Clio 2013

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
In s tem oljem se je pametno voziti 20k do prvega uradnega intervala?
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Povej ti to tistim ki jim je težko dati par 10 eur. za menjavo pri novem avtu.
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Ja ampak tud avto je predviden za 5let uporabe potem bi ga naj pa sprešal....vse da se troši in poganja gospodarstvo.

Če si pa nek scooliran uporabnik in maš avto za cca 10 let te pa v končnem manj košta če menjaš olje mal prej...pa plačaš kake "preventivne" servisne storitve...

V preteklosti si mmel ojnične ležaje pr dizelskih renojih......2.2 in 3.0 dCi pa tud niso zaribal če se nisi držal 30kkm ampak si menjal na 15kkm
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Od kod ti ta podatek, da je za 5 let delano
smile-1.gif

Olje je še zadnja zadeva, ki bi škodovala, saj maš filter, tako da ne pravljičari. Tudi če 5 let ne menjaš olja pa se malo voziš, ne bo nič narobe, bo še olje imelo bolj ali manj enako lastnosti.

Sicer pa so rekli: da se clio pripelje čez eno leto "pokazat" in da se lahko menja olje na željo stranke, da je strošek majhen.

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Ja to da doma ješ 5 let stare persene mi je že jasno......sej so lepo zapakirani...na pogled identični novim z novejšim LOT...

Sploh kratke relacije z veliko kondenza (tvori kisline v motorju) so najbolj obremenjujoče za motorno olje in motor sam ( poglej v servisno da je to obravnavano pod ekstremna uporaba)

I

Izbrisan uporabnik #488

Če poleg še tišiš, možno, ampak cajti in tehnologija so se precej spremenili.

Danes je narejeno na mikron in neko posebno utekanje ni več potrebno.

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Jaz bi rekel ravno nasprotno......ravno zaradi jajcanja v mikroone postajajo zadeve vedno bolj delikatne....

Zato pa kosilnica dela 30let brez šravfanja avto pa ne...

Bolj ko so površine "mikronsko" obdelane prej bodo kisline v olju nagrizle strukturo :9

Ok dost.....tema je Clio 2013
grin1.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
ksz

Se komu RS verzija totalno brezvezna? Saj vem, startali so na cim vecjo ciljno publiko, samo s tem so unicili ves car RS-ov: dalec najbolj hardcore igracke za majhen denar..

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kaj dela turbo.
shocked-1.gif

Kje ste zdaj tisti ki ste se vžigali gor ko sem napisel da gre 200 n/a konjev v prejšnjem RSu podobno kot 150 turbo konjev.
smile-1.gif

Res da je še tu EDC in LC ampak se mu vseeno prebrutalno odpelje za enake konje.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Renoji so delani za 7, Dacia pa za 12 let. Vir: intervju z enim Renojevcem ob prihudi Dacie na trg. Sicer leta nazaj, sam verjetno tistih 7 let se vedno drzi. Pol pa se lahko pojavijo vecje tezave.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri hiši je bil Megan, star 14 let, nonstop na soncu in dežju, nič mu ni falilo.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Če se vrnemo na temo. A ma kdo Expresiona, ki nima avtomatskega vklopa luči? kako to pol dela? Ko vžgeš svetijo ledice, obične luči moraš pa prižigat na roke al kako?

sej vem, da je glupo pitanje, ampak ne daje se mi 690 eur za avtomatsko klimo pa avtomatske luči...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je. Ko je stikalo na 0 so prižgane LEDice. Za pozicijo, zasenčene in dolge je potrebno obrniti stikalo na ročici.
Zanimivo, meni brez dežnega senzorja ni živeti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik oby pravi:
Če se vrnemo na temo. A ma kdo Expresiona, ki nima avtomatskega vklopa luči? kako to pol dela? Ko vžgeš svetijo ledice, obične luči moraš pa prižigat na roke al kako?

sej vem, da je glupo pitanje, ampak ne daje se mi 690 eur za avtomatsko klimo pa avtomatske luči...

Enako je pri "meni". Prave luči vklopiš ročno, sicer svetijo led. (Expression)

Prav tako tudi ni bilo nobene pripravljenosti doplačati avtomatske klime.

Nekateri sicer baje brez tega ne morejo živeti (pri drugih znamkah), a je zanimivo, da vozijo na ročni menjalnik
smile-1.gif

Določena dodatna oprema ne odtehta doplačila.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Mi ga imamo. Kot si povedal, ko je na 0 svetijo ledice in se v temi dnevne ne prižgejo avtomatsko. Ko se navadiš ni problema
smile-1.gif
Res pa finta, ampak nimamo kaj. Je kar popularno ratalo tole brez senzorja, tudi pri berlingotih, partnerjih, ceedih je popolnoma enako.