City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Z Garmin Express sem posodobil zemljevid iz NTU 2015.10 na NTU 2015.20 na Nuvi 2460 LT. Po pregledu sem ugotovil, da mi v mapi SQLite manjka ena datoteka in sicer naj bi bila: (D 3413140A) V prejašnji verziji zemljevida NTU 2015.10 je bila: D317400 velikosti 158.374KB
Zanima me kaj je ta datoteka in ali je sploh potrebna, ker je Garmin Express ni prenesel.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.318
19
38
MB
Pozdravljeni

Imam problem z updatom na svojem 3490 z GE. GE mi je zaznal posodobitev in mi je celo večnost prenašalo update. Ko je prišlo do konca mi pa napiše, da je popolna kartografija pripravljena na namestitev in da moram povezati napravo za nadgradnjo. Seveda je naprava povezana. Sedaj mi vse stoji in čaka da "povežem" napravo.
kakšna ideja kaj je narobe?
Hvala

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Imaš na 3490 nastavljen MTP Settings na Mass storage?
To najlažje vidiš po tem, ko imaš napravo povezano na Pc in če je ikona Pc rumena ali siva.
Če je siva potem pomeni, da imaš nastavljeno na mass storage, če je rumena pomani, da ja v MTP načinu.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.318
19
38
MB
Ikona je siva. Je to OK?
Kot sem rekel, mi je GE na začetku napravo spoznal, in začel prenašati posodobitev. Noče pa je prenesti na napravo. Če pa želim zapreti GE pa mi javi da naj ne zapiram programa, ker se kao posodablja...kr nekaj.
Kaj mi priporočate
P.S.
Sedaj sem želel updatati z MapUpdaterjem in mi tudi ne zazna naprave???? V explorerju pa jo vidim
confused-1.gif
.
Sem preveril in imam nastavljeno na mass storage

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.318
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Katero verzijo GE imaš?
Ti leti črta in ti v zgornjm robu odšteva čas ali samo stoji in čaka na napravo?

Če samo čaka, potem odklopi napravo in jo ponovno priklopi na Pc.
Prvo je odštevalo čas (več kot eno uro je nekaj prenašalo). Sedaj pasamo stoji in čaka da priklopim napravo. Sem že odklopil napravo in jo na novo priklopil pa se nič ne zgodi

I

Izbrisan uporabnik #488

Še enkrat, da ne bo nervoze

1.
Na SD kartici ali USB ključek (recimo 16Gb) naredite mapo \Garmin\

2.
Vanjo iz navigacije prekopirajte garmindevice.xml datoteko

3.
Zaženite GarminMapUpdater_v3.3.3.exe

4.
In zemljevidi se bodo posodobili z vsemi dodatki

I

Izbrisan uporabnik #488

Za delo z datotekami z v windows okoljih uporablja total commander.

Ostalo so bolj približki ali neuporabna orodja, eno najslabših je raziskovalec.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zato ti pa ne vidi naprave, ker je nekaj narobe z garmindevice.xml

Pošlji mi jo na ZS, da vidim, če je poškodovan samo kak string ali pa je cela poškodovana.

Drugače bi pa, če izbrišeš garmindevice.xml ob zagonu moral naredit novo, drugače pa hard reset.

p.s.
GE ima shranjeno tvojo napravo in ti jo navidezno zazna tudi, če je nimaš priklopljene in to je pomoje to, ko si rekel, da ti jo je na začetku zaznalo, dejansko pa ti je sploh ni.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ena od možnosti je pa tudi, da ti je zaklenilo interni spomin naprave in ne dovoli pisanja na njega.
Če je prišlo do tega bo potrebno napravo formatirat s prep usb in nato dat nazaj backup.

Na tvojem mestu bi pa vseeno prvo probal naredit hard reset ali clear nonvol.

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
182
7
18
Z programom GE brez problema prenesel novi CN.Po pregledu skritih map ugotovil,da mi je lepo pobrisal stare faile.Jutr sprobam karto na poti proti Bohinju.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.318
19
38
MB
Rad bi se zahvalil popotniku kateri me je spet rešil pri nalaganju kart.
cheer.gif

Ob prvi priliki se ti oddolžim s pirom ali dvema
nahrung002.gif

mario1550max

Pripravnik
23. jun 2009
52
0
6
pozdravljeni...

Jaz bi imel en ta garmindevice.xml datoteko, ce se da dobiti seveda Lifetime Updater, hvala ze v naprej...
pa LP vsem Maks