City Navigator EU NT/NTU 2014.20

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Danes od Krope proti Radovljici:
-Na nekaj serpentinah ti sistem kar javlja npr.:držite se levo, čeprav je očitno samo ena glavna cesta, pa s strani čisto zdrapan kolovoz?
-Pri radovljici smo se peljali po glavni povezavi do avtoceste, ki je na karti sploh ni bilo vrisane, pa je vse skupaj videti zgrajeno že kar nekaj časa?
Se mi zdi kar malo bogo tole vse skupaj. Zadeva v mestih owna, na podeželju pa jaku bogo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imaš tukaj na forumu podtemo o: Prijava napak v kartah, ceste, krožni... Printscreen razne mape, ki je vrisano in napiši kaj manjka .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Torej imaš originalni CN?

Če se spomniš cest kjer ti je javljalo da se drži leve bi te prosil za koordinate ali pa če napišeš začetek in konec rute, da simuliram pot po njej in da vidimo kje ga karta mimo tolče.

Ne rabiš dat cele rute le od do kjer so bile prisotne napake in se bo preverila kategorizacija cest na tem odseku in pa preverilo za manjkajoče ceste.

p.s.
Zgleda da je nekdo gledal karto AR, ko je vrisoval manjkajoče ceste v CN in zaradi tega vnesel tudi napačno kategorizacijo ceste.
Za vse ostale, ki prebirate to temo in če veste za kake napačne podatke na CN karti jih lahko javite Tukaj
Bolj natančni kot bodo podatki kje se napaka nahaja lažje bo vnest popravek
wink-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Bom pogledal, vendar bo po spominu težka. Ali se da med vožnjo (seveda sopotnik, da je varno) kje pritisnit, da se shrani točka, kjer je kategorizacija napačna (in kje ni vrisane ceste)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Med potjo ko se pelješ stisneš na ikono avta oziroma pač kaj imaš nastavljeno za eno ikono, ki ti jo kaže namesto vozila na karti in ti ponudi da shraniš to mesto kateremu lahko dodaš tudi ime.
Potem doma pogledaš to shranjeno mesto in če se ne motim ti izpiše tudi koordinate.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ok, ker tega je kar precej po SLO. Upam pa, da nimam jaz kaj narobe nastavljeno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Možno je, da so napačne kategorizacije, najlažje bomo zadevo preverili, ko boš dal koordinate za eno od teh napak in bomo potem videli če na naših napravah počne isto oziroma kako je cesta označena na Navteq map report.

Sem tudi sam opazil kar nekaj identičnih napak pri kategorizaciji cest v CN in AR in zato se mi stalno bolj dozdeva, da je navteq jemal podatke od AR oz Monolit ali pa je kak biser vrisoval manjkajoče ceste v CN na podlagi AR in s tem vpisoval tudi napačne podatke o cesti.
Ravno zato ni priporočljivo delat copy/paste iz ene karte v drugo, ampak pred vnosom popravka preverit dejansko stanje na cesti.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Uff. V 2014.20 je povezava iz prejšnega posta že vrisana.
Glede kategorije pa primer:
dolžina: 14,16934446, širina: 46,33150164

Nazadnje urejeno:

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Če je tisto z AR kombinacijo in uvažanjem podatkov res, je tega ogromno. Sicer imamo lepe izlete, ampak nas garmin po bližnjicah pelje marsikje.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V zadnjem letu sem popravil veliko cest, ki so imele napačno kategorizacijo vendar so bile to ceste po katerih sem se peljal in videl, da so podatki napačni, ravno zato ti pravim da naloži zadnjo verzijo CN 2014.20 saj je morda kdo drug v tvojem kraju počel isto kot sem sam in je teh cest že nekaj popravljenih.

Te ki sem jih popravljal v CN sem preveril na AR in so bile v obeh kartah ceste identično označene, nekatere so pa bile v AR pravilne in v CN napačno označene.

Sigurno ne bomo nikoli vedeli kako je do napak prišlo oziroma od kje so se jemali podatki za CN vendar edina razlaga, ki mi je logična je, da je Navteq dobil podatke od AR ali Monolit ali pa je nekdo od uporabnikov vnašal napačne podatke, druge razlage ni zakaj so nekatere ceste, ki so včasih bile pravilno označene, sedaj označene narobe.