City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.624
722
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Popravke za katere sem gnjavil so not.
Npr. cesta v Rezijo je sedaj spet povezana, vrisana nova asfaltna cesta na Durmitor itd. Skratka se dela nonstop.

Vrisan na Hrvaškem nov odsek AC proti Pločam... to lahko sedaj marsikomu koristi (turistu)

karta je vedno boljša in bolj ažurna

Sem opazil precej manjših popravkov, kot npr. ulice na parkingih okrog nakupovalnih centrov

Problem so netočne POI točke in razne gozdne vlake.

ps: Rezija je bila že v 2015.10.

@ Popotnik ti imaš veze na Here, pozanimaj se zakaj edino Ciper manjka od EU držav.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
POI točke bi naj bile naše v naslednji verziji.
Bom vprašal za Ciper in javim
wink-1.gif

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
A mogoče ima kdo kako "insadersko" informacijo, kdaj bo (in če sploh bo) NT verzija CN EU 2015.20?

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
kingo, si me za malo prehitel, to sem že hotel sam vprašati. Mi pa je vse skupaj malo čudno, saj kar tako pa tudi ne morejo namočiti lastnikov starih garminov, lastnikov LIVE TIME, če še pa ti aparati delujejo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Fantje, malo bo potrebno prečitat kaj piše pri lifetime:

Citat:

If you purchase a nüMaps Lifetime™ subscription (sold separately or bundled together with certain GPS models), you will receive up to four (4) map data updates per year, when and as such updates are made available on Garmin’s website, for one (1) compatible Garmin product until your product’s useful life expires or Garmin no longer receives map data from its third party supplier, whichever is shorter.

Torej do 4, nikjer ni garantirano dve ali štiri posodobitve na leto, lahko je tudi samo ena.
Karte še niso uradno izšle, zato bo potrebno počakat na uradni izid in se bo takrat videlo, če bo posodobitev za navadno CN ali ne.
Zaenkrat manifesta za navadno CN še ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če gledaš na Here, potem bo Ciper najbrž tudi nekoč zajet
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Z neposodabljanjem NT kart so fajn zje bali lastnike starejših Garminov.

Upam, da se tudi tu najde kak Popotnik
zmaga.gif

Dejansko razen nezmožnosti iskanja stari Garmini delajo tudi z NTU karto-vsaj take so moje majhne izkušnje, torej bi bilo treba samo to popraviti
wink-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Njemu z veseljem, si je že zdavnaj zaslužil.

Bi bilo pa fajn, če bi ta pretvornik iz CNE NTU v CNE NT delal na tak enostaven način kot npr. Alternative unlocker za odklepanje in bi delal tudi pri naslednjih posodobitvah...

I

Izbrisan uporabnik #488

Probajte si s tem mapo prekonvertirat v klasiko za stari Mapsource/nroute itd in potem narediti img...

http://www.javawa.nl/cne2009_multilang.html

Jaz za delo še vedno uporabljam stari Mapsource, je hitrejši.

Citat:
NOTE: After conversion, a NT map is still a NT map. Some people think that MapReverseConverter helps them to use NT maps with older devices like the StreetPilot 2610, but it does not.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Imam nüvija 1490T in uporabljam karto CN EU NTU 2015.10. Opravil sem že nekaj voženj po Sloveniji, tudi do Kopra in mi je vedno našlo vnešene naslove ter me pripeljalo na cilj. Pričakoval sem težave, pa jih ni bilo. Torej moj Garmin prepoznava obe verziji karte? Hvala za odgovor.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem par dni nazaj naložil NT na model 1250 pa sem probal par naslovov in je bilo ok.

Ko sem še imel Nuvi 205, je tudi tam lepo delalo, vsaj kolikor sem testiral.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Imam nüvija 1490T in uporabljam karto CN EU NTU 2015.10. Opravil sem že nekaj voženj po Sloveniji, tudi do Kopra in mi je vedno našlo vnešene naslove ter me pripeljalo na cilj. Pričakoval sem težave, pa jih ni bilo. Torej moj Garmin prepoznava obe verziji karte? Hvala za odgovor.

Verjetno imaš zraven vklopljeno še kakšno drugo karto.

Adriaroute ali Adriatopo-na ta način po Sloveniji iskanje dela.

Če ne pa pojdi iskat Celovško ulico v Ljubljani.

Ulica ima slabih 500 številk, najde jih pa ene deset.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Probajte si s tem mapo prekonvertirat v klasiko za stari Mapsource/nroute itd in potem narediti img...

http://www.javawa.nl/cne2009_multilang.html

Jaz za delo še vedno uporabljam stari Mapsource, je hitrejši.

Citat:
NOTE: After conversion, a NT map is still a NT map. Some people think that MapReverseConverter helps them to use NT maps with older devices like the StreetPilot 2610, but it does not.

A lahko tole malo bolj razložiš kako.

A IMG od NTU datoteke naj pretvorim s tem programom v IMG NT oz. kaj?

Mapsource je fantastičen program.
Sanjsko bi bilo, če bi se dalo originalno NTU datoteko pretvoriti v mapsource verzijo, ki bi potem delala tudi na NT napravah...
cool-1.gif