v NLB, bi bilo zgodbe konec čez noč.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
napaka.

če minister, guverner..reče, da bo banka šla v rit, če ne bo denarja bo konec.
ko 30% folka dvigne keš je konec.

pač sistem banke..ampak to je povsod tako.