Clio 2013

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Citat:
Zanimivo, meni brez dežnega senzorja ni živeti.

Misliš zaradi brisalcev ali avtomatskih luči?
Mene vsake toliko časa prime, da bi iz avtomatskega brisanja naredil roll back na navadno intervalno brisanje.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
zanimivo je ko se ljudje s temi novimi clioti vozijo z ledicami in zadaj popolnoma brez osvetlitve, ko je tema ali pa že skoraj tema. no v glavnem da so ledice na avtu in za volanom prazna glava voznika. Samo da zgleda lepo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Če pa kakšen renault zgleda lepo sem pa papež :D da o notranji kvaliteti materialov ne govorimo. JE PA POCENI
smile-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
zanimivo je ko se ljudje s temi novimi clioti vozijo z ledicami in zadaj popolnoma brez osvetlitve, ko je tema ali pa že skoraj tema. no v glavnem da so ledice na avtu in za volanom prazna glava voznika. Samo da zgleda lepo.

Zanimivo, da tak sistem uporablja tudi VW ... zanimivo ... aja, Golf je svetovni avto leta. Se opravičujem ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pravijo, da je Clio 4 lep. Sploh z prižganimi ledicami.
renault-clio-4-expressio.jpg

Če bi bila ta barva (enoslojna sedaj) metalik, potem bi tega nabavil namesto rdeče.

V živo ta plava ni preveč lepa.

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Jaz sem srečal že ene par takih primerov, seveda ponoči oz. v mraku. Potem sem ugotovil, da je fora v tem, da ima clio IV na stikalu za luči 4 pozicije:
0-gorijo samo LED luči
AUTO-podnevi LED - ponoči zasenčene+LED
pozicijske luči
zasenčene luči

Pri cliotih II in III so kratke luči gorele tudi ko je bilo stikalo na 0, ker tisti modeli še niso imeli LED dnevnih luči, ljudje pa iz navade pustijo stikalo na 0 namesto na AUTO in zato se potem ponoči veselo vozijo naokrog brez luči oz. samo s prižganimi LED lučmi.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
oorosh se malo motiš. Nimajo vsi AUTO funkcije na ročici, samo najvišji paket opreme jo ima (čudna politika) in pri Cliu IV je tako, da ko gorijo zasenčene luči se led ugasnejo (kar je ubistvu bolj logično, kot da so neprestano prižgane, če so že "dnevne"). Tisti, ki se zvečer vozijo brez luči pa ali niso prebrali navodil ali pa so naivno verjeli prodajalcu, ki je po možnosti rekel, da se luči prižgejo avtomatsko.

lp

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

takih psihopatov v novih jajcastih avtih (brez senzorja in tudi drugace) je vedno vec, najvecji psihic pa je kdor se je to bruko z ogabnimi ledicami spredaj in zadaj nic spomnil, se odtenek vecji pa tisti ki pri nas pozegna take resitve in jih homologira.

Tole sparanje pri zadnjih luceh je taksen fail, da bi moral nekdo odgovarjati za to...Bebasti vozniki niso zreli se volana obracat kot se sika, pa bojo samoiniciativno prizigali luci v tunelih, pri zmanjsani vidljivosti in pri voznji po dezju ter megli?!? Never ever!
Poleg tega me zanima ce teli eko fasisti, ki so si omisljajo take EKO prijeme,vedo da morda en set led zarnic, ki gori zadaj vec prispeva za varnost v prometu, kot pa bo manj emisij zarad tega, ker so lucke zadaj prizgane, ob tem pa se v avtu poslusa 10X50W ozvocenja, dr*ka touch screene, ter buli v barvne 6" navigacije in uporablja se ostale piz*arije v avtu, ki pa resnicno odvracajo pozornost in koncentracijo pri voznji, pa se dosti bolj pozresne so od tistih bogih NUJNO PRIZGANIH ZARNICH ZADAJ!

