City Navigator EU 2013.40

DragoG

Zelenc'
20. nov 2008
5
0
1
Lepo pozdravljeni.Rabim pomoč.Kake dve leti nisem uporabljal moj nuvi 760,ker imam navigacijo tudi v avtu.
Včeraj sem dobil mail od Garmina in sem se odločil za nakup novih map CN 2013.Torej sem zadevo kupil,dobil povratni mail,da lahko mape naložim ,vendar jih ne morem naložiti,dobim namreč naslednje sporočilo:
"Failed to activate DLC on unit with UnitID:tu sledi ID mojega nuvija"

Kaj je narobe?

DragoG

Zelenc'
20. nov 2008
5
0
1
Ja,očitno je res nekaj narobe,sem poklical na Garmin .Zdaj je celo CN 2013 Europe umaknjen iz prodaje,predvideno spet 1.maja.
Upam,da nisem vrgel denar stran.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
KSZ... Se dobro da nisem izgubljal casa z nadgradnjo. Ko smo ze pri tej temi: ali lahko izpustim posamezne CN EU nadgradnje ? Primer: imam 2013.10 in nadgradim sele na 2013.40. Bo update tako pameten da bo zamenjal vse potrebne datoteke ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Zadnja karta je imela ogromno napak in je zato umaknjena, ko bodo nove na voljo jih boš lahko normalno prenesel.

Garmin dejansko s tem nima nič, saj so zemljevidi od Nokie/Navteq.

Napake, ki sem jih opazil, dvomim da bodo odpravljene.

http://mapreporter.navteq.com/
Tu so vedno zadnje navteq karte.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Snecer
Če ti ne dela prenos ali če bi rad lifetime prenesel na drugega, to stori Garmin, saj imajo oni pogodbo z Navteq.

@janezpesec

Samodejno ti izbriše vse stare datoteke in ti prenese nove, ki gredo k tisti mapi.
Če pogledaš setplog.txt, ko prenašaš karto vidiš, da ima not vpisane vse verzije JCV in vse verzije dodatkov in če najde kaj od tega avtomatsko odstrani kot tudi seveda staro karto.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
2013.40 ni več na serverju in če se ne motim je niti ne moreš prenest.

Ta mail je trenutno najbolj ažuren:

Citat:
Garmin Customer Support:
Thank you for contacting Garmin Europe.

The latest City Navigator Europe NT 2013.40 mapping update has been
temporarily disabled due to a potential issue in the cartography.

Our engineers are currently working on a solution to this and are acting
upon this as highest priority.

As such, no map updates for the 2013.40 version will be available until
we are completely satisfied with the new map update.

I'm sorry for any inconvenience this may have caused.
If there is anything else I can help you with then please let me know.

Garmin Europe

Očitno bodo s karto zadovoljni komaj za 1 Maj
bonk.gif
INFO

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Inštaliral sem najnovejši Garmin Express v2.1.12.0 in nato izvedel posodobitev zemljevida...
Izbral sem želeno območje in sicer: Italy & Greece (NTU 2013.40).
Med prenosom ni bilo nikakršnih težav. Zadevo je lepo namestilo na napravo (USB 4 GB) in
računalnik, tako kot sem si želel.
Vse dosedanje verzije GE so mi vseskozi prenašale dve (2) *.DB datoteki, kar pa ni bilo prav.
D233000.DB (158 MB) je za CN Europe NT verzija - za nuvi 3790 in
D317400.DB (154 MB) je za CN Europe NTU verzija - za nuvi 3790
Tokrat je šlo čisto vse kot je treba, vsaj pri meni je bilo tako. Naj dodam še to, da je sedaj v
IMG\ mapi celoten inštalacijski program, tako kot ga je do sedaj izdelal MapUpdater v3.2.2
Ugotavljam, da se Garmin zelo trudi, da bi posodobil programsko opremo, kar pa mu počasi
tudi uspeva. Glede zemljevida "City Navigator EU NT in NTU 2013.40" mislim, da je bil samo
začasno odstranjen s serverja.

Kot dokaz vam prilagam slike iz katerih je lepo razvidno kaj sedaj vse naredi ta novi Garmin
Express v2.1.12.0. Skratka pravo čudo na-spran kaj je delal do sedaj...

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Temo spremljam od začetka in sem pred pisanjem preveril vseh 8 ali 9 strani še enkrat pa ne morem ugotoviti kje so težave s to karto razen pri nalaganju. Na relativno stare naprave (750, 765 in 1300) sem takoj ko je bilo možno z Mapupdater-je naložil 2013.4.Na telefon s symbianom in dlančnik s WM5.1 pa odklenjen delni img iz pašnika. Vse karte so ne-unicode.
Do sedaj mi uporabniki niso potožili, da bi bilo karkoli narobe s prikazi zemljevidov na napravah. Sam pokrivam področje Haloz, Slovenskih Goric in Prekmurja in lahko potrdim, da je vse enako kot pri prejšnjih različicah, na področju Haloz je celo nekaj cest sedaj pravilno označenih, so asfaltirane do sedaj so bile pa označene in okarakterizirane kot makadamske (izogibanje je delovalo).
Lahko kdo napiše, kje so težave, da uporabnike ostalih naprav ne "zapeljem".
Hvala!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Določeni stiki mej niso pravilni, ceste so na pozicijah kjer jih nikoli ni bilo.....
Napake so po celem področju pokritosti evrope in ne samo pri nas, je pa res, da zaenkrat pri nas ni še nihče potožil da bi ga kje narobe zapejalo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Lahko vprašam za mnenje, katero karto se ta trenutek bolj splača za kamijondžije za mednarodno špedicijo:
City Navigator EU 2013.40 ali:
City Navigator EU 2013.30
Glede na to, da trenutno še ni City Navigator EU 2013.41

Hvala za mnenje