Torej kje je dodana vrednost zadaj neprizganih luci? senzor gor ali dol! Idiotki smo bili od vedno, cesarjeva nova oblacila pa so itak moda danasnjih omejencev
stupid-1.gif

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
@TheBizz: Zanimivo, jaz sem dobil odgovor od prodajalca v Renault avtohiši, da naj bi VSI clioti IV imeli funkcijo AUTO. Očitno se je človek zmotil.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Zato pa je tako kot je, da nekateri v temi vozijo z ledicami, če še prodajalci ne vedo, ocitno! Žal pa vedno več uporabnikov preskoči navodila od avta, ker si mislijo, da vse že vedo....

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik oorosh pravi:
@TheBizz: Zanimivo, jaz sem dobil odgovor od prodajalca v Renault avtohiši, da naj bi VSI clioti IV imeli funkcijo AUTO. Očitno se je človek zmotil.

Nimajo = iz prve roke
smile-1.gif

0 = led
. = pozicija
@ = žarometi spredaj, zadaj, brez led

priden.gif

To je najbrž samo za dolplačilo, razen opreme dynamic.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik TheBizz pravi:
oorosh se malo motiš. Nimajo vsi AUTO funkcije na ročici, samo najvišji paket opreme jo ima (čudna politika) in pri Cliu IV je tako, da ko gorijo zasenčene luči se led ugasnejo (kar je ubistvu bolj logično, kot da so neprestano prižgane, če so že "dnevne"). Tisti, ki se zvečer vozijo brez luči pa ali niso prebrali navodil ali pa so naivno verjeli prodajalcu, ki je po možnosti rekel, da se luči prižgejo avtomatsko.

lp

Pozabil si na možnost, da so preveč leni, za prižiganje luči. Ali pa ob nakupu niso pripravljeni plačati nekaj sto evrov za senzor, češ saj bom ročno, potem pa avto odpeljejo iz salona in evo nič ni ne ročno ne avtomatsko, naenkrat so nevarno nevidni.

Mislim, da bi morali vsi ti fancy super druper novi avti z ledicami imeti serijsko napravo, ki bi znala avtomatsko vklapljati dnevne luči, ko je dan, in zasenčene, ko je to potrebno. Pa naj je to neka nova Lada ali VW svetovni avto ali pa voz za nekaj sto tisoč evrov ali pa preprosto Clio 4.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Bravo še eden, ki je ob nakupu varčeval zdaj pa se vozi brez senzorjev.

No senzorji niti niso tako poceni skupaj z paketom Plus in Udobje(iz konfuguratorja) je za doplačilo celih 980 €. Kaka neumna politika zastopnika, ki prodaja najbolj priljubljen slovenski model avtomobila. Prodajajo avte, ki so nevarni na cesti samo zato, da se lastniki lahko preseravajo z ledicami in neprižganimi zadnjimi lučmi v temi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če si prelen za prižgat luči, se po defaultu prižgejo zasenčene. Se pravi, da se nekdo naokoli vozi s prižganimi ledicami se je moral potrudit in ročno premaknit stikalo na dnevne luči. Torej je nevarno neviden zaradi lastne izbire.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Resno, zakaj bi normalen opravilno sposoben človek zapravljal denar za senzorje za luči?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Nevaren je zaradi mode, ker so ledice tako kul kot so bile v času Cliotov RL, RN in RT kul sprednje meglenke pri opremi RT. Takrat so ravno tako enkrat, ko je bila megla rt-jaši vklopili sprednje meglenke in se z njimi vozili celo leto.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik koliko pravi:

No senzorji niti niso tako poceni skupaj z paketom Plus in Udobje(iz konfuguratorja) je za doplačilo celih 980 €. Kaka neumna politika zastopnika, ki prodaja najbolj priljubljen slovenski model avtomobila. Prodajajo avte, ki so nevarni na cesti samo zato, da se lastniki lahko preseravajo z ledicami in neprižganimi zadnjimi lučmi v temi.

Varčeval? taka zadeva me sploh ni zanimala, nisem niti vedel, da ima dnevne led luči. Ko je tema sem navajen prižgati luči oziroma na avtu gorijo itak nonstop že mnogo let.

Dajte se malo zbrati, ko sedete za volan in razmišljajte med vožnjo o vožnji in prometu, ne pa s prve po mobitelih in divji muziki.